Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Sikeres borverseny Csanakon

A bor ünnepén közel nyolcvanan vettek részt a a Ménfőcsanaki Kertbarát Kör 18. borversenyén a Bezerédj-kastélyban. Az 56 bormintából mindössze 3 volt, amelyiket nem sorolt a zsűri az első három helyezettek közé.
A Ménfőcsanai Kertbarát Kör 18. alkalommal rendezte meg hagyományossá vált borversenyét a napokban. A bírálóbizottság elnöke, Szebényi Gábor szőlész-borász elismerően szólt a benevezett borok minőségéről. Elmondta, ugyan nem volt kiváló szőlőtermés a múlt évi, de a borkezelésseI a kertbarátok sok mindent helyrehoztak. A leadott 56 bormintából 30 fehér, 26 vörös volt. A borok minőségét mutatta, hogy csak 3 minta nem volt az első három helyre kerültek közé sorolható. A fehérbor kategóriában 5 első díjat adott át Pintér András, a kör elnöke, ebből a kiemelt első díjat és a hozzá való értékes elismerést Knauz Imre vehette át. Első díjas lett még Józsa Vince, Pintér Csaba, Józsa Zoltán és Neopor Kálmán. Az első díjas borok közül 4 a rizlingek közül került ki, egyénként e tájon az olaszrizling az „ősi” fajta. Vörösbor kategóriában Horváth László és Sulyok Endre bora lett első díjas.
Visszatérő vendég volt a rendezvényen Horváth Béla, a Győri Kertbarát Kör elnöke, aki többek között a bor jó közösségteremtő tulajdonságát hangsúlyozta. A ménfőcsanaki kör alapító tagja, Mező Lajos városi elismerésben részesült: civil közéleti tevékenységének elismeréseként Győr város ezüst emlékérmét és oklevelét vehette át a közelmúltban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fertő kiszáradásától félnek

Az osztrák vitorlázók attól félnek, hogy kiszárad a Fertő tó, ezért aláírásgyűjtést szerveztek. Azt… Tovább olvasom