Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Slota pártja szerint nem történt nagy előrelépés

Nincs túlságosan nagy előrelépés a szlovák-magyar viszonyban - véli Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártja, a szlovák és magyar miniszterelnök szombati révkomáromi tárgyalása kapcsán.
A Szlovák Nemzeti Párt Robert Fico kormányfővel együtt most azt várja, hogy Budapest szigorít a szélsőséges mozgalmakkal szembeni fellépésén, és - mint azt Fico is kérte - ennek érdekében meghozza a kellő jogszabályi változtatásokat is. "Ha ehhez most sem akad kellő politikai akarat, az Magyarország részéről világos jelzés lesz egész Európa és a világ számára" - áll Anna Belousovová ((belouszovová)), a Slota-párt alelnökének közleményében.

Az alelnök szerint Gyurcsány Ferenc "kemény követelései" és az a szándéka, hogy a két ország közösen, "jó hangulatban építsen közös házat", világosan jelzi, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja Budapest politikáját követi.

A Slota-párt szerint a szombati találkozó is világossá tette, Szlovákia olyan szuverén állam, amely megengedhetetlennek tartja bárki bármilyen diszkriminációját. Belousovová kifejtette, országa fejlett és gazdaságilag stabil, ezért a nemzeti párt reméli, hogy Magyarország is olyanná válik. Úgy véli, Gyurcsány szombati révkomáromi fellépése is jól mutatja: Magyarország képtelen megérteni, hogy északi szomszédja önálló, a saját területén saját politikára jogosult és köteles állam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: Nem volt hozadéka a szlovák-magyar találkozónak

Mélyponton vannak a szlovák-magyar kapcsolatok, a szombati kormányfői találkozónak pedig semmi… Tovább olvasom