Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

SMS 06.29.

Szünidei gondok

   • Anyuka! 9 évesen már szedtük a málnát az udvaron a nyári szünetben a húgommal, amíg a szüleink dolgoztak! Önállóságra neveltek!
Kismami

  • Kedves kívülálló! Mitől vagy kitől vagy ilyen jól értesült, ha nem oda jártok oviba? Nem mindenkinek van 6 hét szabadsága, vagy már az egész család is külön töltse a szabadságot? Nem azért jár a gyermek oviba, mert otthon útban van!
Kedves

  • Kedves 1 másik anyuka! Igazad van, nekem is van 4 gyermekem, abból már 3 felnőtt. Dolgoznak és a kicsi 10 éves. Én sem hagyom egyedül, mert bármi adódhat és egy gyerek hamar pánikba esik. Nincs nagyszülő, a szomszédok a panelrengetegben nem foglalkoznak a másikkal, az ismerősök aktív dolgozók. A munkahelyemen megkapja az ember a megjegyzéseket, hogy nem önállóságra nevelted. Bezzeg ők otthon hagyják már az óvodáskorút is. Ez a fajta ember vagy nem mond igazat, mert valószínűleg van felnőtt felügyelet, csak menőzni akar, vagy ekkora hatalmas felelőtlenséggel rendelkezik. Én inkább vagyok maradi, cikizett, leszólt, de aggódó és felelősséggel rendelkező anyuka. Örülök, hogy van még más is ilyen.
Egy 4 gyermekes anyuka
 
• Óvodai szünidő! A szabadság törvény adta lehetőség, amivel tisztelt „Kedves" te is bizonyára élsz, persze ha nem vagy gyesen lévő anyuka! Amikor gyermeket szültél, vállaltad a vele járó terheket! Remélhetőleg örömnek és nem nyűgnek szülted! A szabadság nem igényfelmérés kérdése! Irigyellek, ha olyan munkahelyed van, ahonnan igényeid szerint mehetsz szabadságra! Amúgy 11 hónapig fáradoznak azon, hogy a gyerekednek jó legyen! Kevesled?
Gyermekszerető

Balaton kontra Adria

  • G.! A Balatonhoz tervezték a ’70-es években a kelet- és nyugatnémet családi találkozókat. A drága árak így alakultak ki! Csakhát a fák nem nőnek az égig...
Figyelő
  • A horvátországi autópályadíjból félig rakom a bevásárlókocsit a siófoki hipermarketben! Ennyit a „drága Balatonról"..:
Pampalini
  • Végre „üres" a Balcsi. Megint miénk, magyaroké, csakhát az árak...

Közlekedés, utak
  • Szovátiak! Az aláírásgyűjtést a Fő és a József Attila utcában végezték, és akkor önök sem tudták, mivel jár ez az út. Tudják, hogy a falu hány utcájában nem jártak? A többiek nem érintettek? A bágyogiakat teljesen ki akarták zárni, pedig ők is a falu lakói. Kérdezzék meg még egyszer a lakókat, és kiderül, hogy most hányan szeretnék az utat. Az a 180 ember azt sem tudta, mit ír alá.
Egy szováti fiatal
  • Névtelen! A tűzoltó azért állt be eléd, hogy ne előtte eszetlenkedj! Meg hogy megtanuld, hol a helyed! Az ilyenek miatt nem tudnak haladni, mint amilyen te vagy!
Yard
  • K.-nak! Csornán az Arany János utca felújítására már megkötöttük a kivitelezővel a szerződést. De előtte kijavítjuk a szennyvízcsatornát. Az idén kész lesz.
Papp József polgármester
  • A zenélő autók a pihenéshez való alkotmányos jogot sértik meg. Néhány gátlástalan vállalkozás úgy érzi, hogy rá nem vonatkoznak a törvények, pl. a KRESZ. A jegyzők és a rendőrség el tudják némítani őket, ha akarják, addig meg nem kell tőlük vásárolni!
Éjjeles
  • Emberek! Gondolkodjatok már! Ha megépítik az utat, sokkal jobb lesz a buszközlekedés, gyakoribbak lesznek a járatok, rövidebb a távolság. A kamionforgalom úgy tudom, marad a 85-ös úton, autóút lesz! A gyerekeitek is könnyebben járnak majd középiskolába, akár Győrbe, akár Csornára. Nem mindegy továbbá, mennyi idő alatt értek haza a munkából, ha városban dolgoztok. Fejlődnének a falvak, több fiatal költözne ki. Köztük én is. Amúgy meg úgysem ti döntötök...
Ancsa, Győr

