Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Sikeres a felzárkóztatási stratégia

A 2011-ben indult program a bölcsődétől egészen az egyetemig segíti a halmozottan hátrányos helyzetűek, köztük a roma fiatalok integrációját.
Sikeres a felzárkóztatási stratégia - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

A lap írása szerint minden harmadik roma állampolgárt sikerült elérni a Magyar nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia programjaival. A 2011-ben indult program a bölcsődétől egészen az egyetemig segíti a halmozottan hátrányos helyzetűek, köztük a roma fiatalok integrációját, valódi esélyeket teremtve számukra az oktatásban, a munkához jutásban, vagy éppen az egészségügyi szolgáltatások elérésében.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint a stratégia megalkotása után három évvel elmondható, hogy 2013-ban a romák foglalkoztathatóságát, foglalkoztatását szolgáló programokkal 97 912 romának valló résztvevő számára sikerült képzést, munkaerő-piaci szolgálatás nyújtani, a közfoglalkoztatásba való bejutást segíteni - számol be a Magyar Nemzet.

A stratégia részeként alakították át és terjesztették ki a szociális földprogramot, ami 2013-ban 4340 családnak nyújtott megélhetést, ez duplája az előző évben bevont családok számának, 883 főnek pedig foglalkoztatást is biztosít a program - olvasható a napilapban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt az abonyi baleset egyik sérültje

Meghalt a 4-es főút Ceglédet Abonnyal összekötő szakaszán vasárnap este történt baleset egyik sérültje. Tovább olvasom