Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

SMS 03.11.

Vásárlási gondok

• Bevásárlóközpontok! Miért engedik, hogy négy-öt éves gyereket a bevásárlókocsi rakodós részébe állítva, sáros cipővel tologassanak a magukat okosnak tartó szülők?
Koka, Győr

• Vegyünk egy bevásárlóközpontot: ha megkérdezek valamit az eladótól, csak azt mondja, hogy én nem ehhez az osztályhoz tartozom, kérdezzen valaki mást. Na jó, odamegyek egy másik eladóhoz, ugyanaz a szöveg. Elmegyek az információhoz, bemondják, hogy várnak egy eladót az osztályon. Kb. fél órát kell várni, mire odaballag egy eladó. Kérem szépen, ez nem kiszolgálás.
Egy dühöngő

Munka, bér, nyugdíj

• Én nem azt akartam kiemelni, hogy hol mennyit kell dolgozni, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem kell csodálkozni azon, ha a munka értéke arányban van a fizetéssel!
PRSO

• Figyelő! Aki a gyermekét egyedül neveli, az nem szeretne nyugodtan élni? Mert munkahelyet, azt nem kap. Ez már nem szocializmus, hogy mindenkinek teremtettek munkát. Mennyire cél a magyar embereknek, hogy milyen nemzedéket nevelünk a befizetések, egyebek miatt aggódó 1 fő szülővel?
Szilvi 5
 
• Valaki foglalkozhatna már komolyan a munkaerő-kölcsönzés Magyarországon folytatott tevékenységével. Munkaerő-kölcsönzés – a cégek már nem vesznek fel alkalmazottakat, a munkaerő-kölcsönző cégek nem fizetnek pótlékot stb. Csak akkor kell menni dolgozni, ha éppen szólnak. Lásd multik: vajon ők miért nem hirdetnek állásokat?
 
• Kedves Figyelő! Ne bántsd Szilvit! Mindenki tudja, hogy alacsonyak a nyugdíjak, de azért az mégiscsak arcpirító, hogy egy anyának magát és a pici babáját 23.000 forint gyesből és 11.000 forint családi pótlékból kell eltartania. A baba gyomrán és ruházkodásán nem lehet spórolni. Ha nem segít az állam, kihal a nemzet és nem lesz utánpótlás, aki eltartsa a nyugdíjasokat. Vagy csak az szüljön, akinek gazdag családi háttere van?

• Szilvi, nem értem a problémádat. A nyugdíjas házaspár kap fejenként egy nyugdíjat, Te (gondolom) fizetést, meg ami a gyerek után jár. Lehet, hogy ez kevés, de nem a nyugdíjas tehet róla.
 
• A magyar az a nép, aki akár dolgozik napi 10–12 órát, és rendesen odaáll a munka mellé, valamint nem is lezser típus. Ennek csak egy feltétele van, ha látja, bérében megmutatkozik, mindenki hozzáállna a munkához, ha lenne ilyen lehetőségre alkalma! Én is és a közel 6 millió dolgozó. Szerintem sokan látják így!
Mexx01

• Szilvi 5! Azért kap többet egy nyugdíjas házaspár, mert mindketten kb. 40 éven át fizették a nyugdíjbiztosítást.
Nem nyugdíjas, csak gondolkodó

• Egy vállalkozónak! Én nem mondtam, hogy jobban csinálnám! Bár nincs 50 millióm, hogy kipróbáljam! Tudom, a vállalkozók itthon sokat adóznak! Én csak azt mondom, hogy kis fizetésért, kis munka! Maga alkalmazottként biztos nagyon keményen dolgozna a minimálbérért!
PRSO

• T. „Egy vállalkozó"! Nekem nincs 50 millióm, csak 50 ezrem! Adj tanácsot! Légyszi!
 • Azzal miért nem foglalkozik senki, hogy a 12 órás munkarendben dolgozóknak csak 8 órát fizetnek ki, hétvégére pedig semmi nem jár?
Eszti, Győr

Kutyák, emberek, indulatok

• T. Polgár úr! Egyedül élek, mert sajnos már minden hozzátartozóm meghalt. Gyermekem nem lehet, de van egy kutyám, aki hazavár, aki segít a magányomat enyhíteni, és aki önzetlenül szeret! Rengeteg ember magányos! Miért büntetné őket? Nem gondolt arra, hogy maga is járhat így? Ezek után már az embergyűlölet következik!

