Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Sopronból jön az igazgató Kapuvárra

A soproni Fajkusz Attila lesz a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ új igazgatója. A januártól munkába álló vezető szerint az intézménybe vissza kell vinni a helyi művészeti csoportokat és olyan műsortervet kell készíteni, ami biztosítja a magas nézőszámot.
Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén, zárt körben nevezte ki a Rábaközi Művelődési Központ új igazgatóját. Jövő év január elsejétől – öt évig – a soproni Fajkusz Attila vezeti az intézményt. A negyvenhárom éves, jelenleg népzenével foglalkozó fiatalember feleségével és három gyermekével az alpokaljai városban él, és onnan jár be mindennap kapuvári munkahelyére.
– Régóta foglalkozom népzenével is, nagyon jó kapcsolatot ápolok a Kapuvár Néptáncegyüttessel és vezetőjével, talán ez is közrejátszott abban, hogy rám esett a testület választása – beszélt a beosztás elnyerésének hátteréről az új igazgató. Fajkusz Attila hozzátette: a pályázati feltételeknek mindenben megfelelt, és rendelkezik már vezetői gyakorlattal is. – Tudomásom szerint a kapuvári városatyák mindenképpen külső embert szerettek volna a művelődési ház élére – mondta. Úgy véli, vezetői munkája során a művelődési központban jól működő, bejáratott programokat megtartja, de szerinte a karcsúsításnak a kultúra is áldozatául fog esni. Sok nézőt vonzó és lehetőleg olcsó programokkal áll a kapuváriak elé, és mindenképpen vissza szeretné vinni a civil, művészeti csoportokat a művelődési ház falai közé.
– Olyan programokat szeretnék, ahol sok helybéli szerepel, ezáltal is behozva a városiakat a nézőtérre – avatta be a Kisalföldet terveibe az új igazgató.
Fajkusz Attila pályázatának alappillérei a közösségfejlesztés és a tehetséggondozás voltak. Programját összegezve kijelentette: a Rábaközi Művelődési Központ legyen a kapuváriaké.
Szervezeti változtatásokat nem tervez az intézményen belül. Bár munkába állásával egy státusszal több lesz, Fajkusz Attila szerint ezt a problémát megpróbálja elbocsátás nélkül megoldani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom