Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Selmeczi: Nem lesz ingatlanadó

Sem a kormány, sem pedig a Fidesz-frakció nem támogatja ingatlanadó bevezetését - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
- Sem a kormány, sem pedig a Fidesz-frakció nem támogatja ingatlanadó bevezetését - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Közölte azt is, a kabinet elvetette, hogy a termőföldre plusz adót vessenek ki. Az eva ügyében még zajlanak a viták.

Selmeczi Gabriella azt mondta: az egész ingatlanadóügy mögött az áll, hogy "az MSZP szeretné, ha lenne központilag kivetett és központilag beszedett ingatlanadó". Megjegyezte, a szocialisták ezen "szándéka" nem új, ugyanis 2009-ben az MSZP és az SZDSZ szavazott a központi ingatlanadóról, amelyet végül azért nem sikerült bevezetni, mert az Alkotmánybíróság nem találta helyesnek, majd az Orbán-kormány hatályon kívül helyezte.

"Szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem lesz ingatlanadó. (...) Praktikusan ez azt jelenti, hogy az idei évhez képest, a tavalyi évhez képest az ingatlanadó területén az égvilágon semmilyen változás nem lesz" - fejtette ki a szóvivő, aki szerint "az MSZP már megint hazudott, és az a szomorúbb, hogy az LMP is felvette ezt a szokást", rémhíreket terjesztenek országszerte, riogatnak.

Selmeczi Gabriella közölte azt is, sok nyugdíjas kérdezte tőle a napokban, hogy valóban nem lesz-e özvegyi nyugdíj. A valóság természetesen az - folytatta -, hogy lesz özvegyi nyugdíj, ráadásul január 1-jével az öregségi és az özvegyi nyugdíjak, valamint a korhatár előtti nyugdíjak is 4,2 százalékkal emelkednek. Ezt megelőzően, novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos kiegészítést kapnak a nyugdíjasok - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a nyugdíjasokat semmilyen hátrány nem érheti, a nyugdíjak vásárlóértéke nem csökkenhet. Az a "bujtogatás" sem igaz, hogy megszűnik a védett kor intézménye - mondta.

A termőföldhasználat helyi megadóztatását firtató újságírói kérdésre a szóvivő azt mondta: a kormány elvetette azt a felvetést, hogy a termőföldre bármilyen egyéb plusz adót vessenek ki. Hozzáfűzte, nagyon valószínűtlennek tartja azt is, hogy a frakció bármiféle ilyen adónemet támogatna. "Ha a termőföld kapcsán újabb adóról hallanak az emberek, ne higgyék el, nem lesz" - jelentette ki. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után Orbán Viktor miniszterelnök szavait idézve - az önkormányzatok adókivetési szabadságának kérdésével kapcsolatban - közölte: a kormány nem tudja támogatni, hogy a vállalkozások helyi adóterhei növekedjenek. Arra viszont még nyitott a kabinet - folytatta -, hogy áttekintse, a magánszemélyek helyi adóterhei esetében milyen átalakításra van lehetőség. Lázár János szerint ennek keretében felülvizsgálhatnak bizonyos adónemeket, példaként említette a termőföldhasználat bevonását a helyi adók körébe.

