Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Sikeres fejlesztések valósultak meg

A Phare-CBC Magyarország–Ausztria Kisprojekt Alap eredményeinek összegzésére került sor tegnap a nagycenki Széchenyi-kastélyban. A régióból számos pályázó nyert támogatást a program keretében.
A nagylózsi Bel Canto Vegyeskari Egyesület, a Fertő–Hanság Nemzeti Park, Fertőhomok község önkormányzata, a hidegségi Horváth és Lukács Lovas Club, a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola, Szaktanácsadó Intézmény és Kollégium, a Soproni Építők Sportköre – pár név abból az összesen harminchét pályázóból, akik több ezer eurós támogatásokban részesültek a 2003. évi Phare-CBC Magyarország–

Ausztria Kisprojekt Alapból.
– Ez a magyar–osztrák együttműködési program tíz éven át segítette az osztrák–magyar határ menti régió fejlődését. Kizárólag nonprofit szervezetek és önkormányzatok pályázhattak. A megye és a régió vezetői az évek múlásával egyre jobban eligazodtak a lehetőségek között és megismerték a pályázatokon való sikeres részvétel feltételeit – mondja Polgár Tibor, a konferencia levezető elnöke.
A Magyarország–Ausztria Kisprojekt Alap célja kisléptékű, az itt élő emberek közti kapcsolatokat erősítő, határon átnyúló fejlesztések támogatása volt. Ebben a határrégióban összesen háromszázötvenhét ilyen támogatás valósult meg különböző területeken. A Phare-CBC programok 1995 és 2003 között összesen százharmincötmillió euró támogatási kerettel segítették elő a kapcsolatok fejlődését és a határ menti térségek felzárkóztatását, ebből a magyar–osztrák kisprojektalap pályázható keretösszege egymillió euró volt. Ennek segítségével valósult meg számos cél, többek között a kerékpárturizmushoz kapcsolódva a Fertő tó és környéke néprajzi örökségének bemutatása, az első rábaközi perecfesztivál, közös osztrák–magyar sportversenyek és környezetvédelmi diákexpedíció indítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekerekező kerek erdő

„ Hej, óvoda, óvoda, de fényes az ablaka, de tágas az ajtaja, de szép tiszta minden terme,… Tovább olvasom