Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Seres nem nyugszik bele a házbizottság elutasításába

Seres Mária mind a négy parlamenti frakció vezetőjét levélben keresi meg, hogy kérje, a 600 ezer aláírással támogatott kezdeményezését, a népszavazást egy napon lehessen megtartani az európai parlamenti választásokkal.
Az építésznő a Független Hírügynökségnek csütörtökön elmondta: az Országgyűlés házbizottsága múlt héten elutasította ezt a lehetőséget, ő azonban nem nyugszik ebbe bele, mindent megpróbál, hogy ne 5 milliárd forintba, csak 5 millióba kerüljön a népszavazás megtartása.

A házbizottság döntéséről Szili Katalin házelnök tájékoztatta Seres Máriát. A képviselők költségtérítésének kifehérítéséért küzdő magánszemény elmondta: A frakcióvezetőkből, házelnökből és az Országgyűlés alelnökeiből álló bizottság azzal indokolta a döntést, hogy a választókat megzavarná, ha többféle dologról kellene egyszerre szavazniuk. Seres Mária hozzátette: a döntés ellenére reméli, hogy valamelyik parlamenti párt, vagy képviselő belátja, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az ezerszer olcsóbb közös szavazást kellene pártolniuk.

Módosítani kellene a választási törvényt ahhoz, hogy együtt lehessen megtartani az EP választást és a népszavazást, ugyanis az jelenleg kizárja ezt a lehetőséget. A módosításhoz vagy egy frakció, vagy egy képviselő indítványa szükséges, elfogadásához pedig kétharmados többség.

Jelenleg a parlament előtt van az Országos Választási Bizottság által jóváhagyott és hitelesített népszavazási kezdeményezés, amely azt célozza, hogy az országgyűlési képviselők ne "bemondásra" kapjanak költségtérítést, hanem csak olyan kiadások után, amelyeket számlával tudnak bizonyítani. Seres Mária azt mondta, várhatóan április 14-én hoz az országgyűlés határozatot a népszavazásról, majd ezután a köztársasági elnök jelöli ki a referendum időpontját.

Olvasóink írták

 • 17. bambinaXX 2009. április 02. 23:35
  „Sztem végtelenül felháborító, h még mindíg nem kell elszámolniuk- pláne ilyen megszorítások és gazdasági recesszió idején!! Aki ezzel nem ért egyet - az csak képviselő lehet vagy családtag..
  Továbbra sem értem, h a spórolást MIÉRT NEM A SAJÁT SORAIKBAN, BÜDZSÉJÜKBEN KEZDIK EL??????
  E NÉLKÜL NEM lehet HITELES SEMELYIK új KORMÁNY SEM!!
  Ugyan kérdezze már meg egy újságíró vmelyik sajtótájékoztatón, akármin!!!!!”
 • 16. Power 2009. április 02. 20:35
  „Garbon! Szerintem így a helyes: Félnek, mint ördög a tömjén füsttől.”
 • 15. c3po 2009. április 02. 17:15
  „A csinibaba címü film azon jelenete jut eszembe, mikor a melósok viszik ki a szajrét a gyárból. A betétdal-----"élj vele boldogan, áldásom rá..." kedves politikusaink még emlékeznek arra az időszakra, mikor mindenki a munkahelyéről lejmolt. A parlamentben most sincs ez másképp. De mivel innen nem tudnak csavart, hegesztő elektródát, téglát, cementet stb. lopni, így kellett egy kis mellékes, amit mindenki lelkiismeretfurdalás nélkül zsebrevág, hogy hiányérzetüket kielégítsék.......... Ilyenkor hol van az egyenlő bánásmód hatóság? Én is azt a bánásmódot követelem magamnak, ami a képviselőknek jár!!! Ha nem lehet, akkor velük bánjanak úgy mint mindenki mással! Korrupt, szemét banda! Egy sincs aki az ország érdekeit előbbrevalónak tartaná, mint a saját zsebének a megtömését.”
 • 14. garbon 2009. április 02. 17:04
  „Félnek mint isten a tőménytől, hogy elesnek az adómentes apanástól a szemetek.”
 • 13. flexsnake 2009. április 02. 16:18
  „8. hozzászólás comet 2009.04.02. 14:11
  Nem tudom láttad e tévében hogy a vagyonnyilatkozatokkal mit csináltak.
  Az egyik idióta mert jobb szót nem tudok rá, beírta vagyonként a családját. A másik egy mosolygós fejet rajzolt rá és semmilyen következménye nincs. Próbálnád te az adóbevallásodat firkálni, úgy büntetnének meg hogy beleőszülsz míg kifizeted. Mintha egy hülye játék lenne az egész nekik. Bosszantó.”
 • 12. flexsnake 2009. április 02. 16:15
  „7.
  Olvasd el újra. Én is tudom hogy már régóta így kellene műk9dnie, számla ellenében a költségtérítésnek. 20 éve így kellene, egyértelmű. De ez csak a jéghegy csúcsa. Már olyan kérdéseket hozott amiket azért dobtak vissza mert ellenkezik az alkotmánnyal...
  Fejből hozok 10 olyan kérdést amire mindenki igennel fog voksolni de feltehetem ezeket úgy is hogy azonnal elutasítod. Nem kellene hetente egymást szopatni szavazással mert ennek az a vége. Lesz 50 máriánk akik egész nap aláirást gyüjtenek majd szavazunk mint a bolond a pénz meg közben megy. A demokrácia szép meg jó de használni kell nem kihasználni. Most ha az a legfontopsabb kérdés hogy polgármester dolgozhat-e másik tisztségben is és nem az hogy legyen-e magyarország tagja a nemzetközi transzplantációs programnak akkor baj van a fejekben.”
 • 11. pocokkaa 2009. április 02. 16:15
  „Az elszámoltatás teljesen jogos, ezt minden képviselőnek lekiismereti alapon kellene megszavazni. Ha a
  Azért Veres Máriát szívesen p*csán rúgnám ezért az egészért.... Rettenetesen unom ezeket a folyamatos és k*rva drága kezdeményezéseket, persze neki 5 MRD sem drága. Nagyon kegyes lenne, ha csak 5 millába kerülne.... :)”
 • 10. babocska 2009. április 02. 14:37
  „Igenis adjanak számlát ami után felveszik a pénzt ! Ha az Apeh a kisboltokat üldözi 2o,-Ft-s cekk után számla nélkül,akkor Ők sem különbek.Persze,hogy tiltakoznak a számla ellen,meg úgy látom itt a fórumon is,egy-két személy velük van.Ne a kisembereket,a gyerekeseket akarják lenyúlni ezek az ingyenélők,hanem magukon kezdjék.Egy része be sem jár,másik része a laptoppon szexfilmekben gyönyörködik,a másik újságot olvas,n,a harmadik alszik. Akkor ezek minek vannak ott.Igenis legyen népszavazás,s döntse el ez a nép,hogy Ők sem kivételek a számlaadásban.Mi nem sorsolunk ki havonta milliókat a számlák után.Rabló egy társaság az biztos, volt kitől tanulni,végül nehogy az legyen már,hogy Zuschlag legyen a miniszter,mert ha igy halad még ezt is megérjük!!! Akarták Őket is ellenőrizni a PM-től,de Veres a másik sáros leállitotta,s nyugdijjazták aki vizsgálta volna,hát ilyen emberek ezek.!!!!!!”
 • 9. sziszka1 2009. április 02. 14:36
  „comet: meg persze nem Orbán féle cinkosok, akik leszavazták, hogy csak számla ellenében vehessék fel a költségtérítést!!!!!!”
 • 8. comet 2009. április 02. 14:11
  „az Apehet kellene rájuk szabadítani, hogy igazolják mán, mire költötték az illetményeket. Az aki nem tudja igazolni azt mindjárt lehetne kötelezni a jogtalanul felvett büntetőkamattal növelt összeg visszafizetésére.
  A parlament jelenleg pár száz ember szabadrablásos "munkahelye". Ezt is fel lehetne számolni csak nem aláírás gyűjtéssel, mert azt l.szarják hanem az érvényes jogszabályok betartatásával. Ehhez persze nem Gyurcsány kaliberű szélhámosok, meg Bajnai féle cimboráddzsók kellenének.”
 • 7. jozicsenko 2009. április 02. 13:53
  „3. hozzászólás flexsnake 2009.04.02. 12:08

