Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Simon lefoglalt és a bizottságnak leadott vagyonnyilatkozata megegyezik

A mentelmi bizottság úgy döntött, jövő hétfőre meghívja Mesterházy Attilát, hogy mire alapozza azt a nyilatkozatát, hogy Simon jövedelme nem függ össze a politikával.
Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása szerint Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő lefoglalt vagyonnyilatkozata tartalmában megegyezik az Országgyűlés mentelmi bizottságának leadott, a 2012-es évről szóló vagyonnyilatkozatával - mondta Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Rubovszky György felidézte: Mesterházy Attila korábban - a pártnak leadott nyilatkozattal kapcsolatos - kérésére úgy reagált, hogy nem tudja teljesíteni, mert az MSZP-nek leadott dokumentumot lefoglalta az ügyészség; arra pedig továbbra sem kapott választ az MSZP elnökétől, mire alapozza azon állítását, hogy a Simon Gábor bécsi számláján lévő, több száz milliós összegnek semmi köze a volt elnökhelyettes politikai életéhez.

Rubovszky György arra is kitért, hogy a pécsi egyetem jogi karának dékánja hétfőn arról tájékoztatta, hogy az ügyben március 17-ig elkésztik a szakértői véleményüket. Ennek elkészítésében nemcsak a polgárjogi, hanem az alkotmányjogi, jogelméleti, tehát több szakág jeles képviselője is részt vesz.
Azt várja, hogy a jogellenesen felvett - jelen esetben 36 millió forintnyi - közpénz visszakövetelésének jogcímét le fogják tenni az asztalra - mondta a bizottsági elnök.

A mentelmi bizottság hétfőn úgy döntött, jövő hétfőre meghívja Mesterházy Attilát, hogy megkérdezzék arról, mire alapozza azt a nyilatkozatát, hogy Simon Gábor jövedelme nem függ össze a politikával, az korábbi forrásfelhalmozás. Veres Gábor, az MSZP szóvivője erre Oroszlányban újságírók kérdésére úgy reagált: Mesterházy Attila azt várja, hogy hivatalos meghívó érkezzen és arra reagálni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 év után újra hajózhatóvá válik a Sió

A Balaton magas vízállása miatt péntek óta folyamatosan nyitják a Sió-csatorna elején található… Tovább olvasom