Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Semjén: függetlenség és fejlődés a megmaradás feltétele

Hitről, erőről, a magyar nemzet megmaradásáról és ,56 szellemiségéről beszélt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a zempléni Füzéren az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóján péntek este tartott ünnepségen.
Hitet és erőt kell merítenünk őseink példájából, és szükséges az is, hogy levonjuk történelmünk tanulságait. Nincs magyar történelem Füzér történelme nélkül, nincsenek magyar hősök a füzéri hősök nélkül, és a többi száz, ezer település hősei nélkül - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus a település temetőjében, a hősök emlékműve előtt.

Akkor van magyar megmaradás, ha az egyetemes magyar történelem és kultúra, valamint a helyi történelem és kultúra sajátos hagyományai benne élnek a helyiek és az egész nemzet szívében. Hit és büszkeség nélkül nincs megmaradás - szögezte le.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a nemzet megmaradása érdekében két dolgot kell egyszerre megcselekedni. Az egyik a nemzeti függetlenség, a másik pedig a szükséges társadalmi fejlődés. Ez vezette történelmünket Szent Istvántól az 1848-49-es szabadságharcon át 1956-ig, és a mai napig ez a magyar megmaradás feltétele - mondta. 1956 szelleméhez akkor vagyunk méltók, ha "bizonyos tiszteletteljes távolságból" de ,56 mércéjében és tükrében nézzük a mai viszonyokat - tette hozzá.

A rendszerváltáskor valamennyi politikai erő egyetértett abban, hogy ,56 örököseinek valljuk magunkat; most akkor járunk ehhez méltón el, ha "kertelés és maszatolás nélkül" ,56 mércéjéhez mérjük a jelenlegi politikai viszonyokat, és levonjuk a tanulságokat - jelentette ki Semjén Zsolt.

Olvasóink írták

  • 2. rozator 2009. október 24. 12:50
    „Tömjén Zsolti húzzon a kalocsai misére ministrálni!”
  • 1. Sziszifusz 2009. október 24. 00:53
    „Ha ezt komolyan gondolja Semlyén úr, akkor gyorsan szüntessenek meg mindenféle kapcsolatot a FIDESZ-szel, mert még az gondolhatja az ember, hogy hazudik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angol turistát ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Egy angol turistát ért baleset Budapesten, a Mátyás-hegyi barlangban péntek este, a barlangi mentők… Tovább olvasom