Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Sólyom: Semmi nem igazolhatja az erőszakot és az uszítást

Sólyom László támogatja a Hollán Ernő utcai jegyiroda elé péntek délutánra szervezett ellentüntetést - mondta a köztársasági elnök péntek reggel, miután meglátogatta a XIII kerületi jegyirodát.
Az államfő elmondta, hogy személyes látogatásával azt akarta kifejezni, hogy szolidáris az ellentüntetőkkel. Mint a köztársasági elnök hozzátette: nem akar és nem is tud igazságot tenni a konkrét ügyben, mert nem ismeri a pontos részleteket, de szerinte "semmi nem igazolhatja a rasszista indíttatású erőszakot és az uszítást."

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a jegyirodában március 20-án vita támadt az eladók és egy vásárló között. A fiatal nő egy jobboldali körökben kedvelt zenekar koncertjére akart jegyet venni. Az iroda tulajdonosa szerint a nő sérelmezte, hogy 100 forintos kezelési költséget kértek a jegy közvetítéséért és az eladó nem ismerte a zenekart. A nő az iroda alkalmazottai szerint zsidózni kezdett, szerinte viszont magyarsága miatt dobták ki az irodából. Április 1-jén, egy szélsőséges internetes oldal híradásait követően molotov-koktéllal felgyújtották az irodát. A támadást a Magyarok Nyilai Felszabadító Hadsereg nevű - a politikusok házai elleni molotov-koktélos támadásokat is felvállaló - szélsőséges szervezet vállalta magára.

Hétfőn a nőt pártfogoló szélsőjobboldali csoport és az ellenük fellépő civilek is be nem jelentett demonstrációt tartottak az irodánál. A szélsőséges tüntetők közül Tomcat, az ismert blogger ellen, az ellentüntetők közül pedig Szabó György - a szervezői szerepet magára vállaló - fideszes önkormányzati képviselő ellen indult eljárás.

Keddre virradó éjjel egyébként a rendőrök elfogtak két embert, akik újra megrongálták a jegyirodát: ezúttal nem gyújtogatás történt, hanem az ablakot törték be. Ellenük garázdaság miatt eljárás indult.

Péntek délutánra ismét tüntetést és ellentüntetést szerveztek a jegyiroda környékére.

Olvasóink írták

 • 5. Túró 2008. április 12. 10:19
  „Szanyi elvtársat be kell csukni uszításér! Ez is bűncselekmény!”
 • 4. Elquro 2008. április 12. 10:16
  „A csendes tüntetés nagyon hangosra sikerült, hiszen ezt akarták. Megjelenés helyett ideje lenne megbüntetni már a molotov-koktéllal dobálózókat, mert ez bűncselekmény. Ehelyett ellentüntetést szervez az MSZP és néhány liberális. Ez a megoldás?
  Ez csak a dolog felfújására alkalmas, de haszna semmi!”
 • 3. Magyar állampolgár 2008. április 11. 16:45
  „Sólyom papa újra jelét adta, h mennyire puhány. Csak délelőtt meri odadugni a képét, tessék délután is farkasszemet nézni a sok IQ-nulla, vadbarom "nagy magyarral". De nem, a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE biztosan inkább a bánáti bazsarózsájával bíbelődik.... nocomment...”
 • 2. csingiz 2008. április 11. 13:03
  „tást...de mentő körülmény, ha mindez házasságba torkollik! /sajnos tecnikai okok miatt lemaradt.../”
 • 1. matriné 2008. április 11. 11:36
  „Sólyom László is csak annyit ér erendszerben mint azok, akik kártyázás közben fing tétre játszanak! Persze, ha az emberek az utcán adnak hangot e rendszer vezetése ellen az szerinte rasszista erőszakos stb. De, ha e kormány és pribékei foszogatja a lakósságot ahhoz már nincs joga hozzászóloni! Csak lapit és az ajtónállójával rúgja ki a problémák feltárására megoldására kérőket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredménytelen volt a BKV és a BKSZSZ pénteki tárgyalása

Nem jutott megegyezésre a péntek reggeli egyeztetésen a BKV a szakszervezetekkel. A közlekedési… Tovább olvasom