Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Sólyom László szerint új beszédmódra van szükség

Az államfő a kormánypártok és az ellenzék felelősségét hangsúlyozta az Országgyűlés alakuló ülésén. Sólyom László szerint egyetértésre van szükség a környezetvédelemben és a határon túli magyarokkal kapcsolatos politikában.
„A kampánynak vége, mostantól más beszédmódra van szükség" – fogalmazott Sólyom László beszédében, amellyel megnyitotta az Országgyűlés alakuló ülését. Hozzátette: a választások után a tények, döntések és a felelősségvállalás ideje jött el. A kormányzati felelősség körét és a kormánypártok szerepét egyértelművé kell tenni, s megkülönböztetni attól a helyzettől, amikor az országgyűlési képviselők együttesen viselik a felelősséget - mutatott rá az államfő.

Sólyom László az elnöki székből üzente a képviselőknek: „a nemzet javát szolgálná, ha néhány, ciklusokon átívelő alapkérdésben legalább stratégiai szinten egyetértésre jutna az Országgyűlés". Ezek közül kiemelte a környezetvédelmet és a jövő nemzedékek iránti felelősséget, a határon túli magyarokkal kapcsolatos, új alapon, közösen felépítendő politikát, az unió működéséhez való alkalmazkodást, valamint a kultúra és a tudomány fontosságát emelte ki a köztársasági elnök.

Az államfő beszédét azzal zárta, hogy az elkövetkező hetekben sok sürgős tennivaló lesz, és ezekben az ügyekben ezután is minden hatáskörével elősegíti, hogy a szükséges intézkedések megtörténhessenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogadta a venezuelai elnököt Tony Blair Londonban

A brit kormány teljes bojkottja mellett kezdte meg kétnapos, magánjellegűnek minősített londoni… Tovább olvasom