Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Soltész: új pályázatot ír ki a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

A vissza nem térítendő támogatásra azok az akkreditált munkáltatók nyújthatják be kérelmüket, akik vállalják új munkahelyek létesítését.
Mintegy 620 millió forintos pályázatot írt ki a kormány a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatására - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken Zalaegerszegen.

Soltész Miklós elmondta, a vissza nem térítendő támogatásra azok az akkreditált munkáltatók nyújthatják be kérelmüket, akik vállalják új munkahelyek létesítését. Pályázati feltétel, hogy a munkaadó legalább 30 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatasson, vagy az alkalmazottak legalább egynegyede megváltozott munkaképességű legyen.

Az önrész nélküli pályázatban foglalkoztatottanként 2,2 millió forintot lehet igényelni, így a támogatás a foglalkoztatás mellett a munkahelyek kialakításához is segítséget nyújthat - ismertette a részleteket az államtitkár, hozzátéve, hogy az elmúlt három évben mintegy 10 ezer új munkahely jött létre a megváltozott munkaképességűek számára. Ez a pályázattal 200-300 új munkalehetőséggel bővülhet.

A családügyért felelős államtitkár a zalai megyeszékhelyen részt vett a felújított és kibővített Űrhajós úti tagbölcsőde átadásán. Köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy az idősekért végzett munkájáért, életminőségüket javító intézkedéséért Zalaegerszeg megkapta az Idősbarát Önkormányzat-díjat.

Mint fogalmazott, a bölcsődei beruházás azt is mutatja, hogy a város intézkedéseivel valamennyi korosztályról igyekszik gondoskodni.

Fontos kormányzati törekvésnek nevezte, hogy a családok "egészével" törődjenek, amelynek egyik példája, hogy a gyermeket váró családokat már a várandósság idején támogatják. Január 1-jétől a gyed extra pedig lehetővé teszi, hogy teljes ellátást kapjanak azok az édesanyák is, akik visszamennek dolgozni - jegyezte meg az államtitkár.

Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere elmondta, az új beruházással mintegy 35 százalékkal nőtt bölcsőde kapacitása, a férőhelyek száma 80-ról 180-ra bővült. Tájékoztatása szerint a városban a szülők kérései alapján így minden kisgyereket fel tudnak venni bölcsődébe.

Az Űrhajós úti tagbölcsőde felújítására és fejlesztésére mintegy 80 millió forint uniós támogatást nyert el a város a 24 millió forintos önrészt mellé. Új épületszárny épült, az intézményt új eszközökkel, játékokkal szerelték fel, lehetővé tették a megújuló energiaforrások hasznosítását. Öttel növelték a bölcsődei dolgozók létszámát, hogy a kicsiket még színvonalasabban tudják ellátni.

Olvasóink írták

  • 2. Jozsoci 2013. szeptember 28. 05:41
    „"mintegy 35 százalékkal nőtt bölcsőde kapacitása, a férőhelyek száma 80-ról 180-ra bővült."
    Gyutai úr! Matematikából egyes! Leülhetsz!”
  • 1. grafika88 2013. szeptember 27. 15:34
    „Ez is jó kis pénz..EUs pénzek..lehet lenyúlni ! magán zsebbe utalni !
    REMÉLEM az EU minden ft ot ellenőríz !Elszámoltat ! v. - 20 % vissza a pártkasszába ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj-rendszer

Vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj-rendszer, az autópályakezelő ezért azt javasolja, hogy az… Tovább olvasom