Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Sikeres félévet zárt a Graboplast

Győr - A győri székhelyű Graboplast Padlógyártó Zrt. terveiben szereplő eredményt ért el 2007 első félévében.
A társaság 9,3 milliárd forintos árbevételt és 870 millió forintos üzemi eredményt könyvelhet el az év első hat hónapjában. A lakossági, speciális padlót és parkettát gyártó és forgalmazó vállalkozás működésében a harmadik negyedév – az említett termékek szezonalitása miatt – a legerősebb, és ez egyben jó kilátásokat jelent a cég második féléves teljesítményére.

Jancsó Péter, a Graboplast elnök-vezérigazgatója félévi értékelésében hangsúlyozta, hogy rendkívüli mértékben felerősödött a világ padlóburkolatokat gyártó cégei között a verseny, ami a győri 102 éves vállalkozás számára újabb kihívást jelent. Örvendetes tény viszont, hogy a Graboplast számára fontos piacokon 6–10 százalékos a GDP-növekedés, és ez mindképpen pozitív hatású. A második félév eredményességét nagyban növelné, ha a forint árfolyama a jelenlegi szinten maradna, hisz a vállalkozás termékeinek 94 százalékát külpiacokon értékesíti.

A Graboplast az elmúlt években új gyártókapacitásokat teremtett Tatabányán és Kecskeméten, ahol évi 18 millió négyzetméter lakossági padlót, illetve 1,4 millió négyzetméter parkettát gyárt. A cég a speciális sport-, jármű-, intézményi padlók piacán is nagyléptékű, 50 százalékos növekedést ért el az elmúlt években, és e termékkörben újabb növekedéssel számol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány egy sportlétesítmény miatt Szegeden

Tovább olvasom