Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Senki sem kerül utcára bedőlt lakáshitel miatt

Kétféle, a fizetésképtelen lakáshitelesek megmentését célzó tervezet van kormány előtt - írja a Blikk.
Az aki állása elvesztése, vagy a magas devizaárfolyam miatt nem tud fizetni, bérlőként maradhatna a lakásában. A lap birtokába jutott dokumentumokból kiderül, hogy az első változat szerint Nemzeti Bérlakás Fejlesztési Társaság alakulna, tőlük lehetne kedvezményes áron bérelni a lakást, ami végül az önkormányzathoz kerülne. A másik változat állami ingatlanalap létrehozásáról szól, ettől legfeljebb 2 évig kedvezményesen, majd piaci tarifával lehetne bérelni az ingatlant, amelyet akár vissza is lehetne vásárolni. Számítások szerint mindkét verzió körülbelül 25 milliárdba kerül a költségvetésnek, ha a hitelek 1 százaléka dől be.

Olvasóink írták

 • 16. flexsnake 2009. május 18. 16:02
  „15. ez elmondható a jobbikról is,nem? :D MAjd murvai leszáll az égből meg feltámassza a holtakat, mi? VAgy táltossal az oldalán a sziriuszi őslakosokkal karöltve meghozza az árjamagyar hírét? :D Áááá :D Kolbászkerítés meg repkedő sült csirkék.... hát persze....”
 • 15. Kraftwerk 2009. május 18. 15:55
  „Amíg Magyarországon,az állam a bankokat finanszírozza(lsd:FHB)addig itt kedvező és kifizethető lakáshitelek NEM LESZNEK!
  A bank CSAK a saját érdekei érdeklik,és ki is használja a jelenlegi gazdasági helyzetet,miszerint az átlag melósnak nincs úgyse annyi pénze,meg egyáltalán egy fillér félretett pénze,stb,stb.......
  Az alkotmányellenesen kötött egyoldalú szerződésekről meg nem is beszélve!!!!!!
  A legnagyobb hibás,az ÁLLAM és az egész OrszágVezetés,mert tudják nagyon jól,hogy a magyar ember az,akiről a létező legutolsó bőrt is le lehet nyúzni!!!!Nem tehetünk róla,de valljuk be őszintén:BIRKÁK VAGYUNK!!!!
  Mi mindent eltűrünk mindenkinek,mások rajtunk lesznek milliomosok-milliárdosok,a közpénzek,EU-s pénzek meg eltünnek úgy,hogy senki nem kéri senkin számon!!!!Sajnos itt tartunk mi Magyarok!!!
  Morvai Krisztina szavait idézve:"Az MSZP,az embereket TÁRGYNAK TEKINTI,akin minden mindent számom lehet kérni,mindent be lehet fizettetni,és a végtelenségig lehet szipolyozni,nyúzni........."
  Elgondolkodtató sorok ezek.........:(”
 • 14. flexsnake 2009. május 18. 14:30
  „AZ autó az jön-megy. De lakni kell valahol, a lakáshiteleseket meg ki kell segíteni. Nagyon nehéz lakáshoz jutni a mai világban családok meg nem kerülhetnek utcára. Lehet jönni a te adóddal de a másik millió adófizető simán beleegyezik hogy az állam felügyelje a hiteleket és segítse ki közös kasszából aki a lakhatással küzd meg. Legyél érzéketlen állat aztán majd nézd hogy mennek a családok az utcára. Mindenki odakerülhet.”
 • 13. gróf 2009. május 18. 14:14
  „12. hozzászólás spiler 2009.05.18. 12:41

  Jó ilyet is olvasni, márhogy nincs már hiteled.
  Nekem nincs szülői segítség, kocsim 100000-t ér, lakni meg kell valahol és a 30000 ft egy albérlet igy is-úgy is. Ezért vágott még sok ezer ember bele. Átverés volt? Balszerencsés időszak? Már mindegy...”
 • 12. spiler 2009. május 18. 12:41
  „gróf
  nekem is volt dev.hit-em,de szülői , rokoni segitséggel kifizettük akkor amikor összejött a pénz,mi is fizettünk az árfolyam miatt plusz forintokat,enyém a kocsi,ne támogasson az állam de köze se legyen hozzá!
  nincs több hitelem és nem is veszek fel ,mert nem éri meg--tudnák én is jobb dolgokat elképzelni de a takaróm csak eddig ér!”
 • 11. maci52 2009. május 18. 11:56
  „Valaki még hisz a bankároknak?????”
 • 10. gróf 2009. május 18. 11:21
  „"Számítások szerint mindkét verzió körülbelül 25 milliárdba kerül a költségvetésnek, ha a hitelek 1 százaléka dől be"

