Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Sikeres volt az első szezon

– Mind a látogatottsági adatok, mind a visszajelzések alapján úgy érezzük, hogy ez egy rendkívül sikeres első szezon volt – véli Wischy Péter, a műjégpályát üzemeltető SIK Kft. sportrészlegének vezetője. A vasárnap záró pályát december óta összesen ötvenkétezren keresték fel.
A soproniak először december 21-én hódolhattak a korcsolyázás örömeinek, és az első egy héten – mintegy hétezren – ezt ingyenesen tehették – tudtuk meg Wischy Pétertől. Azóta körülbelül huszonötezer jegyet vásároltak.
– A műjégpálya talán legnagyobb sikereként az iskolák érdeklődését könyvelhette el – fogalmazott Wischy Péter. – Nem volt olyan soproni vagy Sopron környéki oktatási intézmény (egészen Ivánig és Fertődig bezárólag), melynek diákjai ne próbálták volna ki ezt a sportolási lehetőséget. A tanulók délelőttönként térítésmentesen vehették igénybe a pályát, és a város jóvoltából a korcsolyakölcsönzésért sem kellett fizetniük. A napnak ebben a szakában az egész szezon alatt mintegy húszezer diák fordult meg nálunk. Igazi eredménynek azt tartom, hogy rengeteg általános és középiskolás tanult meg korcsolyázni.
A SIK Kft. azt tervezi, hogy jövőre még korábban, már november elején megnyitnak. Egyelőre úgy tűnik, ugyanott (a sportaréna mögött) építik fel a mobil létesítményt, de nem tartják kizártnak, hogy idővel a pálya valamilyen új, állandó helyre kerüljön.
– Kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptunk vendégeinktől – árulta el Wischy Péter. – Így nagy változtatásokat nem, de apróbbakat tervezünk. Kicsit komfortosabbá szeretnénk tenni a létesítményt és a kölcsönzőt is akarjuk bővíteni. Két nyitva tartással is próbálkoztunk: az első időkben fél háromtól fél nyolcig, később öttől fél kilencig vártuk a sportolás szerelmeseit. Most úgy tűnik, az első változat jobban bevált. Több hétvégi rendezvényt szervezünk majd és az általános, valamint a középiskolás korosztály mellett több harminc év felettit próbálunk a műjégpályára csábítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

lajtos javulóban

Lajtos Dávid, a Győri ETO csatára megsérült a Tatabánya elleni bajnoki mérkőzésen. A hétvégén… Tovább olvasom