Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

SMS 03. 12.

Tisztelt Olvasóink! 
Nagyon sok olyan üzenet érkezik, amelynek szerkesztési elveink alapján nem tudunk helyet adni. Kérjük, hogy SMS-eiket kulturált hangnemben fogalmazzák meg, mellőzve a személyiségi jogokat sértő véleménynyilvánítást és a pártpropagandát. Továbbra is szívesen adjuk közre a közérdeklődésre számot tartó témákat, a megoldásra váró problémákat pedig továbbítjuk az illetékesnek. 

Állatok

• Szavakat nem találok azokra az "emberekre", akik a nagybácsai óvoda melletti téren, valószínűleg megkínzása után, a mérleghintára kötöztek egy cicát. Sok pici ovisnak a gondolatát kellett elterelni a "hintázó cica" láttán. Vajon hogy számol el a lelkiismeretével az ilyen&? Már ha van neki. 
Anya, Győr  

• Gyulamajorba üzenem a kis szálkásszőrű tacsi gazdijának: köszönöm, hogy el szokták engedni a kutyust. 

• T. állatvédők! Ki lehet jönni Ikrénybe kutyakoncertre. Van itt éneklő, tutuló, nyüszítő eb rendesen! Az a javaslatom, a gazdáikat, helyesebben a tulajdonosaikat kellene megtanítani kutyatartásra!
Egy ikrényi állatbarát 

Erről-arról

  • ETO! Ne törődjetek a szitkozódásokkal! Többen vagyunk, akik bízunk bennetek, mint az olyanok, akiket zavar a pályán kívüli tevékenységetek. Azért is hajrá, fiúk, hajrá, Győr! Ja és az albumot nem kötelező megvenniük "Máguséknak"
Postás Peti 

   • Emlékszem egy  régi ETO-meccsre: enyhe tavaszi idő volt, a tévét néztük, a gól után a nyitott ablakon messziről behallatszott az üdvrivalgás. 17 éves voltam.
Laci 
 
 • Győri szórakozóhely: átlagéletkor 16 év, a vécében meg két taknyos magyar lány eszmét cserél angolul arról, hogy kéne egy Speed.
Noé
 
 
  • Alf! Tudod, mit érne a szocpol összegével 18 év után a gyereked? Inkább vedd fel! Az albérlet árát költsd hitelre, vegyél egy saját lakást, amiben a gyermeked felnőhet, majd örökölheti azt.
Rea

  • A csornai helyi adó felháborító: a munkanélküli-segélyem 10 százaléka. Mit képzelnek? Se munkahely, se jó utak, szórakozni falura, tanulni más városba járunk. Szégyen!
Egy még csornai
 
  • Március 24-én lesz egy éve, hogy nem füstölök. Még néha álmodok vele, de így ezerszer jobb! Nem vagyok tőle büdös! És erre 16 év után jöttem rá.
Gyurci
 
  •  Nagyon szomorú vagyok, hogy a Warner Brothers átplasztikázza a rajzfilmsztárjait és a kisfiam Action Man stílusban fogja ismerni Tapsi Hapsit és a Kengyelfutót. Tényleg erre van a mai gyerekeknek igényük?
Lina, Győr 

•  Frici, te ingázó!  A buszok tiszták maradnának, ha a kedves diákok nem rongálnának (tisztelet  a kivételnek), és megtalálnák a kukát.  Sportolj, jobban bírod az állást!  Örülj, hogy utazhatsz!  Sok lesz a ráncod, ha morogsz!
Simabőrű

 • BÉ! Csodálom, hogy nem kelt országos felháborodást, hogy a melegséget még reklámozzák is! Ne csodálkozzon az emberiség, ha a gyermekek követik a reklámot!
J. 
 