  Évente 200 milliárdba kerül a forinthitelek kamattámogatása, ami asszem 7-8 éve létezik és 20 évig jár.
  Erre persze nem sikít senki, hogy "Az ÉN adómból fizetik" :D:D:D”
 • 9. 620829 2009. május 18. 11:01
  „AZ A BAJ,HOGY NAGYON SOK EMBERNEK FOGALMA SINCS, HOGY HOGYAN ÉS MENNYIT VESZ FEL?????????tÁMOGATNÁ AZ ÁLLAM IS A BAJBA JUTTTAKAT..........MI JOGON??????????????AZ ADÓMBÓL????????MERT MÉG DOLGOZOM?ÉN SEM FOGOK ÉS MEGYEK ÉS BEÁLLOK A MUNKANÉLKÜLI ÉS SEGÉLYTKÉRŐK SORÁBA..........EZ AZ ORSZÁG EGY KÖZRÖHEJ!”
 • 8. girzelda 2009. május 18. 10:03
  „Vajon meddig aratnak még a spekuláns bankárok? Remélem eladhatatlan ingatlanokat tudnak csak elkobozni az emberek átverése miatt!”
 • 7. igazságkereső 2009. május 18. 08:55
  „Persze arról sem illenék megfeledkezni,hogy a bankok maguk idézték elő az ún. világválságot.Nyilván gondos számítások előzték meg, hogy mit és meddig kell csinálni, hogy ez a helyzet előálljon.Nem szól itt másról a történet,mint arról,hogy a társadalmat meg kell "fejni" és ez a legjobb technika erre.Nyilván valóan pénzemberek "játéka" ez,de ha a társadalom végre felébredne,talán lehetne tenni is valamit ellene.Akkor amikor
  mindent kettős,sőt többszörös adózással fizetünk meg,nem lehet veszteség, csak már a "falánk"pénzügyi magatartást kellene Magyarországon elhagyni.Erről szól itt a történet,nem másról.Sajnos nálunk már csak százmilliókban,milliárdokban tudnak gondolkodni a bennünket sanyargató pénzemberek és a pénzek szépen eltűnnek különböző csatornákon.Gondolom, hogy itt lenne az ideje annak, hogy befejezzék az emberek hülyítését!!”
 • 6. gróf 2009. május 18. 08:40
  „4. hozzászólás spiler 2009.05.18. 08:08

  Hidd el, hogy sokan addig nyújtózkodtak! Csak a 30000 ft törlesztőrészlet pl felment 50-60 ezerre, mert a forint a gazdasági VILÁG válság hatására esni kezdett.( Svájc és japán, valamint az euro övezet a világon kívül van, hiszen ott nem zuhant a pénz értéke). Plusz kamatot emeltek a bankok egyoldalúan, mert gazdasági VILÁG válság van. Plusz a hiteltőke amit felvettek 5 millióról 7-8 millió lett (pedig nem 8 millió ft-t akart felvenni, de persze VILÁG válság van). Plusz a bankokat az állam megsegítette az IMF hitelből, amit a deviza hiteles is nyögni fog, de persze VILÁG válság van és ez természetes (ha azt az összeget szétosztották volna a bajba jutottakon, nem lenne semmi gond).
  Nekem van deviza hitelem, addig nyújtózkodtam ameddig a takaróm ért, sőt...de a kormány lerántotta a takarót rólam.
  Nem vettem fel szocpolt, és önkormányzati támogatást a gyerekeimre (kb 3 millió) mert nem volt annyi pénzem, hogy építkezzek, új lakást vegyek. Évtizedek alatt mennyi szocpolt osztogattak ki az országban azoknak a szegény rászorulóknak akik tudtak új házat építeni, vásárolni?
  Azt nem a közös adóbevételből fizették? A 2 garázsos 2 autós magánházakon szerinted nincs állami támogatás?”
 • 5. klj_54 2009. május 18. 08:20
  „Már a cikk címe is hazugság!
  Több embert vágtak ki a hitványul (azaz csak a bankok érdekeit megtestesítő) fogalmazott szerződések miatt.
  Én már kettő éve riogatom környezetem a válság miatt (kint ennek a jelei elég régen látszanak), de az a jó, hogy pártunk és kormányunk kezd felébredni.”
 • 4. spiler 2009. május 18. 08:08
  „talán nem a bankokat hanem az embereket kellene segiteni
  aki hitelt vesz fel az egy szerződést ir alá,vagyis ő is felel és vállal bizonyos dolgokat
  ne a mi közös lóvénkat használják bank és hitelesek segitésére--nem azért fizetek adót
  ADDIG NYUJTÓZKODJ.................................. ÉR!”
 • 3. achilleus 2009. május 18. 07:24
  „Biztosan azért van 2 változat, hogy
  vagy 1) Ne tudjanak választani a kettő közül
  vagy 2) Mindkettőből kiválogassák a legalkalmatlanabb elemeket
  Vagy egyszerűen, csak lázas tevékenység látszatát kelteni a két
  változaton folytatott meddő vitákkal lehet a leghatékonyabban?
  vagy +1 /Két haveri cég tartotta a markát a tervezetek kidolgozásáért/”
 • 2. flexsnake 2009. május 18. 07:17
  „Álláselvesztési biztosítás.... ma már ilyen is van. Jó pénzt keresnek a bankok a válságból....”
 • 1. rattacha 2009. május 18. 07:10
  „Értem... Szóval túlköltekeztünk, túlvállaltuk magunkat, hülyék voltunk és most, hogy mindez kiderült még hülyébbek leszünk és tovább tartjuk az emberekben a tévhitet, hogy minden rendben. Gratulálok, csak így tovább...

  Természetesen tisztában vagyok vele, hogy szociálisan érzéketlen vagyok. Örülök is neki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utasokon spórolhat a vasút

Felülvizsgálja az utazási kedvezményeket a MÁV-Start azután, hogy a kormány 40 milliárd forinttal… Tovább olvasom