Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Somogyi Zoltán nem hagyja cserben Dávid Ibolyát

Somogyi Zoltán lemond a Political Capital irányításáról. Nem az UD-ügy miatt - nyilatkozta.
Somogyi Zoltán nem azután döntött arról, hogy lemond a Political Capital (PC) irányításáról, a cég pedig a magyar kampánytanácsadásról, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója is lemondott - olvasható a Népszabadság pénteki számában megjelent interjúban.

A lapnak nyilatkozva Somogyi Zoltán azt is visszautasította, hogy a távozása mögött esetleg az állna, hogy bármiféle olyan üzenetet kapott volna: az UD-ügyben adott tanácsai miatt vonuljon ki a magyar politikai tanácsadás piacáról.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért most hozta meg a döntését, kifejtette: ha valaki egy ügy szereplője, arról sok mindent tud, s úgy érzi, hogy igazságtalan helyzet állt elő, két dolgot tehet.

"Vagy fülét-farkát behúzza, és nem szól egy szót sem, vagy jelzi, hogy nem ért egyet az események folyásával, meg akar szólalni, s ezzel párhuzamosan végiggondolja, milyen szerepben teheti ezt meg" - mondta.

Leendő szerepvállalásai kapcsán ugyanakkor arra is kitért, hogy továbbra is Dávid Ibolya tanácsadója marad, egyrészt azért, mert nem kívánja egy ilyen helyzetben cserbenhagyni, másrészt pedig azért, mert hisz az igazában.

"Hogy hová fajult ez az ügy, jól mutatja, hogy az a Demeter Ervin volt fideszes titkosszolgálati miniszter lép fel Laborc Sándorral szemben, s követeli Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor megbüntetését is, aki Laborc Sándor külföldi, moszkvai utazásaival kapcsolatosan kért információkat az UD Zrt.-től" - jelentette ki Somogyi Zoltán, aki szerint a jelek azt mutatják, a Fideszen és a Jobbikon kívül nemigen "működik" más párt az országban, így ők mindent megengedhetnek maguknak, semmiben nincs számukra kockázat.

A szocialisták nem nagyon védik meg saját politikai álláspontjukat, mintha nem is lenne nekik ilyen - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsol Dávid Ibolyának, kérje-e ősszel, hogy a parlament függessze fel a mentelmi jogát, hogy az ügyészség előtt tisztázza magát, azt válaszolta: nem ismeri az ügy minden részletét, ezért nem is szeretne állást foglalni.

Annyit viszont elmondott, hogy szerinte "vannak olyan pillanatok, amire a mentelmi jogot kitalálták"; és lehet, hogy a mostani ilyen.

"A mentelmi jognak a választott képviselők politikai védelmét kell szolgálnia annak érdekében, hogy bátran szólalhassanak meg, kicsit többet, mint egy átlagpolgár. Mert őket képviselik" - nyilatkozta Somogyi Zoltán a Népszabadságnak.

Olvasóink írták

 • 5. LukSzusz 2009. július 24. 17:41
  „Valaki mondja már meg,ennek az Ibolyának tényleg Szegeden a Szeviép-nél van a tesója?Vagy csak duma.”
 • 4. aranka2 2009. július 24. 14:13
  „Somogyi liberális-konzervatív pártot szeretne Magyarországon. Nagyon helyes, én is. Nehéz azonban elhinnem, hogy ezt az irányt az MDF hitelesen tudná képviselni.”
 • 3. garbon 2009. július 24. 13:36
  „El kellett volna venni feleségül Ibolykát Somogyi akkor elmondható, hogy nem hagyom cserbe.”
 • 2. igazságkereső 2009. július 24. 09:22
  „Kedves Somogyi Zoltán! A választott képviselők az átlagpolgárt képviselik, mondja Ön! De milyen képviselői munka az olyan egy országban,ahol az átlagpolgárokat a képviselők a parlamenti munkájuk során olyan helyzetbe hozzák,hogy már-már a megélhetésük van veszélyben? Mármint a választópolgár megélhetési nehézségeiről írok itt most.A képviselőink mindeközben olyan törvényt alkotnak,hogy még az elszámolási kötelezettség nélkül felvett önmaguk meghatározta költségtérítési összeg is szinte megduplázódik??!!
  Miről is van itt szó tulajdonképp, amikor azt mondja T.Somogyi Zoltán, hogy bennünket átlagpolgárokat képviselnek? Miben és miért??!!”
 • 1. garbon 2009. július 24. 09:10
  „A politikai elemzőnek nem az a feladata, hogy beleavatkozzon egy párt életébe. De az sem feladata, hogy
  egyoldalúan tájékoztatást nyújtson. Szerintem az ilyen politikai elemző személynek nincs semmi szerepe a közéletben hiteltelen és káros a tevékenysége. Végleg el kell tünnie a nyílvános szepeléstől Somogyinak, mert amit ezek után mondana az olyan volna mint halottnak a csók.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyékony üveget oltanak a tűzoltók Budapesten

Körülbelül 40 tűzoltó próbálja hűteni azt a folyékony üveget, amely egy megrepedt tartályból folyt… Tovább olvasom