Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Simon-ügy: buzgó kutató-elemzőtől jött a füles

A pénzmosás elleni nemzetközi hálózat osztrák irodájától kapta a NAV berkein belül működő Pénzmosás Elleni Információs Iroda az információt Simon Gáborról.
A pénzmosás elleni nemzetközi hálózat (FIU) osztrák tagszervezetétől kapta a magyar tagszervezet, a NAV berkein belül működő Pénzmosás Elleni Információs Iroda az információt, amely alapján nyomozás indult Simon Gábor ausztriai bankszámláival kapcsolatban - írta a Népszabadság.

A lap pénteki számában ezt Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője mondta, hogy az osztrák tagszervezet augusztus 9-én kelt és Magyarországon augusztus 13-án iktatott leveléből az derül ki, hogy az osztrák FIU-egység egyik kutató-elemző munkatársa rutinszerű ellenőrzést végzett a rendszerükben, miután a sajtóból értesült arról, hogy valamilyen pénzügyi bűncselekménnyel kapcsolatban a magyar legfőbb ügyész Simon mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte. Ekkor figyeltek fel a Simon nevén lévő számlára.

A szóvivő tájékoztatása szerint azonnal értesítették a magyar FIU egységet, az pedig - az ellenőrzések lefolytatását követően október 16-án tájékoztatta a Legfőbb Ügyészséget. A Központi Nyomozó Főügyészségen ekkor már a befejezéséhez közeledett a Simon ellen korábban 300 ezer forintos hűtlen kezelés gyanújával indított eljárás, ezért november 14-én önálló ügyként rendeltek el nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudom, mikor lesz a nyári szüneted jövőre

Sőt, azt is tudjuk, hogy a 2014/2015-ös tanévben szeptember 1-jén már az iskolapadban ülsz. Tovább olvasom