Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

SMS 03.29.

Élet-helyzetek

 • Kedves I.! Ugyanezeket mi is végigjártuk, a bank miatt 3 hetet csúszott a pénz utalása, ez nekünk +költség volt. Elkeverték a papírokat, amit mi azonnal pótoljunk, mert addig nem foglalkoznak velünk tovább. Szóval  3 hónap tortúra+idegösszeomlás, egy rakás pénz. Kitartást.
H.
 • T. Figyelő! Ön panaszkodik, amikor ingyen utazik, emelkedett nyugdíja, valamint már 14. havi nyugdíj is kilátásban van! Nem irigységből mondom, de nem hinném, hogy Ön rosszul él! Valamint SMS-eit is már csak 20%-os áfa terheli!
Mexx01
 • Medve! Te nem vagy tisztában a munkaerőpiaccal. A legtöbb álláskereső pont a sokrétű ismeretei miatt került perifériára. A többi meg örül, ha egyáltalán talál munkát! Az életben vagy mások rabszolgája vagy, vagy ott a csináld magad mozgalom. A megszabásokat meg a parlamentben teszik, s nem mi, átlagpolgárok. Te is csak ítélkezel anélkül, hogy belelátnál a dolgokba. Nem mindenkinek van lehetősége a sorsán javítani. Járj nyitott szemmel, s ne törj pálcát mások felett.
Anett
 • Hol van az új távontartási törvény? Van egy idős néni ismerősöm, akinek fia alkoholista. Üti-veri, baltával kergeti édesanyát. Látlelet is bizonyítja brutalitását! Rendőrök is szállították pszichiátriára, de 8 nap után kiengedték. Édesanyja nagyon súlyos beteg. Több életmentő műtéten átesett. Nyugalomra lenne szüksége más sorstársával együtt, de bárhova fordul, falakba ütközik! Emberi jogokra hivatkozva. Alkoholistának mindenhez van joga, aki csak nyugalomban szeretne élni, annak semmihez!! Több család is szenved hasonlótól. Egy segíteni szerető szenvedő, aki sajnálja embertársait! Ne kelljen gyilkosságoknak, brutalitásoknak többé előfordulnia, lásd Koroncó, ez sem elég? Köszönöm!

Üzenetek erről, arról

 • Nagyon jó ötlet, hogy a közmunkások részben kitakarítják a hidak mellet az árkokat. De vajon a házak előtt – helyenként a telek teljes szélességében – betemetett résszel mi lesz. Ebben a kérdésben kérjenek tanácsot a kapuváriaktól, hogy ők hogyan oldották meg. Mert azzal a módszerrel ez nem is kerül olyan sokba. A tulajdonosoknak kellett megoldani, akik egyébként betemették.
 • Tankstelle. Tudsz te a gázolajjal annyit keresni, hogy a fizetésed veszi át a „mellékes" szerepet. A gázolaj nagy úr a kútásók körében, tapasztalatból tudom.
Bükszegi
 • Már megint várja szívtelen gazdáját egy kitett kutyus Babóton! A gazdit kellene kitenni, de nem ide, hanem az Északi-sarkra! Megtudná milyen kitettnek lenni!
Kutyás
 • Piskóta! Igen rosszul tudod, a 13. havi juttatást teljesítményfüggővé alakították át. Ez is kevés helyen van, de béremelés is volt, sok helyen még az sem.
Negro
 • Kiegészítem magam: természetesen tisztában vagyok azzal, más, hogy van törvény, és más az, hogy betartják, alkalmazzák-e.
Lpg
 • Kedves Era! Igaza van, a mi családunkban is van nyugdíjas is és kismama is. Egymást segítjük. Nagyon szomorú, mikor egymás ellen akarják uszítani a két korosztályt, mindegyiknek megvan a maga problémája. Ha összefognak, sokkal könnyebb lenne.
 • XI-nek és minden embernek! A Harmóniát nem zárják be! Öt üzlet működik az áruházban, és csak az egyik (a háztartási) szűnik meg. Továbbra is lehet ruhát venni és kulcsot másoltatni. Különben ahogy ötvös bácsi mondta „nyugi, lesz másik!" Bizakodó
 • K.L.-nak igaza van! Még azt tenném hozzá, felesleges mondani, hogy nyugaton is ez a korhatár! Náluk 5 évvel magasabb az átlagéletkor is! Ráadásul a fiatalok nagy része, szülői támogatással persze, megteheti, hogy 27–28 éves koráig tanul! De Magyarországon csak kevesen!
Prso
 • A Deák tér felújításának nagyon sokan örülnek. Az unió a kész tervekre adta a támogatást, ha a park nem így épül meg, vagy változtatnak rajta, akkor vissza kell fizetni a pénzt. Azt javaslom a tiltakozóknak, hogy gyűjtsék össze a pénzt és fizessék vissza, majd saját költségre tegyék rendbe a parkot.
 • T. Illetékesek! A Hegyeshalom–Győr vasútvonal mentén rengeteg a szemét! És ez az első kép, ami fogadja a hozzánk látogató külföldit! Tenni kellene valamit!
K.GY.
 • T. 70-es! Arról senki nem tehet, hogy a te szolgáltatód nem csatlakozott a programhoz.
20-as

