Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Semjén Zsoltot választották ismét a KDNP elnökévé

Az eddigi pártelnök egyedüli jelölt volt a posztra.
Ismét Semjén Zsoltot választotta elnökévé a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szombati tisztújító országos választmányi ülésén Budapesten - tájékoztatta a kisebbik kormánypárt az MTI-t. Az eddigi pártelnök egyedüli jelölt volt a posztra.

A küldöttek döntöttek a hét alelnök személyéről - Bagdy Gábor, Hargitai János, Harrach Péter, Rétvári Bence, Seszták Miklós, Simicskó István és Soltész Miklós -, valamint a 24 tagú országos elnökség összetételéről.

A zárt ülésen határoztak arról is, hogy Latorcai János marad az országos választmány elnöke.

Az eseményen Barankovics-emlékérmet vett át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Párkányi Ferenc, a KDNP Fejér megyei szervezetének volt elnöke. Az emlékérem odaítéléséről a KDNP elnöksége és a Barankovics István Alapítvány kuratóriuma dönt. Az elismerésben azok részesülhetnek, akik Magyarország fejlődésének előmozdításáért, a keresztény szellemiség és a kereszténydemokrácia megerősítésért kiemelkedő munkát végeztek.

Elismerő oklevelet kapott Dárday Vilmos egykori ügyvezető titkár és Déry Zoltán, aki korábban a párt Borsod-Abaúj- Zemplén megyei szervezetében töltött be vezető tisztségeket.

A küldöttek elfogadtak három nyilatkozatot is. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint "az egyikben hitet tesznek az ukrajnai konfliktus békés rendezése és egy demokratikus, a nemzeti kisebbségek jogait tiszteletben tartó, független Ukrajna léte mellett. A második dokumentumban felemelik szavukat a vallásgyalázással szemben, amelyet nem lehet más jogokkal legitimmé tenni. A harmadik nyilatkozatban kiállnak – erkölcsi kötelességből is – az Iszlám Állammal szembeni fellépés mellett, a dzsihadisták által elkövetett keresztényüldözésekkel szemben". A nap folyamán tisztújítást tartanak a KDNP ifjúsági szervezeténél, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnél is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták az első spanyol CAF-villamost Budapesten

Az 56 méteres szerelvények az 1-es villamos vonalán járnak majd. Tovább olvasom