Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Sikeres soproni családi vállalkozás

Egy évvel ezelőtt új korszak kezdődött a Csonka és Fiai Kft. életében. Ekkor egy nagyszabású beruházás keretén belül a jénai üveggyártól vásárolt gépekkel és formákkal kezdetét vette a saját háztartási üvegeszközök gyártása és az egész világon történő forgalmazása.
A céget Csonka Tivadar alapította 24 esztendővel ezelőtt. Ekkor egy családi ház garázsában kezdték el a különböző üvegtermékek gyártását. A cég már a kezdetekkor családi alapokra épült, mindenki részt vett a munkában, ma sincs ez másképp. A vállalkozás folyamatosan fejlődött, így ma már negyven főt foglalkoztatnak kétezer négyzetméteres telephelyükön. Egy esztendővel ezelőtt komoly problémával kellett szembenézniük: legfőbb partnerük, a nagy hírű jénai üveggyár profilváltás miatt fel kívánta számolni a háztartási üvegáruk gyártását. A kétségbeesés helyett határozott lépésre szánták el magukat: jelentős hitelfelvétel után mintegy 150–200 millió forintos beruházással megvásárolták a jénai üveggyár gépeit, formáit, újakat is gyártattak, majd megkezdték a saját háztartási üvegeszközök gyártását és az egész világon történő forgalmazását. A siker érdekében Jénában egy kereskedelmi irodát is nyitottak.
Az év elején megrendezett híres frankfurti kiállításon, a világ egyik legnagyobb háztartási seregszemléjén is nagy sikert arattak termékeikkel, egyebek mellett egy speciális, húszliteres üveg teáskannával.
– Bár a tavalyi fejlesztés kockázatos volt, de a legmagasabb minőséghez való ragaszkodásnak, a jól képzett munkatársainknak és a határidők pontos betartásának köszönhetően a döntés minket igazolt – összegezte a tapasztalatokat Csonka Tivadar.
Mindez a közeljövőben a cég csarnokának bővítését, illetve a munkaerőlétszám növelését is eredményezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom