Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Sopron egyre rosszabb helyzetben

A munkanélküliség és az egyre gyarapodó hitel miatt Sopron egyre rosszabb helyzetbe kerül Firtl szerint.
– A növekvő munkanélküliség és az egyre gyarapodó hitel miatt Sopron egyre rosszabb helyzetbe kerül a városvezetés miatt – fogalmazott Firtl Mátyás, a Fidesz-KDNP közös képviselőjelöltje tegnap.

– A város nyolcmilliárdos hitelállománya kétségessé teszi, tovább megy-e a hajó vagy elsüllyed – utalt Walter Dezső polgármester szavaira Firtl Mátyás, a Fidesz–KDNP közös képvielőjelöltje tegnapi sajtótájékoztatóján. – Azok a városok, amelyek ugyanazt a politikát folytatják, mint a kormány, azaz hitelből élnek, rossz úton járnak. Szem előtt kellene tartani, mekkora összeg az, amit még vissza tudunk fizetni és nem felelőtlenül költekezni. Az állam hiteleiből a munkaerőpiac felfutásának kellett volna következni, ehelyett a kis- és középvállalkozásoknál ez elmaradt. A KSH adatai szerint a 2002-es 5,7 százalékról 7,3 százalékra emelkedett a munkanélküliség.

– A Gyurcsány-kormány munkahelyteremtést ígért, ehelyett csak nőtt az álláskeresők száma – folytatta Firtl Mátyás. – Négyszázezer regisztrált munkanélküli van jelenleg hazánkban, Sopronban négy év alatt 659-ről 1485-re nőtt a számuk. Ha nem lehetne Ausztriában munkát vállani, még rosszabbak lennének az adatok. Észre kell venni, ha az államok eladósodnak, akkor előbb-utóbb a városok is. Ezt pedig meg kell akadályozni, ugyanis az emberek most rosszabbul élnek, mint négy éve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyös

szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel… Tovább olvasom