Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Semmilyen engedéllyel nem rendelkezett a pince tulajdonosa

A szigetszentmiklósi pincehelyiség tulajdonosának sem az épület használatbevételére, sem annak szórakozóhelyként való működtetésére nem volt engedélye, és a tűzoltóság sem járult hozzá a működéséhez.
Az MTI-nek Kecskés István, a szigetszentmiklósi önkormányzat szóvivője pénteken este elmondta: még magáncélokra sem lehetett volna használni annak a szigetszentmiklósi épületnek a pincéjét, ahol a szilveszteri tűzeset történt. Az épületre, amely egy üzlethelyiséget és egy pincét is magában foglal, 2009 őszén kértek használatbavételi engedélyt, ám azt az önkormányzat illetékes hatósága nem adta meg - tette hozzá.

A szilveszteri mulatságnak helyet adó pince a kelleténél kisebb belmagasságúra épült, így a szabályok értelmében azt még magáncélra sem lehet használni - fejtette ki. A szóvivő elmondása szerint a tulajdonos fennmaradási engedélyt ugyan kérhetett volna, de helyette inkább megfellebbezte a korábban elutasított kérelmet.

Kecskés István beszámolt arról is, hogy a tulajdonos eredetileg szórakozóhelyként, hidegkonyhai termékeket forgalmazó vendéglátó-ipari egységként szerette volna üzemeltetni a pincéjét, és ez ügyben működési engedélyért fordult a polgármesteri hivatalhoz, ám ezt a kérelmét is elutasították - főként a tűzoltóság véleményére alapozva.

A szigetszentmiklósi önkormányzati tűzoltóság osztályvezetője, Hajdú Imre a nap folyamán az MTI-nek elmondta: egyelőre nem jelenthető ki egyértelműen, hogy valamilyen pirotechnikai eszköz okozta volna a szigetszentmiklósi Ősz utca egyik pincehelyiségében a szilveszter éjjel történt robbanást, illetve tüzet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtotta magát egy férfi Csepregen

Felgyújtotta magát egy férfi pénteken délután a Vas megyei Csepregen, a mentők súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba a sérültet. Tovább olvasom