Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Sikeres szereplésre számítanak a Zöld Demokraták

Hazánkban több száz zöld szervezet működik, éppezért a győri Zöld Demokraták Szövetségének (ZDSZ)) tagjai utóbbi név alatt számítanak sikeres szereplésre az őszi helyhatósági választásokon.
Tegnap sajtótájékoztatójukon Reuter György, a ZDSZ megyei elnöke bejelentette: leadták a szükséges 21 jelölt nevét tartalmazó listájukat, s a párt programját következetesen folytatni kívánják. Az októberi választás kapcsán a párt nyolc nőtagjával együtt igazi áttörést remél. Árvai-Oltyán Ferenc, a ZDSZ választmányi tagja kiemelte: ugyan kis pártként szállnak ringbe, ám a nyílt, becsületes kampány keretében esélyegyenlőséget szeretnének a plakátok elhelyezésében is. Éppezért felhívják a nagyobb pártok kampányfőnökeinek, „plakátragasztóinak” figyelmét a szóróanyagok igazságos elhelyezésére, a plakáttartó háromszögek szétnyitására.
Dr. Sebestyén Ágota képviselőjelölt a szeptember 25-re tervezett kampányzáróra hívta fel a figyelmet, amelyen várhatóan az osztrák zöldek, a Die Grünen tagjai is jelen lesznek. A zöld demokraták petíciót juttattak el a győri polgármesterjelöltekhez, miszerint tiltakoznak a Győri Hulladékégető Kft. veszélyes hulladékégetési tevékenységének bővítése ellen.
Emellett felkérték az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget a szükséges hatásvizsgálatok elvégzésére, s az adatok nyilvánossá tételére. A petícióra ez idáig csupán Kovacsics Imre reagált.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki vendégek

Sportpolitika

A közelmúlt hazai világversenyein, a budakalászi öttusa… Tovább olvasom