Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Selmeczi: szó sincs hiányról a nyugdíjkasszában

Az MSZP a strasbourgi bírósághoz, illetve az Alkotmánybírósághoz fordul a magán-nyugdíjpénztárak ügyében.
A nyugdíjkasszában szó sincs hiányról - jelentette ki a szocialista Korózs Lajos szavaira válaszolva Selmeczi Gabriella. A Fidesz szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra kérte az MSZP elnökségi tagját, hogy "hagyjon fel valótlan állításaival".

Korózs Lajos szerda délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártjuk a strasbourgi bírósághoz, illetve az Alkotmánybírósághoz fordul a magán-nyugdíjpénztárak ügyében.

A politikus bemutatott egy, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁAK) honlapján megtalálható táblázatot is. Szavai szerint ott egy "excel táblán számolnak el a nyugdíjvagyonnal", amiből mintegy 180 milliárd forint hiányzik. Úgy fogalmazott, hogy közgazdászok véleménye szerint, az év végére ez az összeg „akár a hatszázmilliárd forintos vagyonvesztést is elérheti".

Selmeczi Gabriella válaszában azt írta, hogy az MSZP Korózs Lajossal az élen "folyamatosan a legaljasabb módon járatja le Magyarországot". Szavai szerint a szocialista politikusnak "a matematika vélhetően nem tartozik az erősségei közé, hiszen szó sincs hiányról a nyugdíjkasszában". Hozzáteszi, hogy amennyiben a képviselő nincs tisztában számviteli alapfogalmakkal, és képtelen egy excel táblázatot értelmezni, "úgy kérjük, hagyjon fel valótlan állításaival".

A szóvivő hangsúlyozza, hogy a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer minden évben egy százalékkal emelte az államadósságot, és a befizetett tagdíjak 6-8 százaléka "vándorolt a pénztárak zsebébe". A fideszes politikus szerint bizonyított tények alapján látható: a magánnyugdíj-pénztár tagok vagyonát rendkívül felelőtlenül kezelték és az sohasem volt biztonságban. Selmeczi Gabriella hozzáteszi, ezt támasztja alá az is, hogy a pénztárak, tagdíjakból levont működési költsége akár négy-ötszöröse volt az állami nyugdíjrendszer működési kiadásainak.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. kicsi59 2011. december 22. 11:53
  „Szó sincs hiányról! Többlet van!! Szerintem is, 2/3-dal több a kelleténél!!!”
 • 20. macs 2011. december 22. 09:27
  „20. rosenrot,
  szerintem a magánnyugdíjakra félretett pénz és az államnak befizetett között azért van egy ici-pici különbség. A magánnyugdíj megtakarítás a befektetési portfolió függvényében gyarapodik - most ne menjünk bele, hogy éppen világválság van - és a végén mint járandóságot megkapod, az államnak befizetett pénzt másnap a pénzespostás kézbesíti a jelenlegi nyugdíjasoknak. Tudod, a felosztó-kiróvó rendszer sajátossága. :-)”
 • 19. rosenrot 2011. december 22. 08:52
  „Nem akarok senkit ijesztgetni. A köztévén egy közgazdász taglalta, hogy a magánnyugdíjak csak annyiban különböznek az államitól, hogy máshol vezetik a számlát (legalábbis ezt hámoztam ki a szavaiból). Így aztán nincs semmi gond azzal, ha mostantól az államhoz kerül át ez is. A riporter következő kérdése arra irányult, hogy a magánbetétek is járhatnak-e úgy, mint a magánnyugdíj? Erre egy hosszú "hááááát" után annyit mondott, szerinte nem. Szép dolgok lehetnek még itt :S”
 • 18. Larsson 2011. december 22. 07:54
  „Ha nincs hiány a kasszában, akkor a 102e ember jövő évi befizetéseit miért és milyen folyó kiadásokra szeretnék elverni???”
 • 17. balihoho 2011. december 22. 07:21
  „Baljós, és sokat mondó, hogy újabb leminősítést kapott az ország! Sokat mondó az is, hogy diploma nélkül bárki, aki szimpatikus Orbánéknak, miniszter lehet!”
 • 16. joy 2011. december 22. 06:10
  „Ajjaj, nagy a baj.
  Amit ezek tagadnak, az -sajnos- igaz.”
 • 15. h65535 2011. december 21. 23:25
  „Ez a nő amikor kérdez, akkor is hazudik...”
 • 14. tom_peris 2011. december 21. 22:48
  „Amúgy csak én érzem úgy vagy valóban eltüntek a narncsgőzben álmodozó forumozók?
  megváltozott vélemények? jajj mi leszz így? hova olvad így az a kétharmad az n-ediken?”
 • 13. tom_peris 2011. december 21. 22:44
  „az fix hogy én a magánban maradok amig ki nem söprik ezeket innen...

