Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Somogyban sokan inkább ledolgozzák a szabálysértési bírságot

Somogyban szeptember végéig 860-an jelentkeztek közérdekű munkára a munkaügyi kirendeltségeken, vállalva, hogy ledolgozzák a rájuk kiszabott szabálysértési bírságot - közölte a megyei kormányhivatal az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint, amióta a szabálysértési törvény lehetőséget ad arra, hogy meghatározott esetekben az elkövető a kiszabott pénzbírság vagy a helyszíni bírság megfizetése helyett közérdekű munkát végezzen, azóta a bejelentkezettek közül 370 embernek jelöltek ki közérdekű munkahelyet, 302-en pedig már teljesítették munkavégzési kötelezettségüket.

Somogy megyében 178 foglalkoztató jelenleg 1 008 munkahellyel fogadja közérdekű munkavégzésre azokat a szabálysértést elkövetőket, akiknek az április 15-e óta hatályos törvény alapján a pénzbírságot kiszabó határozat vagy a helyszíni bírsághoz átadott tájékoztató erre lehetőséget ad.

A kormányhivatal közleménye arra nem tér ki, hogy milyen jellegű szabálysértéseket követtek el a közérdekű munkára jelentkezők. A törvény szerint szabálysértésnek számít például a kisebb közlekedési kihágás, a csekélyebb értékre elkövetett lopás, a rendzavarás, az orvhalászat, vagy a magánlaksértés.

A fizetés helyett közérdekű munkát vállalók esetében hat órai munka ötezer forintnak megfelelő bírságnak felel meg.

Olvasóink írták

  • 1. maci53 2012. október 07. 16:16
    „Szegeden miért nem lehet,Botka et?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó kiégett, 3 pedig megrongálódott Budapesten - fotók

Személyi sérülés nem történt. Az ügyben felmerült a szándékosság gyanúja. Tovább olvasom