Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

SMS 11.17.

Bevásárlás

• Meddig rágjuk még a „szegény belvárosi kiskereskedők, vállalkozók" című csontot? Hány ember problémája ez? Pár száz? A nagyáruházakban tíz- és százezrek vásárolnak kényelmesen, gyorsan, mindent egy helyen. A kiskereskedő ha nem bírja a versenyt, elmehet a hipermarketbe alkalmazottnak. Más se pusztul bele, hogy van főnöke.
Hümér
• Teljesen igaza van Kempnek. Mindenki Ausztriában vásárol. És amíg a magyar kereskedő az osztrák által leárazva eladott tavalyi modellt a duplájáért akarja itt eladni, így is marad. Csak egy példa: 1 éves gyerekre mintás harisnya 3600 forint a belvárosban. Ugyanaz a parndorfi üzletben 6 euró. A Shopping City Südben majdnem minden boltnak van magyarul beszélő alkalmazottja, az árakat pedig már forintban is kiírják, hogy rögtön lássuk, olcsóbbak, mint itthon. Kedves C. V.! A belvárost nemcsak a városatyák teszik tönkre, hanem a kereskedők is.
Szilvi
• Mimi! A magyar boltosok védelmében kérlek, ne általánosíts. Nem mindenki épített az osztrákokra.
Muaddib

Vélemények erről-arról

• Örömmel üdvözöljük Győrben a faültetési programot. Szeretnénk, ha a társasházak is kapnának ingyen facsemetét, hogy a kiszáradt fákat pótolhassák.
Környezetbarátok

• Soproni városvezetés! Elégedettek az elkészült utak minőségével? A szegélykövek pár helyen nem a megfelelő magasságban állnak, a csatornafedelek lejjebb vannak, az aszfalt összetoldása sok esetben nem megfelelő, mivel nem egyenletes, és repedés látható. Ki fogja fizetni ezért a munkáért a teljes összeget? 5 milliárd, 10 százalék, nyugodtan ne fizesse ki, és fordítsa parkosításra. Legyen szíves ön átvenni az utakat, mivel más nem nagyon foglalkozik a minőséggel!
Mexx01
• Nevelő! A gyermekemnek az lenne a hasznos információ, ha magyar óvodában magyarul, magyar szokásokat, magyar táncokat, magyar dalokat tanulna. Ne szörnyecskékkel, hip-hop táncokkal, piff-puff mesékkel jöjjön haza.
Mamika
• Vipera! Nagyon sajnálom azokat a csornai fiúkat, akik ilyen erőszakos cselekmény elszenvedői lettek. Valószínű, hogy ők most tényleg áldozatok, mert az igazi „zavarkeltők" akkor nem voltak jelen. Ez már sokéves probléma és a rendőrség a bejelentések ellenére tehetetlen volt. Tavasztól őszig folyik bizony a randalírozás azon a játszótéren, kora estétől késő éjszakáig. Sajnos, fiúk, ti lettetek az áldozatok! Miért kellett megvárni, amíg ez megtörténik? Az elkövetők most biztosan „eltűnnek", de tavasszal újra kezdődik minden elölről? Mert bizony a nagymenők tényleg zavarják, ha nem is az egész utca, de a környéken lakók nyugalmát!
Egy környéken lakó
• Magyarországot már megosztották, majd Győrt–Szombathelyt ugrasztják össze, most pedig Győrt-Sopront. Mi jöhet még ezután!? Ebből szerintem az emberek nem kérnek! Nem üzengetni kellene, hanem leülni tárgyalni, mert majd jönnek a polgári perek.
Mexx01
• Az olajgyárról írt olvasói levél nem említi a „híres" győri gyufagyárat, ami ezen a helyen az épületek egy részében működött. Kevesen tudják.
Figyelő 
• T. Fire! Addig örülj, míg nem vagy rászorulva a rokkantnyugdíjra. Nagyon sok mindenen keresztül kell menni annak, aki tényleg beteg, hogy megkapja. A betegséget biztos nem hiányolod, csak azt a kis nyugdíjat sajnálod. Próbálnál te eltartani két iskolás korú gyereket 28 ezer forintból. Hát ezért kell még betegen is 4 órás munkát vállalni, amit sokan nehezen tudnak csak elvégezni. Kamurokkantak nem tudom hogyan lehetnek, de aki tényleg beteg, mindent megadna, csak egészséges lehetne. De azért gondolkodj el egy kicsit, te is lehetsz még ilyen helyzetben. Remélem, makkegészséges vagy. Tartsd meg, amíg tudod. Tisztelettel:
„Egy csökkent munkaképességű"
• Szomorú, hogy a százezres, állítólagosan „kultúrváros" Győrben alig 200 ember volt kíváncsi Sebő Ferenc varázslatos koncertjére – ami így szégyenszemre üres széksorokkal ment le. A jegy ára mindössze 500 forint volt, tehát anyagi oka nem lehetett.
J. Attila
• Kényszergyógykezelés? Meddig? Nem szeretnék a gyilkos „apával" 3–4 év múlva az utcán találkozni! A saját élete megmentéséhez, a történtek elmeséléséhez nem volt elmebeteg?! Üdvözletem a háziorvosnak. Remélem, élete első, egyben utolsó tévedése volt!
Nixe

Közlekedünk

• T. polgárok! Jómagam – a korai sötétedés miatt – fényvisszaverő mellény mellett fejre függeszthető lámpával s villogóval a fejemen kerekezem át a várost – kocsikázás helyett –, mégis sokan megszólnak, mutogatnak, kiröhögnek vagy bányásznak néznek. Most akkor én felelős vagyok vagy bolond? Mióta divatkérdés a köz biztonsága?
Fotós

• A belváros tereinek megnyitása a parkoló autók előtt az önkormányzat részéről gyengeséget, bizonytalanságot mutat. Kerékbilincs, majd szabad parkolás, majd megint kerékbilincs? Nem lehet mindenkinek egyszerre megfelelni és nem is kell. Ez a kapkodás nem fog új szavazatokat hozni. A kiszámíthatóságot az emberek többre értékelik.
• Kötelezővé kellene tenni a téli gumi használatát. Én megvehetem a téli gumit, ha összetöröm magam valaki miatt, akinek nincs.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyertes Zsuzsa nyerő szériában

Mostoha körülmények között is képes sminkelni, koncentrálni, szerepet tanulni, egyszóval: igazi… Tovább olvasom