Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Simonyi-bélyeget ad ki Egyházasfalu

Egyházasfalu P. Horváth László Amint kiengedik a karanténból, Charles Simonyi első útja Magyarországra vezet. Egyházasfalu pedig az qrturista fényképével ellátott bélyeget ad ki.
Az egyházasfalui gyökerekkel rendelkező Charles Simonyi első útja Magyarországra vezet, hétfőn érkezik Budapestre. Az qrturista jelenleg a Moszkva melletti Csillagvárosban tartózkodik. Simonyit a karanténban orvosok vizsgálják, ahogy fogalmazott: „nyaggatják”. Mindenesetre jól tqri az ellenőrzéseket és várja, hogy kiengedjék. Horváth András, a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke tájékoztatása szerint hétfőn délelőtt közéleti személyiségekkel, délután pedig magyar tudósokkal és diákokkal találkozik Budapesten. Ezen alkalomból a társaság emlékérmet is átad majd Simonyinak.
Amíg az qrturista Csillagvárosban várja, hogy „hazaengedjék”, az egyházasfalui önkormányzat eldöntötte, tisztelegve a nem mindennapi teljesítmény előtt, személyes bélyeget adatnak ki, amelyek kereskedelmi forgalomba ugyan nem kerülnek, de a polgármesteri hivatal a Simonyi arcával ellátott bélyegeket ragasztja majd küldeményei-

re. Első körben pár száz darabot rendelnek meg, a későbbiekben pedig mindig annyit, amennyire igény mutatkozik. Eső János polgármester lapunknak elmondta, unokatestvére elektronikus levélben már megadta hozzájárulását, és megtiszteltetésnek érzi, hogy szülei szülőfalujában ilyen módon is gondoltak rá.
A személyes bélyeg a megoldás
Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője elmondta, a személyesbélyeg-szolgáltatásuk lehetővé teszi, hogy igény szerint bárki megjelenjen a bélyegeken. A darabszámot ez esetben a megrendelő döntheti el, miként neki kell a költségeket is kifizetnie. Példának okáért egy 20 darabos bélyegív 1600–2100 forintba kerül.
Eső János: A nem mindennapi teljesítmény tiszteletére Egyházasfaluban bélyeget adnak ki.
Fotó: P. H. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 éve ''létezik'' Amerika

Tovább olvasom