Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Semjén: elindult a nemzeti regiszter honlap

A honlap célja a világ magyarságának megszólítása, a szórványban és a diaszpórában élők magyar identitásának megerősítése.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a regisztert bemutató hétfői parlamenti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "Magyarország üzen a világban szétszóródott magyarságnak". A regiszteren keresztül lehetővé válik, hogy a magyarság tagjait, éljenek a világon bárhol, elérjék, magyar identitásukat megerősítsék.

A másik értelme a regiszternek - folytatta -, hogy a magyarok ügyét kellő erővel lehessen képviselni. Ha a magyar nemzet bármely részét sérelem vagy támadás éri, akkor az egyetemes magyarságot ezen keresztül tudják mozgósítani, és a világot tájékoztatni - hangsúlyozta, hozzátéve: ez egy "egészséges nyomásgyakorlás a nemzeti célok érdekében".

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese szerint ugyanakkor azzal is szembe kell nézni, hogy az emigrációnak harmadik, negyedik, ötödik nemzedékétől aligha várható el, hogy olyan szinten beszéljen magyarul, mint a magyar közösségben élők, de őket sem szeretnék elveszíteni. Ezért a honlap angolul, a későbbiekben pedig spanyolul is elérhető lesz majd - jelezte Semjén Zsolt.

Kifejtette: a www.nemzetiregiszter.hu honlapon regisztrálók hetente kapnak egy rövid hírösszefoglalót Magyarország és a magyarság legfontosabb eseményeiről.

Az oldalon található még a magyar államigazgatást bemutató menüpont, itt választ kaphatnak az érdeklődők arra például, hogyan intézhetik állampolgárságukat, vagy magyarországi tanulmányokat hogyan folytathatnak.

Valamennyi határon túli magyar szervezet bemutatkozhat továbbá, és egy eseménynaptárba feltöltheti rendezvényeit.

Az oldalon keresztül ugyanakkor nem csak üzenetet küldenek, ez egy oda-vissza kapcsolattartási eszközként működik majd, így ha valaki ír, annak mindenképpen válaszolnak. Mint mondta, a magyar szervezetek mindegyike vállalta azt is, hogy tagjaikhoz eljuttatják a regisztert. Reményének adott hangot, hogy néhány héten belül az emigráció magyarsága értesül a regiszterről.

A kormányfő helyettese hangsúlyozta: a regisztert - amelyhez facebook oldal is kapcsolódik - egyetlen pluszfillér nélkül fejlesztették ki.

Hozzátette: a személyes adatok védelméről szóló jogszabályokkal teljesen összhangban van a honlap, és a közigazgatási tárca kötelezettséget vállal arra, hogy ezeket az adatokat a jogszabályoknak megfelelően kezelik.

Az adatok megadása önkéntes, és azokat harmadik fél számára semmilyen módon nem teszik hozzáférhetővé.
A kormány legbiztonságosabb szerverén fejlesztették ki az oldalt - jegyezte meg a miniszterelnök-helyettes.

Olvasóink írták

 • 5. DMagóg 2011. október 17. 19:05
  „Végre! Esély arra, hogy jobban éljünk! Hajrá Magyarország!”
 • 4. Larsson 2011. október 17. 18:48
  „Hurrrááá! :((((((((((((((”
 • 3. tonyk 2011. október 17. 15:46
  „Ez már nagyon kellett mint egy falat kenyér! Nem tudtam mi hiányzik a benzinár, áfa emelés, munaknélküliség mellé.
  Pár éve az SZDSZ-re emlegették fel, hogy: "A farka csóválja a kutyát." Most egy ugyanilyen, 0% felé konvergáló párt teszi u.e....”
 • 2. jozko 2011. október 17. 13:21
  „Teljes gőz - a dudára kötve!

  Jobb helyre is mehetne!”
 • 1. deszkás 2011. október 17. 13:09
  „Hátha csak leszünk tizmillióan. Semjén úr támogassa önt a sarki medve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oltás közben sérült meg súlyosan egy tűzoltó

Súlyosan megsérült egy tűzoltó, aki alatt beszakadt a tető egy asztalosüzem oltása közben hétfőn a… Tovább olvasom