  tetszik vagy sem, a demokrácia velejárója a népszavazás - ha a képviselők nem szabotálnák ezt a kérdést, már rég meg lehetett volna oldani

  5 mrd Ft os költségről beszélsz, de tisztán le van írva: ha egy nap tartanák ezeket, nem lenne annyi baj vele

  csak persze még a végén véletlenül megszavaznák

  jap: ha nem tetszik a demokrácia, költözz északkoreába!”
 • 6. baloghkatica 2009. április 02. 13:12
  „Seres Mari fontos dolgot akar!

  Csak ott, ahol dönteni kellene erről, nem igazán vevők erre!

  Itt, ahonnan fontos ez, nem dönthetünk!

  Majd mi kifizetjük adóként...”
 • 5. vuk 2009. április 02. 13:05
  „Most nem arrol van szo, hogy lesz-e a nepszavazas, mert azt nem tudjak megakadalyozni. A kerdes, hogy erre mennyi penz lesz elbaszva.”
 • 4. sziszka1 2009. április 02. 12:17
  „Ez a széllel szemben pisilés esete: 2/3-os többség! Tulajdonképpen ez megvan van 1/3 meg még egy de ezek ellentétben vannak! Gondolkozzatok már, a saját zsebükből nem akarják a lehető legrövidebb idő alatt kivenni a zsét!!!!”
 • 3. flexsnake 2009. április 02. 12:08
  „Akkor majd a költségét szépen kipengeti saját zsebből :)
  Azt hittem hogy ez egy jó kezdeményezés de valahogy átesett a ló túloldalára. Olyan dolgokkal jönni amik ellentétessek az alkotmánnyal elég célszerűtlenek. Most akkor építész vagy jogász? Minden cikkben más a titulusa. Vannak fontosabb kérdések is amiből lehetne népszavazást tartani. Mondjuk abból ami a látogatókat fogadta miután megcicomázták az oldalát :D”
 • 2. flexsnake 2009. április 02. 12:08
  „Akkor majd a költségét szépen kipengeti saját zsebből :)
  Azt hittem hogy ez egy jó kezdeményezés de valahogy átesett a ló túloldalára. Olyan dolgokkal jönni amik ellentétessek az alkotmánnyal elég célszerűtlenek. Most akkor építész vagy jogász? Minden cikkben más a titulusa. Vannak fontosabb kérdések is amiből lehetne népszavazást tartani. Mondjuk abból ami a látogatókat fogadta miután megcicomázták az oldalát :D”
 • 1. IVY 2009. április 02. 11:43
  „Ne is nyugodjon bele Mária!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: azonnali megszorítások jönnek

Bajnai Gordon nem megy el a az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusára, ha a többség szombatig nem… Tovább olvasom