Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Simicskó: mérföldkő volt a mindennapos testnevelés bevezetése

Azok a fiatalok, akik már gyermekkorukban sportolnak, nagy valószínűséggel felnőttként is szakítanak majd időt a mozgásra - mondta a politikus Berlinben.
Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkára szerint a mindennapos testnevelés tavaly szeptemberi bevezetése fontos mérföldkő volt a fiatalkori sportolás megerősítésében.

Az Emmi közleménye szerint az állami sportvezetők nemzetközi konferenciáján (MINEPS), Berlinben beszélt erről előadásában az államtitkár, hozzátéve, hogy a "felmenő rendszerben megvalósításra kerülő koncepció" nyomán az első, ötödik és kilencedik osztályos diákok hetente ötször vesznek részt testnevelés órán.

Az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) ülésén az államtitkár - a tájékoztatás szerint - hangsúlyozta, a mostani ülő életmód és a modern szabadidő-eltöltési szokások miatt nagyon fontos, hogy a fiatalok úgy tekintsenek a testmozgásra, mint mindennapjaik természetes részére. Hozzátette, azok a fiatalok, akik már gyermekkorukban sportolnak, nagy valószínűséggel felnőttként is szakítanak majd időt a mozgásra.

Az ötödik MINEPS-en arról tárgyaltak a világ sportvezetői, hogy a sporthoz való hozzáférést alapvető emberi jognak kell tekinteni, a testnevelést és a sportot támogató, népszerűsítő befektetéseket pedig ösztönözni kell.

A tanácskozás végén a résztvevők elfogadták a Berlini Nyilatkozatot, amely előrelépési javaslatokat tartalmaz a mostani konferencián érintett fő témákban.

Olvasóink írták

  • 1. tzs_szeged 2013. május 29. 20:13
    „A sportolást ne keverjük össze a mindennapos testneveléssel.
    Fenntarthatóbb lett volna nem iskolai keretek közötti sportolást szervezni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyúltelepen találtak éles robbanótesteket Cecén

Földfeltöltési munkálatok közben bukkantak egy 75 milliméter átmérőjű páncéltörő gránátra és egy… Tovább olvasom