Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Sok munkát okozott a tűzoltóknak a csütörtöki vihar

Országosan 320 segélyhívás érkezett a tűzoltóságokhoz péntek reggelig az Észak-Magyarország felett csütörtökön átvonuló vihar miatt. Az előző héten Borsodban kialakult árvízhelyzet továbbra is 16 település mintegy százhatvan lakóházát veszélyezteti közvetlenül.
Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a legtöbb viharkár bejelentése Borsodból érkezett a hatóságokhoz, de a tűzoltóknak Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyében is a szokásosnál több alkalommal kellett kárelhárítási - általában vízszivattyúzási - munkálatokhoz kivonulniuk.

Bakonycsernye főutcáját csütörtökön is sártenger lepte el a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső miatt, itt az önkormányzat önerőből, segítségkérés nélkül takarította meg a közutat. A Fejér megyében található Szák és Pusztavám településeken ugyanakkor a katasztrófavédelem munkatársai csak 500-500 homokzsák segítségével tudták megvédeni a lakóházakat az utcákat ellepő vízfolyásoktól - fejtette ki a szóvivő.

Hozzátette: Budaörsön a Présház utcában 4-5 köbméter föld csúszott meg a vihar következtében, a károk pontos felmérésére pénteken kerül sor.

Szentes György tájékoztatása szerint az elmúlt hetek és napok árvíz- és viharkárai miatt országosan jelenleg is még 160, elsősorban borsodi lakhellyel rendelkező személyt kell ideiglenes szállásokon elhelyezni, de a kitelepítettek száma folyamatosan csökken a lakóépületek kiszáradásának és fertőtlenítésének előrehaladtával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett övezetben kínálta szolgáltatásait a TBC-s prostituált

Védett övezetben kínálta szolgáltatásait és orvosi igazolást sem tudott felmutatni az miskolci… Tovább olvasom