Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Skandináv parfümstop

Dániában és Svédországban rossz idők járnak a parfümök kedvelőire, ugyanis az illatosított egyéneket számos helyről tervezik kitiltani.
Az illatfelhőt árasztók környezetükben fejfájást, hányingert, ingerlékenységet, de akár asztmás rohamot, vagy bőrkiütést is kiválthatnak – olvasható a NEWSru című orosz hírportálon. Nem hivatalos illatellenőrzés már működik az említett két országban, ám a károsultaknak eddig bírósághoz kellet fordulniuk, s hosszú pereskedés árán bizonyítaniuk, hogy valóban elszenvedték, sőt megszenvedték a parfümmerényletet.

Akadt, aki sikerrel járt, így néhány évvel ezelőtt bíróság kötelezte költözésre azt a svéd asszonyt, aki rózsaolajjal és francia dezodorokkal gyötörte szomszédait. Dániában a közeljövőben megtiltják, hogy illatosított egyének átlépjék az állami hivatalok küszöbét. A svédek az irodákat, iskolákat, kórházakat parfümtelenítenék. Az intézkedésből a tömegközlekedés sem maradhat ki: az allergiával küszködők elöl foglalhatnának helyet, ám mindazok, akik beillatosították magukat, vagy belakkozták frizurájukat, a hátsó ülésekre lesznek száműzve. Nem kegyelmeznek az illatozó rózsáknak sem, amelyeket szép, ám szagtalan virágok váltanak majd fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Zene-bona” tábor

Zene-bona tábort szervez a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény negyvenhárom fős… Tovább olvasom