Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Simor: kárt okozhat a gazdaságnak a kamatcsökkentés

A monetáris enyhítés kárt okozhat a magyar gazdaságnak a háztartások és bankok devizahitel-kitettsége miatt - jelentette ki az MNB elnöke.
"Egy bizonyos ponton a monetáris enyhítés ellentétes hatással járhat a reálgazdaságra a háztartások árfolyamkockázata, valamint a bankok mérlegében jelentkező megfelelő hitelkockázat miatt" - idézte a hírügynökség Simor Andrást.

Az MNB elnöke "jelentős bizonytalansági forrásnak" nevezte a kormány múlt havi döntését a devizahitelek előrehozott végtörlesztéséről. Mint mondta, "ez arra kényszeríti a bankokat, hogy jelentős veszteségeket viseljenek el a devizahitelekből eredően". "Úgy gondoljuk, ez nem segíti a gazdaság fejlődését" - tette hozzá a Reuters idézete szerint.

Az inflációval kapcsolatban megismételte, hogy a központi bank 3 százalékos inflációs célja elérhető 2013 első félévére. "A magyarországi infláció általában 3 százalék körül mozog, de úgy gondoljuk, hogy jelenlegi gazdasági klímában, amikor a fogyasztás erősen összeszűkült, jó az esély arra, hogy a fogyasztói árak emelkedésének ütemét az inflációs célhoz tudjuk csökkenteni másfél-kétéves időtávban" - idézte a Reuters az MNB elnökét.

Olvasóink írták

  • 2. 620829 2011. október 06. 17:18
    „Milyen kamatcsökkentés??????félrebeszél..emelés lesz az....0.25 vagy 0.5 minima...fityiszék úgyis azt szeretik...lásd járai éra.”
  • 1. LukSzusz 2011. október 06. 16:00
    „Bort iszik és vizet prédikál!Amíg Simor és hasonszőrű társai havi 8-10 milliót kapnak,amit külföldi bankokban helyeznek el adóelkerülés végett,addi felesleges nekik papolni.aaaaa”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyfordulós, kétszavazatos választási rendszert javasol a Fidesz

Az új választójogi törvényre azért van szükség, mert a jövőben 200 főre csökken a parlament létszáma a jelenlegi 386-ról. Tovább olvasom