A nap SMS-e

  • Jónak tartom az ötletet, hogy bemutatták a két gyakori SMS-írót! Mindig érdekel, amit írnak! Van véleményük és ezt megosztják velünk! Őszintén szólva én újságíróknak gondoltam őket, akik az olvasókat hozzászólásra biztatják az írásaikkal! Már pironkodom! Érdekelne még Oke is!
Syla
Egyéb ügyek
  • Xy75! Igazad van a kereskedelmi csatornákkal kapcsolatban, de ne keverd bele a sportot. Sok munkát fektettünk abba, hogy egy kellemes vasárnapot szerezzünk... Azoknak, akik szeretik és értik is ezt az összetett játékot! Te nem tartozol közéjük. Köszönjük mindenkinek!
Sanyi, Győr

  • Győr nemcsak gazos, hanem szemetes is! A járdák naponkénti reggeli tisztítása a tulajdonosok kötelessége lenne! Nem fújná a szél szerte a város területén.
Figyelő
  • Adókról. Nem kell félni, hogy megvalósulnak a csökkentések, majd 2006-ban jön az új Fidesz-kormány és az egészet eltörli, mint kb. 7 évvel ezelőtt a kötelező nyugdíjemelést.
Egy nyugdíjas

  • Mi sem értjük! A győri kórház támogatását elutasító fideszes honatyák megmutatták arcukat.  Az ilyen politikusok soha nem a „polgárok" érdekeit képviselik és nem ismernek tisztességet, csak a pénz szagát.
Robit
  • Vállalkozó vagyok, sajnos az elmúlt időben többször volt polgári perem, és a bíró mindig annak adott igazat, akit ügyvéd is képvisel. Végül is kollégák, jól ismerik egymást, volt olyan, hogy közölte az ügyvéd: a díja mellett még mennyi lesz a bíróságnak járó csúszó.
Piszkos Fred, Mosonmagyaróvár
  • T. vállalkozók! Van Magyarországon olyan törvény, aminek segítségével be tudom hajtani a kint lévő pénzemet? Számla van, szerződés van, fizetési határidő már rég lejárt. Mit tegyek? Menjek a bíróságra? Ki hogy hajtaná be? Ötlet?! ...
ZSO

  • 1 hívő! A Vatikán legfeljebb 1 négyzetkilométerre vetítve a „leggazdagabb"! Ön a búzafeleslegünkön felül még vetesse meg Európa tojás-, vaj-, hús- stb. feleslegét! Jó vicc!
H. Zs.

  • Gyurcsány Ferenc szerint egy átlagos magyar fizikai munkás nettó 74.000 forintot visz haza havonta. Javaslatom: mezítelen talppal, az egyik lábával álljon egy mínusz tízfokos, a másikkal egy plusz nyolcvanfokos vaslapra. Átlagban ez is plusz harmincöt fok.
Justitia

  • Édesanyánkat egy éve temettük el. E szomorú nap évfordulóján sírjánál meglepődve láttuk, hogy a  temetkezési vállalat virággal emlékezett meg édesanyánkról. Nagyon hálásak vagyunk érte. Köszönjük!
Sárközi Józsefné, Győrszentiván
  • T. Misi, Kapuvár! Senki nem kényszeríti a gázos-, kenyeresautók sofőrjeit, hogy ezt csinálják! Más is kezd hajnalban, mégsem keseríti meg a falusiak életét!
M. B., Kapuvár

  • Igazad van, Évi! Sokan azt akarják elérni, hogy mindenáron nekik legyen igazuk! Még akkor is, ha tényleg nem nekik van. Álmodni és ábrándozni a világ legjobb dolga!
Baba
  • Talán jobb lenne a Győrött kihelyezett üdvözlőtáblákra a folyók városa vagy találkozások városa feliratot elhelyezni az egyetemi helyett! Ez a jellemző.
Figyelő
  • Köszönjük az ETO-nak a nagyszerű estét, sportszerű és profi mérkőzés, kulturált megjelenés volt.
 Egy szurkoló

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

pontversenyek

versenyzők: 1. Alonso (spanyol, Renault) 59 pont, 2. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 37, 3. M.… Tovább olvasom