  amúgy meg ki tötzsdézet el mit??? ja hogy ezek csak simán eltapsolkták??? ja hogy az más???
  nincs több kérdésem bíróúr... én kérek elnézést...”
 • 12. zsuzsmo 2011. december 21. 21:35
  „És majd kb. 34 év múlva, amikor nyugdíjba megyek - ha addig fel nem dobom a pacskert-, majd én is exell táblán nézhetem meg, hogy hová költöttétek el az átirányított magánnyugdíj befizetésemet, a nyugdíj-járulék befizetésemet valamint a szociális adó befizetésemet. Gyanítom a gyógyszereimet nem fogom tudni exell táblával kifizetni... :(”
 • 11. ketrin72 2011. december 21. 21:02
  „Hát ha nem sajnáltam volna a tévét , lelöktem volna ...
  Amikor gabika , kedvesen mosolyogva köszönte meg , hogy Magyarország megértette mennyire fontos az állami kasszába való átvándorlás....
  Megköszönte , hogy önként és dalolva adtuk oda a pénzünket :(”
 • 10. florian70 2011. december 21. 20:40
  „Mol részvénybe van Gábika nyögdíj,aminek a felét már buktuk(250 milliárd.).”
 • 9. bélabá 2011. december 21. 20:04
  „Az sem igaz amit kérdez.”
 • 8. pistimolnar 2011. december 21. 19:29
  „Többször megtapasztaltuk már: amit mond annak az ellenkezője közelít az igazsághoz, ergo hazudik!”
 • 7. billan 2011. december 21. 18:11
  „15 évnyi magánnyugdíj megtakarítás - elment a levesbe
  Köztársasági elnök - egy paprikajancsi
  Alkotmánybíróság - kiherélve
  Ügyészség - saját káder
  Legfelsőbb bíróság - saját káder
  Ellenzéki médiumok - fokozatosan megszüntetve
  GDP arányos államadósság - ugyanott mint régen...

