Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

SMS 07.29.

Egekig szökő felvételi pontok

   • Az egyik barátom a középszintű érettségin maximum pontszámot ért el + egy nyelvvizsgája is van. Egy  ponttal mégis kevesebbje van a választott szak követelményénél.

     •  Kedves tavalyi érettségiző! Ugyanez van velem is! Jövőre már 120 pont + 2 nyelvvizsga sem lesz elég?! Köszönöm az idei „előnyömet".
 Reni
     • Nekem „csak" 121  pontom lett, van nyelvvizsgám és emelt szintű töriérettségim! Az átlagos tanulóknak esélyük sincs, csak a zseniknek, ugye?!
 Egy volt révais
 
         •  Egy tavaly érettségizőnek! Tavaly, ha akartál valamit, megírtad a felvételi dolgozatot. Idén ezt lett volna hivatott kiváltani az emelt szintű érettségi. Te  ültél a tavalyi babérjaidon és azt vártad, hogy majd maximális középszintű pontokkal felvesznek. Ez idén kevésnek bizonyult.
Egy idén érettségiző

Iszik vagy vezet?

    •   Térjetek már észhez! Inni vezetés előtt? Egy  hete halt meg az egyik barátom autóbalesetben! A vezető csak 2 pohár sört ivott! És megint a vétlen utas életébe került az az „ártatlan" kis alkohol! És akinek ez a felvetés kipattant a fejéből, kíváncsi vagyok, nyugodt szívvel engedné-e autóba ülni gyerekeit, szeretteit!? Gondolkozzatok el ezen!
 Dike,  Mosonszentmiklós
 
  •  Iszik vagy vezet? Ha ilyen nehéz a döntés, kérdezzék meg azokat a szülőket, akik huszonéves gyerekeiket vesztették el
autóbalesetben! És az a néhány korty  alkohol volt a hibás. Sokak még alkohol nélkül sem képesek normálisan vezetni.  Miért kell fokozni a bajt? Az emberélet nem játékszer! Mindenkinek csak  egy van belőle. És a vezetésnél nincs javítási lehetőség!
 Dike2, Mosonszentmiklós 


    •   Noé! Te a maximum-alkoholtartalmát hozod fel, de ez nem okoz semmiféle befolyást a szervezetre. Sört nem az alkoholtartalma miatt iszom! Aromáját, ízét többre tartom, és problémám se lesz belőle. Egészségedre!
U. I.
       • 0,0 ezrelék véralkoholszint legyen! Mindig az ártatlan bűnhődik.

Ügyes-bajos dolgaink

    • Hőségriadó. Fuldoklunk mi, fiatalok is. Dolgozunk, sokszor elviselhetetlen körülmények között. Forró gépeken, ahol a hőmérséklet eléri a 40 fokot. Nem törődnek  velünk, a gyárban  nincs hőségriadó. Mi nem számítunk? Mi megfulladhatunk? Miért nincs a főnökökben emberi érzés?
Egy gyári melós
 
 
     • Beiskolázási támogatást kaptunk a férjem munkahelyétől (köszönjük!)  vásárlási utalvány formájában. Vásároltunk az egyik bevásárlóközpontban ruhákat, iskolaszereket, ha már ott voltunk, mást is. Meglepi a pénztárnál: nem fizethetek mindent utalvánnyal, csak 7000 forintot, mert a hölgy profi fejszámoló lévén kiszámolta, hogy ennyi az iskolához való. Reklamáltam, mire kiderült, hogy a vásárlás 80%-a fizethető így, ez nincs rajta az utalványon. Másik bevásárlóközpont  itt nincs. A neves márkák nem a mi pénztárcánknak valók.  Végül az egyik boltban  elfogadták megkötések nélkül.
„Tanévkezdők"

          • Újszülött kisbabám nem bírja a 30 fokos meleget, ezért alkonyatkor levegőztetném, ha egyesek nem akkor tüzelnék a szemetet. Szégyelljék magukat! És a „jó" szomszédok miért tűrik? Kell egy asztmás vagy egy tüdőrákos a családjukba, mire észhez térnek? A kuka olcsóbb, mint a kemoterápia!
Dóra, Kapuvár
 