Az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva jövőjét érintő felvetésre Selmeczi Gabriella azt mondta: még kemény viták zajlanak. "Hétfőn mindenféleképpen pontot teszünk arra a kérdésre, hogy lesz-e eva vagy sem, és ha lesz, milyen formában. Az alapelv minden esetben az, hogy a munkát terhelő adók csökkenjenek, és hogy egyszerűbb, átláthatóbb legyen az adórendszer" - zárta szavait a Fidesz szóvivője.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Cinea 2011. november 12. 19:39
  „28. dodoni 2011.11.11. 21:23
  Robinson nem is fizetett adót, tb-t, nyugdijjárulékot, stb. nem hülyitették azzal, h majd az állam gondoskodik öreg napjairól.
  A rendszert nem mi találtuk ki, nem mi kértük h vonjanak nyugdijjárulékot.
  Egyébként mi legyen az öregekkel? Tajgetosz? Talán képes volnál a saját anyádat is lelökni.
  Remélem neked szebb és jobb öregkorod lesz!
  (Egy hasonló tartalmú hsz-om nem jelent meg, ezért írok ujra)”
 • 36. KamuNeni 2011. november 12. 07:35
  „Betojtak hogy a haz arak hirtelen felere vagy kevesebbre csokennek es akkor tenyleg vege az orszagnak.”
 • 35. Kézbesítő 2011. november 12. 06:52
  „Azt a pofátlan fideszes hazugság gyárat ezek de tudnak hazudni de nagyon! Édesanyám megkapta azt 6%os egyösszegűt pontosan 4000 ft-t ez pofátlanság. Itt az országban egypárt rendszer lett újra. A szavazásra jogosúlt emberkéknek az 54%a ment el szavazni és annak a 2/3a szavazott a fideszre .... azért az nem a magyar nép többsége kb a magyar embereknek 1/4 vagy 1/5e miatt szívja az egész ország. Na meg az is pofátlanság, hogy a minimálbér emelkedik 94 ezerre de mivel a adójováirás megszűnik csak 970 ftvel kap többet az idei minimálbértől jövőre a minimálbért kapó melos ez nagyon sok kb 3 kilo kenyér ára. Felment az Áfa az üzemanyagok, vagyis aki hülye haljon meg ezt akarja a kormányunk ők dőzsölenk a pénzbe mi meg meghalunk az éhségtől!”
 • 34. zsuzsmo 2011. november 12. 06:09
  „Majd más lesz a neve...és kicsit magasabb is lesz, de majdcsak találtok valamit, amire fizessen a balga nép..:(”
 • 33. Egyolvasó 2011. november 12. 04:59
  „"Szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem lesz ingatlanadó."

  Ilyen mondatot hallottunk már politikus szájából, ha jól emlékszem még lassan is mondta, hogy mindenki megértse, igaz akkor a gáz árának emelése körül zajlott a vita, sajnos valamiért még is emelkedett a gáz ára mert azok nem értették meg a mondat lényegét akik a döntést hozták az emelésről.
  Ez a tipikus, nem a kútba, csak a kút karimára és onnan belelökjük.
  Sajnos a mai "magyar" politikai elit eljátszotta a hitelét, a választók önöknek már azt sem hiszik el amit kérdeznek.”
 • 32. Elendur 2011. november 12. 03:41
  „Ebbe az országba hülyeség adó kellene, és rögtön mi mentenénk meg a világgazdaságot, amennyi pénz ebből befolyna, az tuti...”
 • 31. Mogyoró 2011. november 12. 03:21
  „Ha azt mondják nem lesz, akkor sajnos lesz, nem ma majd holnap.”
 • 30. Garfield 2011. november 12. 01:14
  „Ha Selmeczi "Egyszemélyes igazmondó papagájkommandó" Gabriella azt mondja valamire, hogy nem lesz, akkor durvaisten, hogy márpedig lesz.”
 • 29. Power 2011. november 11. 22:47
  „28. dodoni 2011.11.11. 21:23
  Más európai országokban is létezik korkedvezményes nyugdíj rendszere rendőr, katona, tűzoltó, bányász, stb. szakmákban. A hazai rosszabb munkahelyi körülményeken kívül a fizetések is messze elmaradnak az európai átlagtól. Törvények által már megállapított rokkant, özvegyi, szolgálati, stb. nyugdíjakat Rákosi-féle módszerekkel elvenni nem tisztességes dolog. Vagy a törvények betartása egyesekre nem vonatkozik?”
 • 28. tótkomlósi 2011. november 11. 22:17
  „20. lukrecia 2011.11.11. 19:33

  Drágaságom, ki is terjesztette ba az ingatlan adót????

  Nem fideszes volt véletlenül?????

  Dehogynem!

  Csak egy kis színjátékot is bedobunk.

  De a hagyományoknak megfelelően most is hazudik a selmeczi lány, akkor egy hét és elfogadják.

  Akkor legyen nagy a szád!

  Egyébként én bevezetném azt, hogy keresel 80ezret tisztán, abból adózzál le 60-at, a többit meg 30% áfával terhelt dolgokra költhetnéd.

  De az igazságos adózást figyelembe véve a milliós keresetűek is csak 60 ezret fizetnének.

