Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Soha nem látott mértékben bővülhetnek a közmunkák

A kormány a segélyből élő, de még aktív korú és munkaképes embereknek munkát fog felkínálni - mondta a Vasárnapi Híreknek a szociális és munkaügyi miniszter.
Szűcs Erika szerint így - az önkormányzatok bevonásával - nagyságrendekkel nőni fog a foglalkoztatottak száma. A tárcavezető szerint úgy kell átalakítani a családtámogatási rendszert, hogy abból kiszűrjék azokat, akik állami segítség nélkül is fenn tudják tartani magukat és családjukat. Ugyanilyen alapon reformálnák meg a jövedelempótló és lakhatási támogatásokat is.

Szűcs Erika szerint lecsengőben van az első nagyobb elbocsátási hullám Magyarországon, ám ez csak a jéghegy csúcsát jelenti, hiszen a csoportos leépítések után a kisebb cégek, beszállítók is elbocsátásokra kényszerülhetnek. Ha nem romlik tovább a helyzet, akkor a miniszter reményei szerint 100 ezer alatt maradhat a megszűnő álláshelyek száma - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 8. KolompárRómeó 2009. január 26. 07:12
  „Nagysagrendekkel? 1 nagysagrend 10-szeres emelkedest jelent. Mivel a nagysagrend tobbes szamban van, legyen a legkisebb, 2. Azaz 100-szor annyian fognak dolgozni.

  Kedves Erika, netan lehet, hogy ezert sikerult tonkrevagni annak idejen tobb bankot is, mert az alapveto matematikahoz sem tetszik erteni?”
 • 7. flexsnake 2009. január 25. 20:19
  „5. de mind szélső. Minimális tisztesség ha idegen oldalakat nem linkel az ember, pláne nem uszító dolgokat. Na de ugye a tisztesség meg a jobb az együtt csak vicc...”
 • 6. dodó 2009. január 25. 17:33
  „Az "Út a munkához" című tervezetl mindössze havi öt (5!) nap munkához kötné a segélyezést, oly módon, hogy háromhavonta kellene tizenöt nap munkát igazolni. S ez alól is felmentést kapnának az ötven éven felüliek és azok, akik képzésben vesznek részt, és azok, akik három vagy több gyereket "nevelnek" ill legalább egy gyermeke hat év aletti, és a szülő vállalja, hogy járatja ezen intézményekbe.
  Kimaradnak még ebből a keményközmunkaprogramból a 35 év alatti felnőttek, akiknek nincs nyolc osztályos végzettsége. Ők tanulási hozzájárulásban részesülnek azonos feltételek mellett. Az iskola elvégzésére nincs határidő a tervezetben feltüntetve!

  Nem kell hozzá túl nagy fantázia, hogy előre lássuk a különböző képzésekre való jelentkezéskor egymás sarkát taposó cigányok tömegét, akik aztán vagy részt vesznek az okításon, vagy nem...”
 • 5. achilleus 2009. január 25. 16:26
  „flexsnake 2009.01.25. 15:00
  Egyik sem "szélső".
  Persze vannak akik a rákosi korszakot kívánják vissza, már ami a sajtószabadságot illeti,
  pont´ erről szól a videó.”
 • 4. flexsnake 2009. január 25. 15:00
  „1.)
  szélsőjobbos oldalakat nem illik idelinkelni. Azt hagyd a kurugyodon.
  Érdekes hogy a szélsőnek semmi nem jó. Ha nem tévedek nyáron még telefirkálták a nadrágjuk belsejét hogy dolgoztassák a segélyen élőket most meg ez sem tetszik. El kell menni.”
 • 3. Power 2009. január 25. 12:00
  „Egy miniszter vajon megengedheti-e magának, hogy eszik és kacarászik a mikrofonok előtt amikor az egész ország sz@rb@n van? Biztosan nagy öröm lehet egy miniszternek hogy a saját tárcájától és a családoktól pénzt vesz el.”
 • 2. KamuNeni 2009. január 25. 10:07
  „Szucs erikanak mint a kormany tobbi tagjanak semmi fogalma sincs ennek a recesszionak a hatasarol. Meg csak eztan fognak jonni a tomeges le epitesek. Meghogy a nagyhull´m mar lejart. Hulye ez???”
 • 1. achilleus 2009. január 25. 09:23
  „Ez határozottan "szórakoztató", a Srek patkányevési jelenetére emlékeztet, még jó, hogy a pogácsának nincsen farka: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7409
  kommentek itt: http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=551
  Nézzük ki is osztja az észt és orálisan a pogácsát:
  http://vastagbor.blog.hu/2009/01/20/szucs_erika_multja
  Amúgy - gondolom - majd az önkormányzatok a/z üres/ pénztárcájukon keresztül lesznek bevonva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap hajnalban nyitják meg újra az 1-es terminált

Vasárnap üzemkezdetkor nyitják meg újra az 1-es terminált Ferihegyen - olvasható a Budapest Airport… Tovább olvasom