Katonásdi

 • Figyelő! Csak munkanélkülieket hívtak volna be? És ugyan hogyan kellene egy pártnak 80 ezer munkahelyet biztosítani? Ez ma már nehezebben megy ám! Bár kampányidőszakban némelyek csodákra képesek! Aztán jön a rideg valóság!!!
 • T. Figyelő! Akkor állíttasd vissza a kötelező katonai szolgálatot, de csak a munkanélküli fiataloknak. A bevonuláskor állj eléjük, „az én ötletem volt"! Sikered lesz.
T.

Mindennapi bosszúságok

 • Autósok figyelem! Szakonyban, Zsirán akkora kátyúk vannak, a vezető nyaka is kitörik, nemcsak a tengely! Hol van a KPM? A javítás csak ígéret?
 • Miért van az, hogy már mindenki lehet foci bíró (lányok, 16 évesek), a vezetésük gyenge, hozzáértésük nulla. És hol vannak az ellenőrök.
Focibarát
 • Szórólapra vágyó! Én személy szerint örülnék neki, ha a mindennapi postámat nem a felesleges szemét közül kellene kibányásznom naponta, mert ezzel van tele a postaládám. Pedig van kint direkt erre a célra tartó. A szemét elszálíitását is én fizetem.
 • Mosonszentmiklósi! A vasárnap délelőtti légpuskás mutatványhoz „gratulálok". Raklapok mögé bújva madarakat lelőni igazán férfias cselekedet! Azt, hogy a kertben dolgozókat is eltalálhatod, ne zavarjon. Magadra ismersz?
Nulla
 • Több figyelem kellene a Mátyás király utca és az Erzsébet utca közti Csengery úti részre, sok a gyorsan hajtó kamion, semmi ellenőrzés nincs, több figyelem, fokozott ellenőrzés kellene. Egy még türelmes ott lakó Csengery utcai lakó Sopronból.
 • Kövesd előtt sebességkorlátozás van. Amikor dolgoznak, kell! Elfogadom, mert kell a melósok biztonságához! Könyörgöm, ha nem dolgoznak, takarják le, ne korlátozzanak feleslegesen, ez is egy lépés lenne Európa felé! Ausztriába is így működik ezer éve!
 • Bízom a város és a Közút Kht. jól átgondolt tervéhez, a Pozsonyi út körforgalom kialakításához és szeretném hinni, gondoltak a Rákosi utca és az elkerülőút kereszteződésére is. Ha folyamatos lesz a forgalom az elkerülőn, mikor jutunk át a túloldalra. Így sem egyszerű.
Marika

Iskola, gyerek, tanár

 • Medve! Levélen várja az iskolai erőszakról a véleményeket! Van iskola, ahol a tanárt lökdösik, ő persze mást sem tud megvédeni, ha magát se. Ha lesz gyereke, tanítsa fegyelemre, tiszteletre, például hogy ne lázadjon, ha a szünetben ki kell a folyosóra menni, hogy az ügyeletes tanár lássa is a gyerekeket! A tanár felelős a gyerekért, de amíg ők megtehetik, hogy ne fogadjanak szót, minden szabályra fittyet hányjanak, a suli veszélyes üzem! Ott nem volna helye a liberalizmusnak!
Mini konferencia
 • Kedves Ay! Pontosan ezt éltem át én is, mint az ön kisfia! Szerencsére felsőben jobb osztályfőnököm lett, de az osztálytársaim nem változtak. Kedves K.I.! Nem részesül (sajnos) minden gyerek normális nevelésben, és a jól nevelt húzza a rövidebbet. Tapasztalat.
Medve, Levél
 • Kedves Stewe! A tiszteletet a tanítóknak is ki kell vívni ugyanúgy, mint bárki másnak az életben. Tiszteletem a kivételnek, de sajnos nagyon felhígult a szakma. A jó tanárt hidd el, tisztelik ma is, de rengeteg a pályára alkalmatlan tanár. Nehéz szakma, de szép, ha szívvel-lélekkel csinálja az ember. Képzeld el mi lenne, ha a rendőr sem intézkedne, csak mert nem tisztelik.
dave
 • T. Medve! Önvédelmi sport nagyon jól jöhet egy gyereknek, mert önuralmat és fegyelmet is tanít. Arra ügyeljen, hogy igazi mesterfokú oktatóhoz adja a gyereket.
P., Győr
 • T. Medve! Teljesen egyetértek „Stewe"-vel, azzal a kiegészítéssel, (kevés kivételtől eltekintve), hogy a szülők ne pimasz, kis zsarnokokat, hanem a tudás és a jó befogadására kész gyermeket küldjenek az iskolába.
Boka, Rajka
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom