Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Societas: A Jobbik nem képviselheti az országot Európában

A baloldalnak az európai parlamenti választásokon a szélsőjobb radikalizmusát kell legyőznie, a 2010-es parlamenti választáson pedig a politikai populizmust - mondta kampánynyitó rendezvényén az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas elnöke, Varga László. A Jobbik nem képviselheti Magyarországot az Európai Parlamentben - szögezte le. Lendvai Ildikó MSZP-elnök is a szerintük szélsőséges megnyilatkozások elleni küzdelemről beszélt.
A baloldalnak két ellenfele van: a szélsőjobboldali radikalizmus és a politikai populizmus, június 7-én az előbbit, jövő áprilisban az utóbbit kell legyőzni - hangsúlyozta Varga László, a Societas elnöke a szervezet EP-kampánynyitó rendezvényén szombaton. A szélsőjobbnak soha nem volt akkora veszélye, mint most, de a Jobbik nem képviselheti Magyarországot az unióban - mondta.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke is a szélsőségeket és az európai értékeket állította szembe. Az európai értékekkel szemben áll, ha valakik börtönt emlegetnek, azt, hogy azért kell győzni, hogy kirúghassák a szocialista tanárokat - mondta. Amikor azt látom, hogy Elég volt!, megkérdezem, miből, az európai értékekből? - fűzte hozzá Lendvai. Az nem baj, ha belpolitikáról is szól az EP-kampány, hanem ha az ellentmond az európai értékeknek, például a sokszínű Európának, ami azt jelenti, hogy mindenki úgy élhet, ahogyan akar, ha azzal nem sért másokat - mondta Lendvai Ildikó.

Az MSZP elnöke is beszélt az országos belpolitikai helyzetről. A szocialisták azért nem dobták a gyeplőt a lovak közé, mert nem hajszolhatják bele az országot egy olyan előrehozott választásba, amelyben az emberek nem tudják, mit akar tenni a másik oldal - mondta Lendvai Ildikó, hozzátéve, hogy pedig "isteni beszédeket tudnék mondani ellenzékben a népnyúzó kormányról".

A Societas támogatásával az MSZP EP-listájának 7-ik (becslések szerint talán még éppen befutó) helyén lévő Cserey Gyula beszélt azokról a tervekről, amelyeket az EP-ben szeretne előmozdítani. Az egyik az Erasmus-program kiterjesztése, hogy még több európai fiatal tanulhasson egymás országaiban. A másikban pályakezdők gyakornokként kerülhetnének kis- és közepes vállalkozásokhoz - hogy ne járjanak úgy, mint Orbán Viktor, aki még soha nem dolgozott - mondta Cserey, aki az elmúlt években az unió versenyhatóságában töltött be szakértői posztot, s közreműködött a közösség eddigi legnagyobb kartellbírságának kidolgozásában.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. cartagonova 2009. május 10. 17:23
  „28. achilleus, kösz,hogy korábbi "európai értékek" mentén zajló ifjú szocialisták körében történt esemény közlésével segíted nyilvánvalóvá tenni hogy ezen értékek nem elszigetelten,hanem stabilan jelen vannak a bal(nemcsak az szsdsz-ben) oldalon!”
 • 28. Lúdasmatyi 2009. május 10. 16:49
  „Ha a Jobbik szélsőjobb,akkor hét éve az szdsz-mszp minek nevezhető?El kellene már ismerni a tolvajbandának,hogy van jobb!”
 • 27. achilleus 2009. május 10. 16:49
  „27. hozzászólás cartagonova 2009.05.10. 16:26
  A bejegyzésed kulcsszavából "seggbekúrás" ugrott be az alábbi:
  http://www.nol.hu/archivum/archiv-348196
  "Az eset 2004. március 15-én este 10 órakor történt, amikor Szabó Bálint, akinek magánvádas feljelentése alapján másnapra ki volt tűzve egy rágalmazási ügyben egy tárgyalás, hazafelé tartott albérleti lakására, amikor négyen megtámadták, megverték, a nadrágját lehúzták, és megerőszakolták" - ismertette a történteket az ügyvéd (Bárándy György)." Szabó a Fibisz Vas megyei elnöke volt. Tóth Csaba Vas megyei MSZP-elnök tavaly év végén levélben számolt be Hiller István pártelnöknek a párt megyei szervezetében dúló hatalmi harc 2003 folyamán végbement példátlan eldurvulásáról.”
 • 26. cartagonova 2009. május 10. 16:26
  „Nem győzök röhögni! Lendvai eftinő, állampárti excenzor és a cuslágos előzményű Societas és az európai értékek! Szilveszterkor Jászapátin egy cigánygyerek seggbe kúrással fenyegette meg a helyi strand vezetőjét ha nem nyitja ki a strandot az akkor már fürdőzni vágyódó, ott mulatozó ifjú szociknak! Elég volt Lendvai eftinő és bandája" európai értékeiből"! Csak ismerni kell a mai magyar valós helyzetet! Minden épelméjű ember változást kiván, és nem Lendvai eftinő és bandája a változás igéretének hiteles magában hordozója, nem is a Fidesz hanem a JOBBIK!”
 • 25. Nostradamus 2009. május 10. 13:00
  „Engem meg Lendvai Ildikó partizánnő ne képviseljen.”
 • 24. homer 2009. május 10. 12:57
  „Ez a legjobb:"A Societas támogatásával az MSZP EP-listájának 7-ik (becslések szerint talán még éppen befutó) helyén lévő .."
  Álmodik a nyomor!Nem lesz az 5-nél több, a Jobbik meg szerez kettő vagy hármat..”
 • 23. Power 2009. május 10. 12:11
  „Flexi! "Értelme"s hozzászólásaid hatására a liberális SZDSZ népszerűsége már 1% alá esett! :)”
 • 22. flexsnake 2009. május 10. 11:19
  „17. ahogyan NÁCIK sem.”
 • 21. Atty 2009. május 10. 10:54
  „A másik jó szokásuk, hogy megmondják ki választahat meg a nép és, ha nem azt aki nekik megfelelne akkor a népet is le kell váltani erre mondta a Sztálin: a magyarkérdés vagonkérdés”
 • 20. Atty 2009. május 10. 10:48
  „A 13. havi bér nem ajándék. Eredelileg a múlt század első harmadában munkavállalók hetente vagy kéthetente kapták a fizetésüket.Ez még mindig igy van az USA -,UK -,Australiaban és még sok más országban. Mivel 52 hét van van és csak a Február hónap 28 napos azaz 4hetes ezért az összes többi hónapban elvesztünk 2-3 napot. Eredetileg a bérszámfejtés egyszerűsitése volt az indok. Ezeket a ki nem fizetett napokat fizették ki 13. havi bérként. Természetesen jó komcsi szokás szerint kamatok nélkül.
  A komcsi az az állatfaj aki tönkretette az országot az elmúlt 40-60 évben és végig azt hazudja, hogy a népért teszi.”
 • 19. comet 2009. május 10. 09:38
  „18. - még gyerekkoromban az átkosban magyarázta egyik rokonom, hogy az a kommunista, aki azt vallja, hogy ´ami a tied az az enyém is, és ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd.´ Akkor nem értettem ennek a lényegét. Fletó és bandája kisajátításai jó pár év után aztán megértették. És közben vígan éneklik: Fel vörösök proletárok ...”
 • 18. rozator 2009. május 10. 08:21
  „Valaki mondja már meg ki-mi a(z) a komcsi? Hogy hivják a 13-ik hónapot? Mi a különbség a közalkalmazásban és az ugynevezett versenyszférában dolgozó között?”
 • 17. hazaipalya 2009. május 10. 06:00
  „komcsik gyerekei nem képviselhetik Magyarorszagot europaban! :P”
 • 16. pampus 2009. május 10. 05:37
  „A hatalmat bitorlók nem szoktak a koncon osztozkodni senkivel! Ők már megszokták a felelőtlenséget és tíz körömmel ragaszkodnak is hozzá! A hatalom az Ő kezükben van! Ez EU-tól kölcsönkérni minden politikus tud, de hazudni csak az MSZP tud kiválóan hisz ezt tették "éjjel nappal és délután is"-amikor úgy tettek mint, ha kormányoztak volna! Majd ha nem volna jól fizető állás és felelnének a tevékenységük után, akkor nem marakodnának ennyire érte!”
 • 15. Sziszifusz 2009. május 10. 03:04
  „Botoxos Ildikó egyszerre szeretné legyőzni a "radikális" szélsőjobbot és a populizmust! Egyszersmind eldöntötte, hogy a Jobbik nem szerepelhet az Európai Parlamentben! Ez a luvnya tudhat valamit! Mikorra rendelhette ide a NATo-t, az ENSZ csapatokat és az iraeli haderőt? Ennyirre magyarellenes, magyargyűlölő, hazug politikusa még nem sok volt magyarországnak (volt főnökén kívül)! Mit vergődik a populizmussal, amikor lassacskán neki, és bandájának köszönhetően már bőrünket és csontvázainkat kezdik privatizálni! Amúgy az európai értékrendbe sehol sem fér bele a válaszási csalások sorozata, a közvagyonok teljes kiárusítása, ellopása, az adók és hitelek holdudvar részére történő elosztogatása, a diktátori szemlélet, a többség megfenyegetése és szándékos feszültség szítása adott országon belül!
  Néha élvezettel mereng el az ember, mit tennének mondjuk a szerbek, vagy a horvátok egy ilyen pártvezetővel? Meddig kellene lottyad ülepét a parlamentbe vonszolnia, hogyha hazája népét gyalázná belföldön, és a világsajtóban is! Az álom gyönyörűsége, hogy abban spanyolcsizmában divatozhatna a drága! Kalodában köpködhetné le az ország becsapott, kifosztott népe, míg végül felnégyelnék, hogy régi jó szokás szerint az ország négy pontján kiszegezzék!
  Tetszeleg az elképzelt ellenzéki szerepében, pedig tudhatja jól, hogy a fegyházbüntetésével a közügyektől való eltíltás is együttjár! A rablógyilkos kiált tolvajt, és két ifjú titánja buzgón nyalja gazdijuk koránt sem tiszta mancsait (vérmérgezés, májgyulladás, agyhártyagyulladás, H1N1 lesz a jutalmuk a paranoid skizofréniával a végén)!
  Hazaárulókként büszkén döngetik horpadt mellüket, nem létező erényeikről szóló hamis papirokat lobogtatva, de rozzant gerincük nádszálként roppana össze az általuk elkövetett bűnök aktahegyeinek súlya alatt, hisz Atlasz sem bírná el!
  Nagyon nagy bűnt követhetett el a magyarság, hogy ilyen férgek kínozzák!
  De férgek ellen is van orvosság!”
 • 14. Power 2009. május 09. 23:05
  „13-nak: Bajnairól eléggé szűkszavúan, mindössze két mondatban írtak.
  Parliament endorsed Gordon Bajnai as prime minister on Tuesday, giving him a mandate for austerity measures aimed at reviving the economy.
  Mr. Bajnai, an independent former economy minister, replaces Ferenc Gyurcsany, an unpopular Socialist.
  Azért a lényeg benne van:
  Bajnai független volt gazdasági miniszter, aki Gyurcsány Ferencet a népszerűtlen szocialistát váltja.”
 • 13. JungHeinrich 2009. május 09. 22:21
  „...az igaz,hogy Orbán mint ősbölcsész,még nem igen tudja mi a valódi munka, de azért a választók majd eldöntik mit szeretnének.”
 • 12. comet 2009. május 09. 21:16
  „megszólaltak a Gyurcsány palánták. Varga Lacinak meg Cserey Gyuszinak előbb azt kéne tiztáznia a fejében hogy mit jelent maga a baloldal, meg szocialista párt, és ezt öszevetnie milliárdos szélhámos vezérének és sleppjének ténykedésével. Ha netán képesek lennének felfogni fentieket, akkor kapizsgálhatnák, hogy az a söpredékek, akiknek tanítványául szegődtek miért nem populisták. Ahhoz meg mégtöbb tanulás kéne hogy megértsék, hogy egy demokráciában a kormányzó pártnak fontos hogy populista legyen, különben nem nyeri meg a többség bizalmát, így a választást sem. A Rákosi módszerek fölött már eljárt az idő... mégha ez most ippeg nem is látszik.”
 • 11. trixi11 2009. május 09. 20:54
  „Majd a választók eldöntik, hogy ki képviselheti M.o.-t Európában!”
 • 10. achilleus 2009. május 09. 20:05
  „"A (...) pályakezdők gyakornokként kerülhetnének kis- és közepes vállalkozásokhoz - hogy ne járjanak úgy, mint Orbán Viktor, aki még soha nem dolgozott - mondta Cserey"
  Nagy poén volt cserey elvtárs, sokat levon a szándék komolyságából. Ha pedig ez a legfőbb erénye a "projektnek", akkor meg is eszi a fene az egészet. Gyűlölködő kis nyakó vagy te is, egy hímlendvai.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rálőttek egy házra Pest megyében

Rálőttek egy családi házra péntek éjszaka a Pest megyei Őrbottyánban. A lövedékek az ablakon… Tovább olvasom