  Hajrá Fidesz! (Ugye barátaim?)”
 • 6. Együgyű 2011. december 21. 17:58
  „Ki is az a Selmeczi Gabriella? Életrajza szerint 1965-ben született, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát. Pincérként is dolgozott rövid ideig, majd mindössze 25 évesen, 1990-ben bekerült a budaörsi képviselőtestületbe. Karrierje innentől egyenesen ívelt felfelé, ám 1999-ben, immár társadalombiztosítási alapokat felügyelő politikai államtitkárként kényszerült távozni a posztjáról az úgynevezett Lockheed-botrány miatt. A történet röviden:napvilágra került egy levél, amelyben Selmeczi és 31 fideszes képviselő azért lobbizik két amerikai szenátornál, hogy az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Steven M. Jones legyen, aki egyébként a Lockheed Martin fegyvergyár egyik pénzügyi vezetője.Miután fény derült az ügyre, Selmeczi lemondott államtitkári pozíciójáról. Három évvel később országgyűlési képviselő volt, amikor robbant a botrány: a hírek szerint Selmeczi megevett egy kiflit fizetés előtt az egyik áruházban.Az elhíresült kifliügy végére a Tesco közleményben tett pontot. Ebben sajnálatát fejezte ki az üzletlánc a képviselőt ért vádak miatt.
  "A Tesco sajnálattal veszi tudomásul a közelmúltban felröppent híreket Selmeczi Gabriella parlamenti képviselővel kapcsolatban, és alapos vizsgálatot rendelt el, hogy megállapítsa, honnan szivároghattak ki ilyen hamis információk. A vizsgálat kiterjed arra is, hogy a Tesco dolgozóinak magatartása megfelelt-e az előírásoknak. Határozottan kijelentjük, hogy a Tesco sosem tesz olyan észrevételeket, amelyek negatívan befolyásolják az illető személy hírnevét, és a Selmeczi Gabriellával kapcsolatos vádak az áruházunkban tanúsított magatartását illetően teljes mértékben alaptalanok.A Tesco nem politikai szerv, ezért nem kapcsolódik egyetlen politikai párthoz sem, sem Magyarországon, sem pedig más országokban, ahol jelen van a piacon." - írták akkor.Selmeczi ugyanis azt állította: egy ismerősével találkozott az áruházban, aki megkínálta egy kiflicsücsökkel, amit ő másodszori kínálásra el is fogadott. A képviselőnő az eset után sajtótájékoztatót tartott, amelyben elmondta: az áruház biztonsági szolgálatának irodájában csaknem két órán át tartott a meghallgatása. Azt mondta, nem is tudta, miért állítják elő és az őrök sem tájékoztatták az intézkedés okáról.Hozzátette:avideofelvételekbebizonyították, hogy nem követett el semmit, a képeket azonban nem nézhette meg. Egyébként ismerőse, akivel állítása szerint összetalálkozott, végül kifizette a kiflit.A képviselőt a sajtótájékoztatón megkérdezték arról is: előfordulhat-e, hogy ő ette meg a kiflit, és az erről szóló videofelvételt megsemmisítették. Selmeczi nemmel felelt.
  A kifliügy után négy évvel a Fidesz sajtófőnöke lett a választási kampány idejére. Még négy évet kellett várnia, hogy újra pozícióhoz jusson. Gabi néném megint magasban szárnyal. De a múlt kísért! A pozíciójából, mint mindig most is süketel. Éljenek a megélhetési politikus hölgyeink is. Mi meg robotolhatunk tovább!”
 • 5. dezsi 2011. december 21. 17:51
  „Gabicica! Hozzászóltál? Végre! Arról beszélj már, hogy hol vannak az egyéni számlák, amit egy!!!éve megígértél. Tudod amikor elloptátok a 3000Mrd forintot. Arról beszélj ne egy exel tábláról!”
 • 4. X_Y 2011. december 21. 17:44
  „Nincs hiány mert gyakorlatilag nincs nyugdíjkassz... ami pedig nincs abban nem lehet hiány.

  "magánnyugdíj-pénztár tagok vagyonát rendkívül felelőtlenül kezelték és az sohasem volt biztonságban. Selmeczi Gabriella hozzáteszi, ezt támasztja alá az is, hogy a pénztárak, tagdíjakból levont működési költsége akár négy-ötszöröse volt az állami nyugdíjrendszer működési kiadásainak. "

  Akkor hogy van az hogy a manyup-oknál reálhozam is képzuődött míg az államinál csak veszteség - nem is kevés? Hogy van ez, kedves kiflitolvaj asszonyság? Kezdetben vala a kifli ellopása a TESCO-ból és most eljutott a nyugdíjvagyon lenyúlásáig...”
 • 3. azigazitrebitsch 2011. december 21. 17:34
  „Valamit nem értek,ha az a pénz amit lenyúltak ott van érintetlenül a kasszában,akkor minek kellett lenyúlni???
  Ha nem kell nekik,akkor miért nem maradhatott az eredeti helyén?
  Nos gabika? (szándékosan kisbetűvel,bocsi NEMECSEK )”
 • 2. újratöltve 2011. december 21. 17:20
  „Tehát::: ez a Nyögdíjvédelmi Biztos szerint minden rendben van! "Szavai szerint ott egy "excel táblán számolnak el a nyugdíjvagyonnal", ?????? a <moderálva> kisnyugdíjas meg várhatja a........!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Lászlóné lesz Fellegi utódja

Németh Lászlóné, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese lesz a nemzeti fejlesztési miniszter, s az első hölgy az Orbán-kormányban. Tovább olvasom