• Elegem van már a nagy állatbarátokból! Aki panelban tart kutyát, hogy meri annak nevezni magát? Akkor is legyenek azok, mikor a kedvencük piszkát össze kellene szedni! Sokaknak egy kutya többet jelent egy kisgyereknél. A folyton ugató kutyák gazdái mit képzelnek? Joguk van zavarni másokat? Talán szégyen, de én „emberpárti" vagyok!
Wundi, Győr
 
• Akik a kutyákat védik az emberek kárára, azokat kellene elaltatni!
Makkó
 
• Soha több széttépett gyereket és nyugdíjast. Fegyvertartásiengedély-kötelezettséget a kutyatartáshoz.
Embervédő, Abda

• Akinek a kutyája az ugatásával felébreszt embereket, azzal ugatást kellene hallgattatni, hogy ő se tudjon pihenni! Azért az túlzás, hogy állatok döntik el, hogy emberek mikor alhatnak!
KPG, Mosonmagyaróvár
 
• A héten láttam, mikor egy lelketlen, magát embernek nevező egyén kidobott egy kutyát a győrsági-péri úton. Számolj el a lelkiismereteddel, ha van!
Egy kutyabarát
 
• Kedves Bartha Gusztáv! Örülök, hogy van még ilyen állatbarát, mint ön. Sajnos, kevesen vagyunk, akik így gondolkodnak! Nekem is van egy kutyám, méghozzá panelban, és nem szobakutya. Nekem minden esetben ő az első. Nekünk az esti sétánk nem egyórás hanem négy, minimum. És ez így is marad! Legalább ő őszinte szeretetet tud nyújtani. Amiért én hálás vagyok, hogy velem van mindig!
Egy állatbarát
42-es lábon...

• Kedves Sólyom! Én is ebben a „cipőben" járok. Úgy tudok csak cipőt venni magamnak, ha elmegyek egy kiló kenyeret venni. Ha valaki tud egy jó boltot itt Győrben, kérem, írja meg.
Vercsi

• Üdv. Sólyom! Nem vagy egyedül a cipőproblémával. Én és édesanyám sem tudunk lábbelit venni magunknak. Méltatlan és megalázó. Az eladók marslakónak néznek minket.
Z

• Sólyom! Ha valódi 42-es cipő kell és nem kínai, ruccanj át Szlovákiába vagy a sógorokhoz! Sajna, itt ránk nem gondolnak!
Egy másik 42-es

Erről-arról

• Drága Csillagfény téti mazsorettcsoport! A területi versenyen ismét tündököltetek! Csak így tovább, ügyik vagytok! Puszi nektek.
Egy rajongó
 
• Kedves Medve és J.! Nem haragszom rátok szurkálódó kaktuszüzeneteitekért, mert én voltam félreérthető. Nemcsak a ratyi géphang húzza az agyam, hanem az, hogy egy nap 28-szor. Értitek? 28-szor! És itt a történetnek számomra vége.
Chillout 

• Nem vagyunk egyformák című cikkre reagálva. 7. hónapban, várandósan, vérvételen. 1 üres szék, néni épp előttem ül le. Idős bácsika 2 bottal átadja a helyet (amit én illedelmesen visszautasítottam), mire a néni: „Ha nem tud állni, minek csináltatta fel magát?" Neki nincs gyermeke?
M. 30
 
• Évtizedek óta hiába várom, hogy a Nemzeti dalt helyesen szavalják el. A hibát a szavalók ott követik el, amikor: „Rabok voltunk mostanáig, / Kárhozottak ősapáink, / Kik szabadon éltek, s haltak..." – azok, akik nem tűrték a rabságot, „szabadon éltek, s haltak", miért kárhozottak? Ők nem tűrték a rabságot, velünk ellentétben, akik „rabok voltunk mostanáig". A vers helyesen így szól: – rabok voltunk mostanáig, kárhozottak (mi vagyunk kárhozottak, új gondolat), ősapáink, kik szabadon éltek, s haltak, szolgaföldben nem nyughatnak stb.
Justitia

• T. Kapuvári! Mindenhol zenélnek az árusok. Van, akinek ez fontos, tehát kell. De nem értem, miért szabad az autórádiókat 80 dB-lel bömböltetni? A KRESZ a mobilhasználattal ezt is betilthatta volna.
Árpi, Mosonmagyaróvár

• Kétéves gyermekem a délutáni alvásból csukott ablak mellett hétfőn a szódásautó, kedden az állateledelt árusító, csütörtökön a fagyis, pénteken megint a szódás, vasárnap a süteményes autó zenélésére ébred. Jó dolog, hogy házhoz jönnek, már akinek. De legalább vennék le a hangerőt mondjuk a tizedére. Akkor is tökéletesen lehetne hallani.
Anyu
 
• Nem tudom, mi indokolta, hogy az FGY XXX rendszámú Opel gépkocsi vezetője kidobta az uzsonnás papírt vagy szalvétát a kocsijából. Mindez 9-én történt, a legnagyobb forgalomban, délután háromnegyed ötkor a Jereváni úton. A kocsiban ült gyermeke és kedves felesége is. Mit tanult ebből gyermeke? Kedves felesége, remélem, tettét szóvá tette! Saját városunkban szemetelt, de gondolom, sértődik, ha Európa szemében „véleményesek" vagyunk!
Á. G.

• Nagyon köszönöm a Sötétség című cikk szerkesztőjének gyors segítségét! Intézkedés történt!
Herdits Krisztián, Török I. utca

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

estére marad a száz százalék?

A Győri ETO FC és az FC Sopron is hiba nélkül teljesített eddig tavasszal. A hétvége kérdése:… Tovább olvasom