Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Sokat ígér a Blue-ray technológia

A gyártók már előre tekintenek a nagyobb kapacitású rögzíthető DVD formák felé. Kilenc vállalat fogott össze a Kék-sugár lézer Disc technológia - következő generációs rögzíthető DVD forma, amely kék-ibolya lézert használ - elterjesztésében.
A Kék-sugár lemez technológia lehetõvé teszi 27 GB információ tárolását egy 12 cm-es lemez egyik oldalán. A DVD-k jelenlegi tároló kapacitása 4,7 GB.
A Hitachi, az LG Electronics, a Matsushita Electric Industrial, a Pioneer, a Royal Philips Electronics, a Samsung Electronics, a Sharp, a Sony a Thomson a "Kék-sugár lemez alapítók" úgy gondolják, hogy az új technológia széles körben elfogadásra talál. A "Kék-sugár" technológia a vörös lézer helyett rövidebb hullámhosszú kék-ibolya lézert használ az adatok olvasásához.
A nagyobb kapacitású "Kék-sugár" lemezek lehetõvé teszik a HD TV mûsorok, illetve HD formájú videók rögzítését. Ez a mainál sokkal jobb képminõséget biztosít. A vállalatok már fejlesztik a "Kék-sugár" technológián alapuló termékeiket. A 3 cm-es "Kék-sugár" lemez 1 GB adatot tárol, míg a hagyományos 12 cm-es CD lemez 650-700 MB-ot. A 3 cm-es meghajtót mobileszközökhöz - digitális kamerák, kézi számítógépek, mobiltelefonok - fejlesztették. A Philips a meghajtók méretének csökkentésén dolgozik.
Kunitake Ando a Sony elnöke a januári "Consumer Electronics Show" rendezvényen elmondta, hogy a rögzíthetõ DVD Kék-sugár lemeztermékek Japánban még ebben az évben kaphatók lesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkácsy kép hatvanmillióért

Hatvanmillió forintos rekord kikiáltási áron bocsátja árverésre Munkácsy Mihály A baba látogatói… Tovább olvasom