Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Soros György megvásárolja Magyarországnak a Seuso-kincset?

A Globus című zágrábi hetilap tudomása szerint Soros György megvásárolja Lord Northamptontól a Seuso-kincset, és egy budapesti múzeumnak ajándékozza.
A Globus legfrissebb számában hosszú írást szentel az antik római gyűjtemény körüli vitáknak, emlékeztetve arra, hogy az "Isztrián talált" Seuso-kincs Horvátország és Magyarország között vita tárgyát képezi. A horvát fél lobbizása ellenére a gyűjtemény hamarosan valamelyik budapesti múzeumban találja magát - írja a zágrábi lap.

"A gyűjtők világából és a nemzetközi kultúrkörökből származó nagyon jól értesült forrásokra hivatkozva" a Globus tudni véli, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember megveszi a Seuso-kincset a jelenlegi tulajdonosától, az angol Lord Northamptontól, de az antik római kultúra egyik legértékesebb lelete nem marad nála, mert "saját hazájának, Magyarországnak ajándékozza".

A magyar kulturális minisztériumban nem kívánták sem megerősíteni, sem cáfolni a lap információit, s azt mondták érdeklődésére, hogy hamarosan kiderül, milyen lépésekhez folyamodott Magyarország, hogy visszakapja a kincset, amely - ismerteti a Globus - a magyarok állítása szerint a Balaton vidékéről származik.

Ennek ellenére olybá tűnik, hogy a szerződés aláírás előtt áll, a vételi ár titkos ugyan, de vélhetően több tízmillió dollárra rúg majd, mivel Lord Northampton állítólag 17 millió dollárt fizetett érte, és nem fogja kevesebbért adni - írja a zágrábi újság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc telep

Tovább olvasom