Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Sikeres első évet zártak a táncos nebulók

A kapuvári alapfokú művészeti iskola első tanévét zárta a minap. Az intézményvezető szerint több tanulójuk folytatja a felnőttcsoportban a táncot, ezáltal biztosított az utánpótlás. A következő hónapokban tánctáborban és minősítő fesztiválon vesznek részt.
– Első tanévünket zártuk nemrég, hiszen önálló művészetoktatási intézményként 2005. szeptember elsejével kezdtünk dolgozni – mondta Csitei Gábor, a kapuvári alapfokú művészeti iskola intézményvezetője. Az intézmény fenntartója a Rábaköz Öröksége Közhasznú Alapítvány. Csitei Gábor hangsúlyozta: első önálló tanévük végén minden tanítványuk alapfokú művészetoktatási bizonyítványt kapott kézhez.
Az intézményben heten foglalkoznak több mint kétszázötven diákkal. A kapuvári intézményen kívül a környező településeken is indítottak csoportokat. Az intézményvezető úgy véli, a helyi és a környékbeli települések iskoláival is korrekt kapcsolatot tudtak kialakítani, de kiemelte a munkában a kistérség szerepét is.
Az iskola pénzügyi helyzetéről szólva elmondta: az állami normatívából, pályázati pénzekből tartják fenn magukat, de a tanulók is hozzájárulnak a fenntartáshoz térítési és tandíjaikkal. Kapuvár önkormányzata pedig kedvezményes bérleti díjjal segíti működésüket.
Az első tanévből kiemelendő az eszközfejlesztésre és a ruházatra fordított összeg, így a tanévzáróra minden tanulójukat népviseletbe tudták öltöztetni. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó, végzett diákjaik a felnőtt-néptáncegyüttesben folytatják. Az intézményvezető hozzátette: azzal, hogy a néptánc alapjaira oktatják nebulóikat, nem merül ki a teljes repertoár, hiszen több szabadidős programot is szerveztek a gyerekeknek. Tanulóik sikeresen szerepeltek a szakminisztérium által kiírt országos néptáncversenyen is.
A felnőttegyüttes idei tervei közt szerepel a Kapuvári Napokon történő bemutatkozás, egy nyári tánctábor, valamint egy

augusztusi svájci turné is. Novemberben minősítő fesztiválon vesznek részt, melynek rendezési jogát is elnyerték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte a gyilkosságot a hajléktalan

Beismerő vallomást tett az a 42 éves hajléktalan, akit a múlt héten, a kaposvári MÁV pályaudvaron… Tovább olvasom