Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Selmeczi: a feliratkozás szélesíti a lehetőségeket

Feleslegesen és értelmetlenül keltenek hisztériát ellenzéki pártok a választási feliratkozás kapcsán, amely a részvételnek a mainál sokkal szélesebb lehetőségét teremti majd meg - írta vasárnapi közleményében a Fidesz szóvivője.
Selmeczi Gabriella szerint előrelépést jelent, mert senki nem szenved hátrányt, és senki nem lesz felesleges zaklatásnak kitéve a választások kapcsán. Kifejtette: aki el akar menni a választásra, minden információt részletesen megkap majd, aki pedig nem akar elmenni, annak nem kell részt vennie semmiféle választási cselekményben.

Selmeczi Gabriella arra is felhívta a figyelmet, hogy a feliratkozásra rendelkezésre álló időtartam hosszú lesz, és sokféle módon lehet majd megtenni, így mindenkinek bőven lesz ideje és módja a cselekvésre.

Sokfajta módon lehetséges, tehát szélesíteni fogja a részvételt és nem csökkenteni - tette hozzá.

Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP az alaptörvény elfogadásához hasonlóan várhatóan a választójogi törvény kormányoldal által tervezett módosításában sem vesz részt az Országgyűlésben. Testületi döntés ugyan még nem született a kérdésben, de a "dolog súlyát tekintve" valószínűnek tartja ezt a lépést, mivel meggyőződésük szerint a választójogról csak szélesebb társadalmi konszenzus alapján lenne szabad dönteni.

Heltai László, az LMP választmányi szóvivője ugyanakkor azt mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján, hogy pártja részt vesz a választási eljárásról szóló törvény parlamenti vitájában.

Az egyhetes éhségsztrájkját befejező Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pártja szombati budapesti rendezvényén kérte fel az MSZP-t és az LMP-t arra, hogy bojkottálják a választási eljárási törvény parlamenti vitáját.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. X_Y 2012. szeptember 17. 16:27
  „46.újratöltve 2012.09.17. 13:54

  Ja, két éve nálam is jártak - éppen otthon találtak. Amikor közöltem hogy nem nekik adom, felírtak :) Azóta a két nemzeti inzultációs kérdőívből az egyiket ki sem küldték :)”
 • 46. Figyelő 2012. szeptember 17. 14:16
  „A kérdés az, hogy kinek a lehetőségeit szélesíti?
  A FIDESZ adatgyűjtési lehetőségét?”
 • 45. újratöltve 2012. szeptember 17. 13:54
  „Engem eddig is csak a Fidesz cédulagyűjtői zavartak! De elküldtem őket rövid úton!”
 • 44. Lutetia 2012. szeptember 17. 13:36
  „Tegnap este az ATV-n volt egy vitaműsor, ahol Gulyás Gergelynek (Fidesz) és Salamon Lászlónak (KDNP) kellett volna megvédenie az előregisztrációra vonatkozó tervet a vitán jelenlévő MSZP-s, DK-s és LMP-s képviselőkkel szemben. A Fidesz-KDNP-s urak próbálkozásai egyszerűen szánalmasak voltak. Nem tudták pl. megmondani, hogy miért nem kérdezték meg a lakosságot, akarják-e az előregisztrációt, miközben egy kormányközeli cég közvélemény-kutatása azt hozta ki, hogy a lakosság 70 százaléka nem ért egyet ezzel az ötlettel. A vita végén már csak Gulyás Gergely beszélt, és minden erejével azon volt, hogy inkább valami egész más témára terelje a szót. Egész egyszerűen semmi érvet nem tudtak felhozni az előregisztráció mellett.”
 • 43. macs 2012. szeptember 17. 13:32
  „33. bambinaXX,
  valamit félreértettél, de nagyon! A regisztráció azt jelenti, hogy kéred a felvételedet a választási névjegyzékbe, bár az már egy létező lista, hiszen a korábbi években ez alapján zajlott a szavazás. Az ikszet azt a fülke magányában kell az általad preferált párt mellé írnod.
  "Szerintem szavazati joga annak legyen, aki adózik, ill. kiérdemelt öregségi ny.díjjal rendelkezik. A többi, aki nem tesz/tett a közösbe, az mire fel dönthet?!?" Akkor Te nem helyesled a határon túli magyarok szavazati jogát?
  Egyébként javaslom a választási törvénybe bele venni, hogy a választásokat követően a ius murmurandi csak azokat illesse meg, akik szavaztak, mert a többiek azzal, hogy nem mentek el, gyakorlatilag átruházták a döntés jogát azokra, akik elmentek, illetve tudomásul veszik, hogy a többiek döntésének következményeit kritika nélkül el kell fogadniuk.”
 • 42. X_Y 2012. szeptember 17. 12:31
  „Még egy kérdés: a választás napján mivel tudom igazolni hogy 3 hónappal előtte regisztráltam???”
 • 41. X_Y 2012. szeptember 17. 12:03
  „"Selmeczi: a feliratkozás szélesíti a lehetőségeket"

