Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Sokszor csak színjáték az árverés

Gyakori a visszaélés azoknál a végrehajtásoknál és árveréseknél, amelyek során a "bebukott" valutahitelek után maradt autók vagy ingatlanok kerülnek kalapács alá - mondta a Magyar Nemzetnek a Banki Hitel Károsultak Egyesületének főtitkára.
Lénárd Mariann szerint egyes esetekben eldöntik, ki és mennyiért veszi meg a kalapács alá került autót vagy ingatlant. Ilyenkor a licit megközelítőleg a valós értékről indul, azonban csak egy ember tesz ajánlatot, amely általában a lehető legkisebb összeg. A főtitkár szerint fejetlenség van a végrehajtások terén is. Azt javasolja, ha valaki visszaélést sejt, éljen kifogással a végrehajtás módja ellen. Ekkor ugyanis független szakértőt küldenek ki, aki felülvizsgálja az eljárást - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 12. igazságkereső 2009. május 04. 17:44
  „Mikorra várható,hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter intézkedik,hogy a bankok tegyék helyre saját
  hitelezési rendjüket, és ne utazzanak a hitelesek ingatlanjaira és gépkocsijaikra.
  Köztudott, hogy nem a hitelesek tehetnek arról, hogy szinte megduplázódott a törlesztendő hitel összege,mely
  nagyrészt a bankok falánksága, rossz hitelkihelyezési gyakorlatuk vezetett ide.Minden hitelt felvevő a
  krachkig rendesen tudta fizetni felvett hitelét,miért kell most e miatt nekik elszenvedni a bankárok mohóságát
  és embertelenségüket!A kormánynak kötelessége lenne ez ügyben lépni, amennyiben a bankok nem hajlandóak arra,hogy konszolidálják hiteleseiket,el kellene őket zavarni abba az országba, amelyben a központjuk van.
  Ideje lenne végre a kormánynak is ez ügyben "felébrednie"saját állampolgáraikról van szó!!!”
 • 11. LukSzusz 2009. május 04. 16:03
  „Majd ha a pohár betellik,az első korrupt gazembert-legyen az polgármester,végrehajtó,miniszter-lábánál fogva felkötik,a belit kiengedig,akkor megszűnik a korrupció,oda mehettek licitálni.”
 • 10. rettegettivan 2009. május 04. 14:52
  „Az árverés átverés.”
 • 9. Manitu007 2009. május 04. 13:42
  „Évek óta így megy .Csak próbálnánk oda menni azt licitálni bármire,nem lenne biztonságos a haza jutásunk :D”
 • 8. aranka2 2009. május 04. 13:36
  „Achilleus, egy szavaddal nem értek egyet. Kicserélem. A mondat helyesen így hangzik: "Ki az a barom, aki még elhiszi, hogy itt még valami is tiszta??? "”
 • 7. LukSzusz 2009. május 04. 12:18
  „Ebben az országban csak a sperma állapotban lévő egyének nem korruptak.
  Miért van az hogy a végrehajtók arannyal vannak kibélelve,a elég jó kocsikkal közlekednek?”
 • 6. maci52 2009. május 04. 12:13
  „Meg kell nézni milyen terepjáróval jár némelyik bírónevű végrehajtó!!!Persze az APEH sem piskóta,számítógép mellől durkálnak a magánéletedbe,mert ők kiváltságosak,kíváncsi vagyok a 6 milliárdos tartozás fejében mit foglaltak le?!Vagy a végrehajtó is lehajol a pénzért?Börtöntöltelék mind.”
 • 5. papsajt 2009. május 04. 10:57
  „Evidenciát nem írunk a dolgozatba. Vagy valakinek ezzel a cikkel újat mondtak?”
 • 4. PEPE 2009. május 04. 09:51
  „SOKAN NEMTUDJÁK, HOGY A VÉGREHAJTÓI ÉRTÉKBECSLÉS ELLEN , ÉLHETNEK VÉGREHAJTÁSI KIFOGÁSSAL , MELY A VÉGREHAJTÓI VÉGZÉSEN FELVAN TÜNTETTVE. IGAZ ELÉG APRÓ BETŰVEL ÉS AZ EMBER PÁNIKBAN KÖNNYEN NEM VESZI ÉSZRE EZÉRT AZT KIEMELTEN KELLENE PIROSSAL JELŐLNI. SAJNOS HA AZ EMBER BE MEGY A VÉGREHAJTÓHOZ NEM, HOGY TÁJÉKOZTATNÁ JOGAIRÓL LEHETŐSÉGEIRŐL HANEM SZÁNDÉKOSAN FÉLRE VEZETIK. EZÉRT JAVASOLOM AKI BAJBANVAN FIGYELMESEBBEN OLVASSA ÁT ÉS ÉLJEN A VÉGREHAJTÁSI KIFOGÁSSAL ÉS KÉRJE A BÍRÓSÁGTÓL FÜGGETLEN SZAKÉRTŐ ÉRTÉKBECSLÉSÉT.”
 • 3. achilleus 2009. május 04. 09:38
  „Szigorúan csak az internetes licitet kellene megengedni. Jellemző, hogy a járművekre hamarabb bevezették, mint az ingatlanokra. Vajon miért? Ki az a barom, aki még elhiszi, hogy itt minden tiszta??? Hol vannak a törvényalkotók? Megmondom, licitáltatnak. Gazemberek.”
 • 2. aranka2 2009. május 04. 09:31
  „Egyes esetekben?
  Sajnos ez az általános. Egy ismerősöm oldalához pisztolyt nyomtak, ettől persze rájött, hogy esze ágában sincs licitálni.”
 • 1. micsibucsi 2009. május 04. 09:08
  „Ki merne ott licitálni amikor odasúgják neked a szép szál markos barna fiúk, hogy ha licitálni merészelsz akkor még a nyakad is elvágódhat! Így már csak a győztest kell kihirdetni aki általában az érték töredékéért jut a portékához.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudnivalók sztrájk idejére

A sztrájk támogatottsága és a vasúti forgalomra gyakorolt hatása egyelőre nem ismert – írja a közleményében a MÁV. Tovább olvasom