  • Tisztelt rongáló fiatalok! Szerencsére akad néhány fiatal, aki szeretné, hogy szebb legyen Nagyszentjános település és tesz is érte valamit! De ti mindent letaroltok.   Kitől tanuljátok? Biztos, hogy nem a tanároktól.
Nagyszentjánosi fiatal
 
        •  Próbáljatok meg tolókocsival közlekedni Csornán! A járdák is rosszak, nemcsak az utak.
ER, Csorna 

       •  T. Hutás úr! Mi már annak is örülünk  –  még ha éjjel is –, ha néha betéved az utcaseprő autó. Évek óta a lakók végzik ezt a munkát. Az eső a port mossa el, a szemét marad.
Az Ecet u. lakói
           • A fiunkat 1 hónaposan meg akartuk kereszteltetni. Nem sikerült. A pap elutasított, mert nem volt egyházi esküvőnk, csak polgári. Ugyanez a pap a barátnőmék lányát megkeresztelte, pedig ők csak élettársak voltak. 
Gina

Egyéb témák

   • Szuper akciófilm vagy csodálatos természetfilm Cini szabadsága? Bravó.
Cuky
 
       •  Alacsony jövedelmű családok és kisnyugdíjasok pályázhattak a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál. Mi idén így megyünk nyaralni: 40.000 Ft befizetésével 120.000 Ft üdülési csekket kaptunk. Az őszi pályázatra még lehet jelentkezni. Ajánlom mindenkinek!
Ani
 
        •  Büszke vagyok a magyarságomra! Emberek, szeressétek a magyar focit! Ez is a miénk! Debrecent a BL-be! -
zs103
 
      • Ha megszólalna a csend című cikkhez. Ramónát jól ismerem, nem siketnéma. (Ők  valóban jelbeszédet használnak és artikulálnak.) Ezzel szemben Ramóna nagyothalló, érthetően beszél és bárkivel jól kommunikál. Biztos vagyok benne, hogy gyermekével is maximálisan megértik egymást, amihez sok sikert, egészséget és kitartást kívánok!
Sorstárs szülő
    •   Szinte minden harmadik utcában rendőrök (sokszor „mondvacsinált dolgokért") büntetnek, de arra nincs pénz, hogy a kátyúkat tavasz óta megcsinálják. Idén már másodjára javíttatom a kerekemet.
Győrszentiván, Bunkó 

           • A tanmese írójának üzenem:  tőlem is kért Győrben, én nem adtam neki.
Óvatos
 
 
Álrokkantak, depressziósok

        •   Szerintem aki tényleg rokkant, és abszolút nem tud pénzért dolgozni, attól egy érző emberi lélek nem sajnálja a pénzt, sőt, ők is keveset kapnak, de aki kap   60 ezret és még keres  mellé 100 ezret Ausztriában, attól se a pénzt sajnáljuk, csak nem igazságos a többi rokkanttal, na és az adófizetőkkel  szemben.
Mexx01 
 
  
       • Névtelenek! A depresszióst nem lehet felismerni néhány pár perces találkozás során. Így megérteni sem tudod. Akinek van a családjában, az tudja, hogy  igazi betegség. Egyébként a depresszió nem elég a rokkantosításhoz.
Judy
 
       •  Ne bántsuk már végre a depressziósokat, inkább sok jó szóval, szeretettel segítsük őket, ez többet ér a gyógyszernél is, és tb-támogatás sem kell rá. Névtelen! Látszik, hogy nem ismered a depresszió tüneteit és fajtáit, én 8 éve élek vele, 3 éve súlyos lett, azóta minden évben kórházban vagyok, nem kívánom senkinek.
 x 

 
        •  Noé! Nem a betegekről van szó! A környezetemben legalább 10 ember van, aki a gerincével van lerokkantosítva, Ausztriába jár ki kapálni, feketén dolgozik. Én hetente kapok injekciót, hogy bírjam a munkát, de dolgozom! Sok beteg orvoshoz sem mer menni, félti a munkáját! 

           • Kiesett egy 14 hónapos baba az erkélyen... „...erkélykorláthoz cipelte kis sámliját, amelyre rá is állt." „...kihajolt az erkélyen, majd három méter magasból  az udvarra zuhant. A rendőrség megállapítása szerint a szülők nem hibáztathatók a baleset bekövetkeztéért." Vajon ki lehet a hibás? A sámli?
 Shearer

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom