Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

SMS 05.15.

Közlekedünk

• Az ígéretek ellenére, hosszú évek óta nem csinálják meg Győrött a Fehérvári út jancsifalui szakaszát. A zajmérték a hivatalos mérések alapján a normális, az elviselhető többszöröse. Életveszélyes szituációk, hatalmas forgalom és zaj, repedező házfalak. Meddig tűrjük ezt Európa közepén Győrött? Pénteken újra útlezárással demontsrálunk!
Jancsifaluért egyesület

• Gik-trafis Asztra 85 ös út 70 és tábla 60-al megy, meg akarom előzni több autóval együtt, erre nálam bekapcsolta a szirénát, talán riasztást kapott gondoltam, vissza mögé megint 60, lakott terület 40, ezt így kell, ez így szabályos?
1 autós

• Miért van az, hogy nekünk fuvarosoknak és a taxisoknak sárga rendszám kell sok pénzért? A Volánnak, aki ugyanúgy fuvarozik, csak embereket, nekik nem kell.
fuvarozó.

• Eddig a Rákosi és az elkerülő úti kereszteződésbe volt pillanatnyi idő, míg a lámpák váltanak a Pozsonyi és elkerülő csomópontnál. Miért nem lehet Ausztria felől balra kanyarodni, vagy miért nincs felfelé is tükör? Valamit ki kellene találni a biztonságosabb közlekedésért!? Már voltam baleset szemtanúja ezen a helyen, szerencsére nem halt meg senki. De ami késik az nem múlik. 

• T. Illetékesek. Az Erfurti úton sajnos megnövekedett a személykocsi forgalom. Ezt tetőzi a nagytömegű kamionok egyre sűrűbb megjelenése, sőt a hétvégi parkolást is az Erfurti úton ejtik meg. Tönkre teszik az utat. Kérjük tiltsák ki a kamionokat a lakóövezetekből és városon kívül parkoljanak.
Erfurti lakos.

• L.! Ha jobban elolvasnád a cikket, rájönnél, nem az új híd miatt kérnek kártérítést a Páva utcai lakók, hanem a kertjük mögött 6m-rel megnyitott ÉPFU kapu, és az ahhoz vezető új "Zöld" utca építése miatt!
Kötekedő

• Jól olvastam, hogy a Pozsonyi úti körforgalom 13O millió? Mi olyan drága benne? Aranyból lesz az út?
Garfield Sopron

• T. István! Megint értelmezési probléma adódott én továbbra sem adtam közlekedési tanácsot senkinek, ellentétben Önnel. A sebességet pedig a sofőr szokta megválasztani szerintem, hacsak nincs önállóan is működő autója. Én a valóságról beszélek, nem egy meséről, ahol mindenki betartja a szabályokat. Ilyen soha nem lesz, így nem lehet kiindulási alapnak tekinteni. Arról meg végképp nem tud semmit, hogy én hogyan közlekedem, maradjunk annyiban: az élet engem igazol. Olyan ember még nem született, aki 100%-ban betartja a KRESZT, amiről nem olyan régen ebben az újságban azt írták, modernizálni kellene. (szerintem is). Azt meg továbbra is fenntartom: attól még senki nem lesz jó sofőr, mert a KRESZT be tudja tartani. Hol van a többi? Alapvető problémákkal küzd a sofőrök többsége és meg is marad "hétvégi sofőr" szinten pl.: elindulás, megállás, egyszerre több dologra odafigyelni, havas vagy vizes úton való közlekedés és sorolhatnám a végtelenségig. Ezekre nincs ám szabály, nem lehet könyvből megtanulni. Mellesleg Győrben a körforgalomban való közlekedés is problémás, csak villamos ne legyen. Míg Győrben a zöldnél a sebességet keresik, addig Budapesten már négy autó áthaladt. Ilyeneken kellene gondolkodni, de a sebességhatárok betartásánál leragad mindenki.
-Fly-

• T. Suzukis és Mr. Hitel. Igazatok van Dream-mel kapcsolatban, de vannak kivételek, mert a legtöbb kisteheres bajtársam velem együtt szintén száguldozik az utakon, de minket nem az arcunk hajt hanem a BOSS. Szerencsés közlekedést.
SebiKE Győr

• Igazad van Dream, ne hagyd magad, lehet gyorsan hajtani ÉSZszerűen! Én is szeretem a sebességet, de ettől még nem vagyok se gyilkos, se őrült.
Anonim 

Sport

• Az A.S Roma ismét bebizonyította mire képes, megint alul maradt az Interrel szemben, tehát idén sem nyert semmit!
ROMA DARDALE!!! 

• Elég szomorú, hogy a pörgős játékra fel kell hívni a figyelmet. Az volt a csapat hibája, hogy az ellenfél futballozott? Hajrá, ETO.
Tibor

• T. FC Sopron! Miért verik át a szúrkolókat! Mondták volna meg, hogy a kupa kudarc! A szezon végét jelentette! A színházhoz a fizetős meccs legyen zártkapus!
Szúrkoló

Vélemények erről-arról

• Gratulálok dr. Szabó Csabának, akinek a története megerősítette azon szomorú tényeket, hogy a tudás még mindig nem mindenek előtti hazánkban. A kritika retorzióval jár, mint 20 évvel ezelőtt. Kitartást kívánok és további sikereket! Remélem, nem hagyják elmenni!
1 révais orvos

• Miért nincs a szavazási jognak felső korhatára? Mihez lehetne ezt kötni?
"Baki"

• T. Szabó dr úr. Nem a menedzserszemlélet hiányzik. Néhány oktatónak a fejét kellene kivennie a seggéből, persze ezzel elismernék, hogy az Ön tudása nagyobb, mint az  Övüké valaha is lesz! Fogadja meg a tanácsukat: menjen vissz külföldre. Adja meg Ön az orvostudomány adósságát az emberiség felé! A rák gyógyszerét. Amikor  a Nobel-díjához gratulálnak az egyetem 'fura urai', juttassa vissza számukra a lekezelő, lenéző vigyort! Ehhez kívánok Önnek tiszta szívből sok sikert!
Nixe

• Kedves R.! Ismerkedtem én már boltban, buszmegállóban, buszon, színházban, kocsmában! Ismerkedni bárhol lehet, csak szimpátia és akarat kell hozzá. A tartalom úgy is csak később alakul ki. Sok sikert!
Péter

• A rekord beáramló tőkéből nem kerülne egy csepp Kapuvárnak? Itt a legtöbb a munkanélküli a megyében!
Kapuvári.

• T.nafe! Teljesen igazad van. Rosszul fogalmaztam. Az atomhulladék mennyiségének növekedésére gondoltam, ez pedig utódainknak okoz majd gondot, elnézést kérek!
Figyelő
 
• Kedves Kekec! Ne csak nézd a rovatot, hanem lásd is! Hetekig ment a panaszkodás a tejes-,gázos-,pék-,stb. autókról, meg a harangszóróról a falusiak részéről.
üdv:cinikus

• Tisztelt kapuvári Önkormányzat! Felháborító a gartai temető elhanyagolt állapota! A sírok környékét ellepi a gaz, a szemét halmozódik rendszeresen a kapunál! Intézkedni szíveskedjenek, mert ez Garta szégyenfoltja!
Egy gyászoló

• T. Zorro! Nem kell nézni..! Nem kötelező! Én sem láttam! Sem a szerdai, sem x-napi adást! Miért? Te se nézd ha nem akarod. Hadd idézzem egyik legnagyobb (sajnos már elhunyt) humoristánkat: "először büntették, majd tiltották... aztán elnézték. FIÚK, mi lesz velünk, ha kötelező lesz? De te kapcsolhatsz az Animal Planet-ra is!
Üdv by.

• Siralmas, amit a soproni erdőkben látni lehet! Bármerre jár az ember, mindenütt vágják ki a fákat! Nem maradt egy ép, érintetlen hely sem! Felháborító!!!
X.

• M.magyaróváriak és környékbeliek. Ha mindenki 500ft-ot adományozna a Karorina Kórháznak, akár 40 millió forinttal segíthetnénk a kilábalást.
Katuska Mosonból

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszer volt „barokk” cirkuszi sátor

Nem új keletű, hogy a két éve a Széchenyi térre települt fesztivál megosztja a győri lakosságot,… Tovább olvasom