Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Sólyom László május 2-ra hívta meg a pártelnököket

Sólyom László köztársasági elnök május 2-ra meghívta a parlamentbe jutott pártok elnökeit, hogy az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítéséről folytassanak megbeszélést. Hangsúlyozta: annak ellenére, hogy még nincs végleges eredmény, külön-külön tárgyalni fog a pártok vezetőivel és a miniszterelnök-jelöltekkel azért, hogy a kormányfő jelölése minél hamarabb, tehát az Országgyűlés alakuló ülésén megtörténhessen és a kormányalakításra is mielőbb sor kerülhessen.

Orbán Viktor nem sértette meg a választási törvényt

A Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdai döntése szerint Orbán Viktor nem sértette meg a választási törvényt, amikor arról beszélt, hogy a Fidesz aktivistái az április 23-i második fordulóban bírják rá a választásra nem önszántukból induló állampolgárokat a szavazásra. A LB ezzel megváltoztatta az Országos Választási Bizottság (OVB) korábbi döntését, melyben még azt mondták ki, hogy a Fidesz elnöke törvényt sértett.

Első fokon: megismételt szavazás Kecskeméten

Május 7-én meg kell ismételni az országgyűlési képviselő-választás második fordulóját Kecskeméten, ahol Szécsi Gábor (SZDSZ–MSZP) polgármester a második helyen végzett a második fordulóban – döntött első fokon többségi szavazással a választási bizottság szerdán, Kecskeméten. Az MSZP több beadványát tárgyalta a bizottság, és többségi szavazással úgy döntött, hogy a választás eredményét több esemény alapvetően befolyásolta, ezért a választás megismétlését rendelte el. A döntés értelmében május 7-én lesz a szavazás. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesznek megszorító intézkedések?

Tovább olvasom