  Na, milyen 5leteim vannak???”
 • 27. dodoni 2011. november 11. 21:23
  „24. cinea

  "Robinsonnak soha nem juthatott volna eszébe, hogy amikor a fatörzsre vésett rovátkák bizonysága szerint elérte hatvanadik - hatvanötödik? - évét, megszerezte ezzel öregkori ellátásának, eltartásának jogát és lehetőségét is. Pedig dolgozott, nyilván, egész életében, olyan képtelenségre mégsem gondolhatott, hogy önmagában a munka nemcsak jogot, de lehetőséget is ad az öregkori ellátásra-eltartásra.
  Holott ma ezt tanítják mindenütt a civilizált világ iskoláiban, egyetemein, ezt írják az újságok, komoly képpel erről értekeznek közgazdászok, szociálpolitikusok, gerontológusok, erről szónokolnak politikusok, legkivált választások előtt, minthogy a legerősebb politikai tényezővé kezd válni az elöregedő országokban évről évre növekvő arányú nyugdíjasszavazat.
  Eljön majd az idő, amikor a történészek nem fogják érteni, hogyan hódíthatta meg ez a társadalmi lét alaptörvényét, az élet - s vele a jogok, a kötelezettségek - átörökítését semmibe vevő, önmagának is primitív módon ellentmondó, átgondolatlan nyugdíjrendszer a végtelenül megokosodott, a tudományokkal végtelenül átitatott, a huszadik század legjobb színvonalán csudálatosan megszervezett civilizált világot."”
 • 26. Power 2011. november 11. 20:34
  „23. bertife 2011.11.11. 20:08
  Pécsett jól csinálták.”
 • 25. lukrecia 2011. november 11. 20:31
  „Az Afa emelessel tobbet nyer a kormany. Az adot mind1 minek nevezzuk , csak bejojjon. lehet kemenyado , levego ado , ingatlan ado . mind1.
  Az elelmiszerben , rezsidijakban es mindenben fizetitek az AFAT.
  Mszp1, Mszp2 adossagot vissza kell fizetni !!! Van egy masik lehetoseg is vigyazat, az inflacio, vagy a csod. Ebben is a gazdagok fognak jol jarni, mert nekik minden penzuk valutaban van mar , vagy eppen longoljak a Ft-t . Vagy ingatlant vasaroltak rajta. Na ez utobbiert nem lesz ingatlan ado :)))))”
 • 24. info 2011. november 11. 20:26
  „mert túl sokba kerülne nekik is........”
 • 23. Cinea 2011. november 11. 20:17
  „16. dodoni 2011.11.11. 19:15
  "...ahol a legtöbb "a vénember, a kripli..."
  Barátom, neked nincsenek szüleid, nagyszüleid, akik becsülettel dolgoztak? Talán ők is nyugdijcsalók?
  Nem lehet mindenkit egy kalap alá venni! Legtöbbünk keményen dolgozott, és minden megszerzett ft-ból keményen fizettünk. Tehetünk mi a arról, h nem jól használták fel?”
 • 22. bertife 2011. november 11. 20:08
  „Ennek ellenére Pécsett nemrég szavazták meg az ÚJ ingatlanadót.
  80 m2-ig mindenki fizet m2-enként 200 Ft.-ot.
  80-220 m2-ig 450 Ft/m2.
  220 m2 fölött pedig 900 Ft/m2.

  Tehát,aki egy 50 m2-es panelben lakik, az is fizet jövőre 10.000 Ft.ot!!!”
 • 21. Lac81 2011. november 11. 19:56
  „szerencsétek...”
 • 20. Power 2011. november 11. 19:43
  „A luxusingatlanokkal és több ingatlannal rendelkezők ismét jól jártak...”
 • 19. lukrecia 2011. november 11. 19:33
  „Na ugye hogy nem lesz ingatlanado okoskaim. Jajjveszekeltetek itt mint a furdos........., de akkor megmondtam nalunk bevezethetetlen. A lakossag, a pornep kizsegerelve , mibol tudna mar evi 3 szazezreket fizetni?? Aki kicsit is tud realisan gondolkodni, tudta elore , hogy az egeszbol nem lesz semmi.
  Na es a gazdagok Csanyi Demjan hozzak atvitten a torvenyeket------ nem gondoljatok , h maguk ellen megszavaztatjak a "demokratikus" honatyakkal.
  Ezt az egeszet ismet az Mszp 1 , Mszp 2 es a media fujta fel”
 • 18. deszkás 2011. november 11. 19:33
  „DEZSI! De bizony csak ráverte a szocialistákra. Mi meg hátha megesszük.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2013-ban 70 milliárd a pedagógus életpályamodell forrásigénye

A tervezett bevezetés első évében, 2013-ban mintegy 70 milliárd, a következő évben 150 milliárd… Tovább olvasom