Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Selmeczi: vissza akar térni a bankárkormány

A Fidesz szóvivője szerint az MSZP az emberek adóterheit megemelné, a bankokét pedig csökkentené.
A Fidesz szóvivője szerint az MSZP gazdasági kilábalási koncepciójának bemutatásával világossá vált, mit akarnak a szocialisták: az emberek adóterheit megemelnék, a bankokét pedig csökkentenék, vagyis vissza akar térni a bankárkormány.

Az MSZP koncepciójának vitairatát csütörtökön mutatta be a pártelnök, Mesterházy Attila, aki elmondta: háromkulcsos személyijövedelemadó-rendszert javasolnak, amelyben az átlagkeresetig 14-16 százalék, az átlagkereset kétszereséig 24-26, efelett pedig 29-32 százalék lenne az szja mértéke. A vitairat szükségesnek ítéli a hitelezés beindítását, fordulatot szorgalmaz a bankokkal kapcsolatos kormányzati politikában, az európai átlagra csökkentené a bankadó mértékét, az ágazati különadókat pedig megszüntetné.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője újságírók előtt mindezt úgy értékelte, hogy "vissza szeretne jönni a bankárkormány". Az MSZP és az LMP valójában ugyanazt akarja: több pénzt a bankoknak, kevesebbet az embereknek - vélekedett a szóvivő.

Mint mondta, a Fidesz 2010 óta a bankokat adóztatja, hiszen a bankadó célja éppen az, hogy a terheket javarészt a pénzintézetek viseljék. Ezzel szemben az MSZP a magyar családokat adóztatná meg - tette hozzá Selmeczi Gabriella.

Olvasóink írták

 • 5. jozko 2012. október 18. 23:27
  „Elég nagy naívság azt hinni, hogy a bank - a pénz- csak akkor kormányoz, ha kormányon van!”
 • 4. Power 2012. október 18. 18:53
  „2. pirosmedence 2012.10.18. 18:12 Mit vártál? A parlamenti képviselők több mint fele devizahiteles...”
 • 3. Qllancs 2012. október 18. 18:22
  „Ez a kiflilopó némber teljesen félre értelmez mindent:Ez a nő pont olyan barom --mint a fütyisz-kompánia összes tagja. Hol élnek ezek ???
  Ekkora hazugságot !!!- nem a népet adóztatja a fütyisz-kormány ??? a szegényeket nyúzza minden adóval--míg a gazdagok --MÉG GAZDAGABBAK lesznek !
  Hogy nem szakad rájuk a Parlament kupolája --ennyi hazugság hagyja el a pofájukat !”
 • 2. pirosmedence 2012. október 18. 18:12
  „A tyúknak üzenem Gróf Széchenyi István írásai után szabadon: bankok nélkül nincs hitel, hitel nélkül nincs fejlesztés, fejlesztés nélkül nincs gazdaság, nincs gazdasági növekedés, tehát a bankok a világon mindenütt a legfontosabbak, akiknek több esze van, mint egy óvodásnak, azok már rájöttek, hogy a bankok nélkül meghalt az egész, ezért a bankokkal érdemes jóba lenni. Lehet itt bozótharcos módjára ordibálni meg csesztetni meg kekeckedni meg pökhendi módon tiszteletet kérni - micsoda baromság - a bankok mindezt lekakilják, a világ legbutább minisztere ( Matolcsy) meg emelgetheti a szemüvegét, akkor sem fog tisztábban látni, mert esze sajnos nincs hozzá!”
 • 1. Agyalapi 2012. október 18. 16:22
  „Szegény szóvivőasszony. Mi mást mondhatna? Azzal mégsem állhat ki, hogy a szocik koncepciója vinné ki az erdőből az országot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utoléréses baleset az M0-son

Egy bolgár, egy román és egy magyar kamion ütközött az M0-s autóút 27-es kilométerénél csütörtök délután. Tovább olvasom