Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 7°C Még több cikk.

Sólyom: hordozom a népszavazás ejtette sebet

Fájó sebet ejtett a kettős állampolgárságról szóló magyarországi népszavazás a határon túli magyarokon, ez a seb az ő sebe is - jelezte Sólyom László pénteken a vajdasági Zomborban, délvidéki körútjának első napján.
"Fájdalmasan hordozom azt a sebet, amelyet a népszavazás okozott Önöknek és a határon túli más nemzetrészeknek" - mondta a köztársasági elnök a zombori Magyar Polgári Kaszinó nevű egyesület vendégeként mondott köszöntőbeszédében.

Mint mondta, az is célja a Kárpát-medencét felölelő államfői körútnak - amelynek utolsó állomása a pénteken kezdődött háromnapos vajdasági látogatás -, hogy "igyekezzen helyrehozni, amit akkor egyesek okoztak" a kettős állampolgárságról szóló népszavazással.

Előzőleg Bácskertesen kijelentette, hogy az anyaország nem hagyja cserben a határon túli magyarokat, mindig számíthatnak rá.

Olvasóink írták

 • 7. dodó 2010. március 13. 21:10
  „Sólyom most a Délvidéken mutatta meg, hogy egy ázott veréb
  2010. március 13. 18:09: HunHír.Hu

  A magyar nyelvű oktatás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László államfő szombaton a délvidéki Nagybecskereken, vajdasági látogatásának második napján. A szlovákokkal szemben már bizonyítottan gyáva és beszari köztársasági elnök most a szerbek bocskorát fényesítgette. Mint mondta: tankönyvekkel segítünk, ha engedik.

  Mi az hogy engedik, Sólyom úr? Kinek "teccik" a kapcarongya lenni? Egy olyan kutya országba ment, amely az unióba ácsingózik, s gondjai vannak a végtelenségig. Meddig nyalja még a mások, idegenek, szomszédok alfelét egy megfelelési kényszertől vezérelt, gyenge, befolyásolható, közjogi méltóságnak nevezett marionett-figura?”
 • 6. purgator 2010. március 13. 09:16
  „4. hozzászólás szilléri 2010.03.13. 08:09
  Te melyik "Korcs, degenerált, érték nélküli nép..."-hez tartozol, hogy kéretlen önvallomásban mea culpa-zol önkéntes hiányosságaidról? A főmadár nyugodtan szembeköpheti magát ezután a tükörben mint a demokrácia felkent őre.”
 • 5. igaz1017 2010. március 13. 08:48
  „Köszönöm a dicséretet,erős nemzettudattal rendelkezem.Sólyom rengeteg kárt okozott az országunknak már alkotmányjogászként is.Ők tákolgatták a sztálini-alkotmány,valamiért érdekes módon a Történelmi Alkotmányunk visszaállítása bizonyos érdekeket sértett.Talán mert a nemzetünk megmaradásának alapvető pillére.”
 • 4. szilléri 2010. március 13. 08:09
  „Valami igaza Sólyom Lászlónak az eddigi bejegyzések alapján. Korcs, degenerált, érték nélküli népnek megszűnik a nemzeti tudata.
  Igat1017 mitől szégyenletes Sólyom ?
  Valószínűleg el kéne menned egy alapos idegrendszeri kivizsgálásra. Remélem nem vagy ,,hobbi" sport lövész.”
 • 3. deszkás 2010. március 12. 21:17
  „Elnök Úr! A 70es években odaát senki ismétlem senki valahogy nem akart tudni magyarul.Ha "átjöttek" ebédelni vacsorázni ők voltak a titovo nemérteni.Mert mi csórók voltunk magyarok.Rendszerváltásunk után pedig tele volt a partfürdő "elhagyott" szerb utlevelekkel! És a Maria Kovacsovics-ból mindjárt Kovács Mária lett!”
 • 2. igaz1017 2010. március 12. 19:30
  „Kár,hogy beengedte Szerbia!Még Magyarországról is kitiltanám,szégyenletes sólyom.”
 • 1. purgator 2010. március 12. 18:53
  „Bácskertesen még mesélhet - bennünket az őshazában már nem nézhet madárnak. Túlesett a vizsgán...
  Aszongya "fájdalmasan hordozom a sebet..." Mi is, frissen ejtette rajtunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változékony, szeles idő várható a hétvégén

Változékony, szeles idő várható a hétvégén és március 15-én; a napos időszakok mellett többször… Tovább olvasom