Délmagyar logó

2015. 10. 05. hétfő - Aurél 13°C | 22°C

Selmeczi: a feliratkozás szélesíti a lehetőségeket

Feleslegesen és értelmetlenül keltenek hisztériát ellenzéki pártok a választási feliratkozás kapcsán, amely a részvételnek a mainál sokkal szélesebb lehetőségét teremti majd meg - írta vasárnapi közleményében a Fidesz szóvivője.
Selmeczi Gabriella szerint előrelépést jelent, mert senki nem szenved hátrányt, és senki nem lesz felesleges zaklatásnak kitéve a választások kapcsán. Kifejtette: aki el akar menni a választásra, minden információt részletesen megkap majd, aki pedig nem akar elmenni, annak nem kell részt vennie semmiféle választási cselekményben.

Selmeczi Gabriella arra is felhívta a figyelmet, hogy a feliratkozásra rendelkezésre álló időtartam hosszú lesz, és sokféle módon lehet majd megtenni, így mindenkinek bőven lesz ideje és módja a cselekvésre.

Sokfajta módon lehetséges, tehát szélesíteni fogja a részvételt és nem csökkenteni - tette hozzá.

Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP az alaptörvény elfogadásához hasonlóan várhatóan a választójogi törvény kormányoldal által tervezett módosításában sem vesz részt az Országgyűlésben. Testületi döntés ugyan még nem született a kérdésben, de a "dolog súlyát tekintve" valószínűnek tartja ezt a lépést, mivel meggyőződésük szerint a választójogról csak szélesebb társadalmi konszenzus alapján lenne szabad dönteni.

Heltai László, az LMP választmányi szóvivője ugyanakkor azt mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján, hogy pártja részt vesz a választási eljárásról szóló törvény parlamenti vitájában.

Az egyhetes éhségsztrájkját befejező Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pártja szombati budapesti rendezvényén kérte fel az MSZP-t és az LMP-t arra, hogy bojkottálják a választási eljárási törvény parlamenti vitáját.
12345 következő >> végére >>> 47 hozzászólás
Moderálásra küldöm 47. X_Y 2012.09.17. 16:27

46.újratöltve 2012.09.17. 13:54

Ja, két éve nálam is jártak - éppen otthon találtak. Amikor közöltem hogy nem nekik adom, felírtak :) Azóta a két nemzeti inzultációs kérdőívből az egyiket ki sem küldték :)

Moderálásra küldöm 46. Figyelő 2012.09.17. 14:16

A kérdés az, hogy kinek a lehetőségeit szélesíti?
A FIDESZ adatgyűjtési lehetőségét?

Moderálásra küldöm 45. újratöltve 2012.09.17. 13:54

Engem eddig is csak a Fidesz cédulagyűjtői zavartak! De elküldtem őket rövid úton!

Moderálásra küldöm 44. Lutetia 2012.09.17. 13:36

Tegnap este az ATV-n volt egy vitaműsor, ahol Gulyás Gergelynek (Fidesz) és Salamon Lászlónak (KDNP) kellett volna megvédenie az előregisztrációra vonatkozó tervet a vitán jelenlévő MSZP-s, DK-s és LMP-s képviselőkkel szemben. A Fidesz-KDNP-s urak próbálkozásai egyszerűen szánalmasak voltak. Nem tudták pl. megmondani, hogy miért nem kérdezték meg a lakosságot, akarják-e az előregisztrációt, miközben egy kormányközeli cég közvélemény-kutatása azt hozta ki, hogy a lakosság 70 százaléka nem ért egyet ezzel az ötlettel. A vita végén már csak Gulyás Gergely beszélt, és minden erejével azon volt, hogy inkább valami egész más témára terelje a szót. Egész egyszerűen semmi érvet nem tudtak felhozni az előregisztráció mellett.

Moderálásra küldöm 43. macs 2012.09.17. 13:32

33. bambinaXX,
valamit félreértettél, de nagyon! A regisztráció azt jelenti, hogy kéred a felvételedet a választási névjegyzékbe, bár az már egy létező lista, hiszen a korábbi években ez alapján zajlott a szavazás. Az ikszet azt a fülke magányában kell az általad preferált párt mellé írnod.
"Szerintem szavazati joga annak legyen, aki adózik, ill. kiérdemelt öregségi ny.díjjal rendelkezik. A többi, aki nem tesz/tett a közösbe, az mire fel dönthet?!?" Akkor Te nem helyesled a határon túli magyarok szavazati jogát?
Egyébként javaslom a választási törvénybe bele venni, hogy a választásokat követően a ius murmurandi csak azokat illesse meg, akik szavaztak, mert a többiek azzal, hogy nem mentek el, gyakorlatilag átruházták a döntés jogát azokra, akik elmentek, illetve tudomásul veszik, hogy a többiek döntésének következményeit kritika nélkül el kell fogadniuk.

Moderálásra küldöm 42. X_Y 2012.09.17. 12:31

Még egy kérdés: a választás napján mivel tudom igazolni hogy 3 hónappal előtte regisztráltam???

Moderálásra küldöm 41. X_Y 2012.09.17. 12:03

"Selmeczi: a feliratkozás szélesíti a lehetőségeket"

Ja, a FIDESZ-nek a választási csalásra... Ki is fogja kezelni a regisztráltak adatbázisát??

Moderálásra küldöm 40. X_Y 2012.09.17. 11:55

30.GondaIstván 2012.09.17. 09:25

"Ha az emberek elsöprő többsége olyan nagyon-nagyon-nagyon elégedetlen ezzel a kormánnyal, akkor ugyan emelje már fel a kicsi fenekét és menjen el regisztrálni meg szavazna"

Feltéve hogy megkapja a levelet amiben jelentkezik előregisztrációra - hacsak a kopogtatócédulák mintájára a magadfajta aktivisták ezt is ki nem lopják a postaládákból...
Mert ha nem kapja meg, akkor menjen be a "közeli" - ez esetenként a szomszéd város - sóhivatalába, jelezze hogy nem kapta meg az előregisztrációs válaszborítékos levelet. Aztán menjen haza, várja meg hogy megkapja..ha mégsem jön meg akkor menjen be ismét... Aztán utazzon egyet regisztrálni.. Majd a választásokkor ismét..

Ügyes..

Moderálásra küldöm 39. deszkás 2012.09.17. 11:48

Gabika! Ez bukta lesz.

Moderálásra küldöm 38. vmagdi 2012.09.17. 11:00

bar nem csodalkoznek, ha torvenybe iktatnak, csak az mehet szavazni aki a fityiszre szavaz


47 hozzászólás12345 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!