Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Sok gyümölcs és napi fél óra séta!

Az egészségtudatos, a táplálkozási szakemberek, orvosok által helyesnek tartott életmód elérésének irányában megtett apró lépések is sokat jelenthetnek – állapítja meg egy vezető amerikai szaklap egyik legújabb tanulmánya.
A kutatók szerint a rendszeresen fogyasztott – akár kisebb mennyiségű – zöldség és gyümölcs, némi mozgással ötvözve duplájára is növelheti a korábbi emlőrákbetegek élettartamát azokéval szemben, akik „csak" mozognak, vagy „csak" egészségesen táplálkoznak. A tanulmány újra megerősíti az eddig is sokat hallott tanácsok igazságát, hogy a vitamin- és az élelmirost-bevitel, valamint a fizikai aktivitás jó hatással van a szervezetre: az egészséges életmód nemcsak a betegségek megelőzésében, de a rehabilitációban is segíthet.

A szervezet egészségi egyensúlyának fennmaradása az egyén felelőssége, amit maga alakít ki az élete során folyamatosan meghozott választásokkal, döntésekkel. A szakemberek szerint a rendszeres, naponta többszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztás legyen az alapelv. Ha lehet, hámozás nélkül, nyersen együk, mivel az értékes tápanyagok, vitaminok többnyire közvetlenül a héj alatt vannak.

Az aktivitásra pedig a sport és az edzés mellett is számtalan mód
kínálkozik: lift helyett válasszuk a lépcsőt, autózás helyett járjunk többet gyalog vagy kerékpárral. Napi fél óra tempós séta a közérzet szempontjából is csodákat tehet, hiszen a mozgás – amellett, hogy örömforrás – segít az immunrendszer erősítésében, így a betegség megelőzésében. A tanulmány a közismert tények felidézése mellett arra helyezi a hangsúlyt, hogy a lényeg a megfelelő táplálkozás és a mozgás kombinált alkalmazása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolás Enesén

Tovább olvasom