Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Sólyom: elmaradt az erkölcsi megtisztulás

- A társadalmi bizalom helyreállítása a parlamenti többség kezében van - erről Sólyom László köztársasági elnök beszélt vasárnap.
- A társadalmi bizalom helyreállítása a parlamenti többség kezében van - erről Sólyom László köztársasági elnök beszélt vasárnap, az önkormányzati választás napján, a szavazókörök bezárása után, az eredmények ismertté válása előtt elmondott beszédében.

"Most az Országgyűlésnek van cselekvési lehetősége. A kormány az Országgyűlésnek felelős. Az Országgyűlés dönt a miniszterelnök személyéről. Az Országgyűlés helyreállíthatja a szükséges társadalmi bizalmat. A megoldás kulcsa a parlamenti többség kezében van" - közölte az államfő a Sándor-palotában, újságírók előtt.

Sólyom László a legsürgetőbb feladatnak az államháztartás rendbehozatalát nevezte, hangsúlyozva, hogy azt támogatja, és támogatni fogja. Mint hozzátette, a felelősség elől egyetlen kormány sem térhetett volna ki, mindnek vállalnia kellett volna, hogy a lakosságra súlyos terhet ró. Ilyen gazdasági programot azonban nem lehet sikerre vinni a terhet viselők bizalma nélkül.

"A frakciótársaknak szóló miniszterelnöki beszéd ismertté válása mélységesen megrázta Magyarországot. A felháborodás jogos volt. Az országszerte kialakuló békés tüntetések számomra az emberek egészséges erkölcsi érzékét bizonyították. A katarzis, a megtisztulás azonban elmaradt. (...) A miniszterelnök folyamatosan kitér az alapkérdés tisztázása elöl. Nem ismeri el, hogy megengedhetetlen eszközöket használt annak érdekében, hogy a hatalmat megtartsa és azután fogjon hozzá az állami pénzügyek rendbetételéhez - fogalmazott a köztársasági elnök.

MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ópusztaszeri szüret és a borlovagok

Tovább olvasom