• Egy szentiváni! Ha tiszta hóban szeretnél szánkózni, gyere el az enesei Dózsa utcába, ott még a havat sem takarították el. Még korcsolyázni is lehet a tükörjégen, vagy még jobb esetben, ha olvad, bokáig süllyedni a sárban! Ez aztán a természet!
Egy lakó 

  • Századosról. A katonaság nem zongoracipelésről szól. Olvasmánynak A 22-es csapdáját ajánlanám. A katonai eskü, titok rá is vonatkozik.
Rebellis

• Lyl! Ez jó! Igazad van! Egyébként nem értem, hogy a mamik meg papik, bár tudják, hogy fél háromkor csúcsforgalom, millió diák van, miért akkor vágnak neki az útjuknak. Így viseljék a "következményeit".
MJJ 
 
  • A 11 gyermekes család gyermekeit sajnálom. De a szülőket felelőtlennek és önzőnek tartom! A nagyok vigyáznak a kicsikre, hogy tudnának ők gyerekek maradni? Hogyan jut a szülők részéről 100 százalékos megérdemelt figyelem, energia minden egyes lurkóra?! Eleve hátrányból indulnak mindenhol. Ja és jó pár gyermek után hogy jut a szülőknek ereje, lehetősége újabb baba "létrehozására"? Védekezést, megelőzést sem vallás, sem józan ész nem tilt!
3 gyermekes anya  
 
• A kátyúk tömködése fölösleges, a tömések szélei feltöredeznek, a víz aláfolyik, a fagy fölfeszíti, a kátyú pedig nagyobb lesz. Nem toldozni-foltozni kellene.
Botló
 
Gazdák pró és kontra

  • Határőrné és gazdáné! Az én férjem határőr is volt és gazda is, még a kettőből együtt sem lehet jobban élni. Fiatalon halt meg, főleg a hajtás miatt. A földek és a  gépek csak a pénzt viszik, kevés a haszon.
Egy volt gazda- és határőrfeleség
 
  • T. gazda és neje! Nem gazdaellenes vagyok, hanem pipa! Önmaguk elhelyezésében a gazdasági palettán lehetnének szerényebbek! Vesse össze: befizetett adók: szja-k, tb-járulékok, áfa, iparűzési adó kontra üzemanyag-támogatás, intervenció, EU-támogatás stb., foglalkoztatottak száma?! Mi az egyenleg?... Nem lehet, hogy csak a költségvetést akarja valaki megingatni?
L. Bitang 
 
• Tisztelt gazdafeleség! A tanácsod megfogadtuk és falunk határában kimérettük szüleink földjét, ugyanoda, ahol a tsz előtt volt, mert nekünk másé nem kell, nem úgy, mint önöknek. Gazdálkodunk, a segítőnk hivatalosan rendes bérért és nem napi két szelet zsíros kenyérért fog dolgozni.
H.-né 
 
•  Vajon a tüntető gazdák közt van-e olyan, aki nem a saját zsebét tömte, hanem a tsz-ben évi 365 napon át az országot építette?
Nyugdíjas szövetkezeti dolgozó
 
 
• Érdekes, az erdélyi magyarok ne kapjanak kettős állampolgárságot, mert majd idejönnek és elveszik a munkánkat meg a nyugdíjunkat, a magyar gazda meg vegye tudomásul, hogy nem tartunk igényt a munkájára, mert jó nekünk a dán és lengyel hús, mert az olcsó? Azért olcsó, mert a dán és lengyel gazda megkapta azt a támogatást, ami a magyarnak is járna, és addig lesz olcsó, amíg van magyar mezőgazdaság, mert ha a konkurencia megszűnik, ők is emelni fognak. Ez is hozzátartozik a piac törvényeihez. 
 

 • Tisztelt gazdák! Ha már egyszer tüntetnek, akkor ne a főutakon tegyék, mert ezzel nem a kormányt, hanem minket, utazókat büntetnek!
Nagy Sanyi  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új Skype csoportos csevegést is kínál

Az ingyenesen használható, internetes telefonálást, szöveges chatet és fájlcserét lehetővé tévő… Tovább olvasom