  Ja, a FIDESZ-nek a választási csalásra... Ki is fogja kezelni a regisztráltak adatbázisát??”
 • 40. X_Y 2012. szeptember 17. 11:55
  „30.GondaIstván 2012.09.17. 09:25

  "Ha az emberek elsöprő többsége olyan nagyon-nagyon-nagyon elégedetlen ezzel a kormánnyal, akkor ugyan emelje már fel a kicsi fenekét és menjen el regisztrálni meg szavazna"

  Feltéve hogy megkapja a levelet amiben jelentkezik előregisztrációra - hacsak a kopogtatócédulák mintájára a magadfajta aktivisták ezt is ki nem lopják a postaládákból...
  Mert ha nem kapja meg, akkor menjen be a "közeli" - ez esetenként a szomszéd város - sóhivatalába, jelezze hogy nem kapta meg az előregisztrációs válaszborítékos levelet. Aztán menjen haza, várja meg hogy megkapja..ha mégsem jön meg akkor menjen be ismét... Aztán utazzon egyet regisztrálni.. Majd a választásokkor ismét..

  Ügyes..”
 • 39. deszkás 2012. szeptember 17. 11:48
  „Gabika! Ez bukta lesz.”
 • 38. vmagdi 2012. szeptember 17. 11:00
  „bar nem csodalkoznek, ha torvenybe iktatnak, csak az mehet szavazni aki a fityiszre szavaz”
 • 37. vmagdi 2012. szeptember 17. 10:59
  „bambina hogy a nyakad nyuljon meg, annyi gogyid van mint selmecinek, szoval aki tolokocsis vagy gyengenlato, vagy eppen mozgaskorlatozott annak kuss?”
 • 36. Neveletlen 2012. szeptember 17. 10:30
  „Volt már olyan, hogy amit Selmeczi Gabriella mondott igaza volt?”
 • 35. bambinaXX 2012. szeptember 17. 09:58
  „31. :D”
 • 34. margot 2012. szeptember 17. 09:54
  „Selmeczi ha a blődség fájna ordítani tudna.”
 • 33. Írástudatlan 2012. szeptember 17. 09:51
  „A Magyar birka mident eltűr!”
 • 32. bambinaXX 2012. szeptember 17. 09:51
  „Mégvalami: Szerintem szavazati joga annak legyen, aki adózik, ill. kiérdemelt öregségi ny.díjjal rendelkezik. A többi, aki nem tesz/tett a közösbe, az mire fel dönthet?!?
  A regisztráció (ha jól van kitalálva) arra jó, hogy gondolkozzunk és felelős döntéseket hozzunk. aki erre nem képes, inkább nézze a mónikasó/győzike ismétlését..”
 • 31. bambinaXX 2012. szeptember 17. 09:46
  „Szerintem a regisztrációval nincs baj. De mi van azokkal pl., akik a választás előtt töltik be a 18-at? Figyelembe veszik, h ki mikortól lehet választó?
  Ill. ha nyilatkoznom KELL regisztációkor, h kire szavazok - akkor ez mitől titkos szavazás?! mert regisztrálok én, h akarok szavazni-de magánügyem, h kire szavazok, nem?
  15. :))”
 • 30. szandokán 2012. szeptember 17. 09:41
  „Selmeczi Gabriella elöösször is csináltassa meg a fogait,hogy lehessen érteni mit beszél.”
 • 29. GondaIstván 2012. szeptember 17. 09:25
  „Ha az emberek elsöprő többsége olyan nagyon-nagyon-nagyon elégedetlen ezzel a kormánnyal, akkor ugyan emelje már fel a kicsi fenekét és menjen el regisztrálni meg szavazna. Ebbe azért nem fog senki sem belerokkanni.
  Ha meg erre sem képesek, akkor nagyon jó nekik így ahogy volt-van-lesz.”
 • 28. Commander-V2 2012. szeptember 17. 09:22
  „21: igen, ez tényleg a fideszes választási reformra hajaz:

  https://www.youtube.com/watch?v=DVbtUEcTZFM”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 37. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a… Tovább olvasom