Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Soproni szurkolók Manchesterben

Öt vállalkozó kedvű, fiatal és bátor soproni futballszurkoló kelt útra, hogy Angliában, a futball őshazájában, s azon belül is a labdarúgás egyik szentélyében, legpatinásabb stadionjában, a manchesteri Old Traffordon biztassák az új magyar válogatottat. „Szóvivőjük”, Szűr-Szabó Máté készségesen számolt be kinti élményeikről.
A fiúk először is utánanéztek, hogyan juthatnak ki a legolcsóbban Angliába. Nos, egy fapados járat Linz és London között fejenként 30 ezer forint alatti árért éppen megfelelő volt.

A kapitány úriember

A soproni srácok természetesen szerettek volna minél olcsóbban – lehetőleg persze ingyen – bejutni a mérkőzésre. Leleményességük nem ismert határokat! Megtudták Bozsik Péternek, válogatottunk szövetségi kapitányának a telefonszámát, s a meccs előtti napon az ő segítségét kérték jegyügyben. Innentől hallgassuk Mátét: – Le a kalappal a kapitány előtt. Amikor felhívtuk, nem „hajtott el” bennünket – pedig simán megtehette volna, hiszen nyilván fontosabb dolga is volt a meccs előtt, mintsem számára ismeretleneknek jegyet próbáljon szerezni. Nos, Bozsik ahelyett, hogy lerázott volna bennünket, azt mondta, próbál két ingyenjegyet szerezni, s a meccs napján visszahív minket. Legnagyobb meglepetésünkre valóban visszahívott bennünket, de jegyet nem tudott szerezni. Azt gondolom, így is szép gesztus volt tőle, hogy megpróbálta, s az is, hogy visszahívott. Így aztán az egész stadionra érvényes 25 fontos egységáron jutottunk be.

Gera-rajongó angol lányok

A fiúk már jóval a kezdés előtt elindultak a stadionba. Az már más kérdés, hogy útban az Old Trafford felé betértek egy-két pubba. Közeledve a stadionhoz, lányokat láttak, magyar zászlóval. Kicsit furcsának találták, hogy nem nagyon reagáltak a srácok a köszöntésükre. Nos, mint kiderült a lányok angolok voltak, s Gera Zoltán rajongói, az ő tiszteletére szereztek magyar lobogót.

Az angol szektorban

Úgy adódott, hogy hőseinknek végül egy angol szektorban jutott hely. Ennek ellenére szerették volna kirakni magyar zászlójukat, de nem engedték, mert letakarták volna a reklámokat. Amúgy ezen túlmenően is érdekes körülmények között nézhették a srácok a meccset. Máté így emlékezett vissza: – Semmi komolyabb ellenőrzés, semmi motozás nem volt. Viszont például tilos volt dohányozni, nem lehetett rágyújtani az egész Old Traffordon. Angol szektor ide vagy oda, mi azért amikor Király Gabi kivédte a tizenegyest, majd Dárdai bombagóljánál kifejeztük örömünket, nem fogtuk vissza magunkat. Semmilyen atrocitás nem ért bennünket, s mindent egybevetve azt mondom: ahogy Manchesterben játszott a válogatott, úgy ki lehet kapni.
Manchesterben a diákszállásokról tájékoztató internetes oldal mindössze egy ilyen intézményt jelölt meg. Nos, ez a meccs napját követő éjjel tele lett magyarokkal. Amikor ott találkoztak, mindenki elővette az otthonról hozott „hazai” italárut – hőseink a soproni söröket –, és elkezdődött a barátkozás, a „harmadik félidő”. A srácok a meccs másnapján elmentek Londonba, megnézték a Wembleyt – nem nagyon sietnek most már vele –, valamint megnézték a BL-döntő vesztesének, az Arsenalnak a régi és most épülő új stadionját egyaránt. Az új lenyűgözőnek ígérkezik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom